Христов: Голяма част от избирателите ще се върнат при ГЕРБ-СДС

Първият мандат след вота ще е при нас, убеден е той
27 юли 2022 22:50, Анисия Иванова
95

БСП ще върне на Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Очаква се президентът да издаде указ, с който да разпусне Народното събрание, а през есента отново да отидем на предсрочни избори.

"Този парламент изчерпа своите възможности. Той работи трудно, трудно се събира мнозинство. Разделението е много голямо. От тази гледна точка е добре да се обърнем към избирателя, който да препотвърди кои да бъдат тези, които ще го представляват в следващия парламент. Да се започне на чисто да се търси формула на управление, която е по-стабилна и по-дълготрайна", коментира лидерът на СДС Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него още първият мандат ще бъде при тях след изборите, защото след всичко, което показаха "Продължаваме промяната", голяма част от избирателите ще се върнат отново при ГЕРБ-СДС. Той смята, че ще има Евроатлантически блок и един евроазиатски блок, и ако отново има опит за изолация на ГЕРБ-СДС, ще трябва да се търси подкрепа в партии от проруския блок, което означава нестабилно правителство.

"Без ГЕРБ-СДС не може. Нека да престанем да казваме заклинателни думи, че няма как да се управлява с ГЕРБ-СДС. Големите политически хоризонти, които преследваме представителите на евроатлантическа общност, са едни и същи. Да започнем от избора, който направи България - влизането на страната ни в ЕС и НАТО. Това, което предстои, е приемането на България в Еврозоната, работа по отношение на Шенген", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът каза, че при антикризисните мерки е по-важно да се подкрепят тези, които имат нужда от помощ, а не да се дават пари на калпак. По думите му България отказа да купува руски газ, а същевременно използваме руски газ през посредник. Христов подчерта, че прекъсване на доставките на руски газ могат да станат само при алтернатива. И изтъкна, че в сферите на енергетиката и макрофинансите трябва да бъдат забравени личните интереси.

"Това правителство падна заради неразбориите вътре в коалицията. Те нямаха стабилно мнозинство. Това е първото правителство, което пада от вот на недоверие. Имало е десетки вотове на недоверие досега, никога опозицията не е успявала да пробие мнозинство. Не го свали опозицията, а самите те паднаха. Те нямаха доверие помежду си, камо ли доверието на българския народ", обърна внимание Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Софтуерът на Мадуро, гласуване с машини. ПП първи в последните минути. Купуване на депутати. Що ще купуват гласове, след като могат да си купят резултат от изборите? Ако им трябват гласове,купуват депутати. Купиха 6 депутата. За 1 депутат да влезе в НС гласуват 10000 човека. 6 депутата купиха, що да дават на 60 000 човека подкуп? Трудничко е. Бавно става. Те са модерни. По харвардски набързо наскубаха 60 000 гласа чрез 6 депутата. Такова мащабно купуване на гласове става САМО С МАШИНИ.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ ще спечелят повече от предишните избори, това е факт. Даже очаквам да се обединят в обща коалиция за да имат по-големи шансове. И въпреки това, пак ГЕРБ ще им диша във врата. Партията на чалгаря Трифонов е аут, изигра си ролята по сценарий писан неясно къде (може би в руското посолство).И това което очаквам е... догодина - пак на избори!!!Е, много ли ще ни е гот???!!!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има едно световно правило. Не пипайте организираната престъпност защото ще настане хаос. Но Кирчо това не го е учил в Харвард.
33
2
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
Софтуерът на Мадуро, гласуване с мамини. Партии фантоми. Нито една социологическа агенция не позна, че без партия ще първите. С нито един купен глас. Що ще купуват гласове, като могат да си купят резултати?
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънредна новина от последните минути: "Лена Бориславова е дъщеря на Цветелина Бориславова". Което означава, ще Тиквата й е извънбрачен баща.
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си изненада дъртак. Едвали някой нормален ще гласува за вас които 12 години само краднехте и един път не вдигнахте пенсии и заплати. Изненадата ще бъде ВЪЗРАЖДАНЕ само те ще ни оттърват от евро гейците и краварите. Ще имаме най евтината газ и гориваЩе върнат смъртното наказание че такива като Семержиев ще продължават да трепят.Само ВЪЗРАЖДАНЕ другите са за бу ни ще то.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БТВ (Бойко ТВ) са си назначили руса, облечена в розово водеща, да води нощните новини. Това е поредната пошлост, след като назначиха на Красен Кралев жената за водеща на новинарския блок, да си назначат Кристина Гербушева (ГЕРБ+ушева), както и да канят "видни" гербаджии от ден до пладне в ефира си, въпреки че са едва втора политическа сила. Това се случва от както Кикимян е шеф на новините. Даже изкараха снимка - кабинета на Кирчо пълен с книги и на Боко - бардак с лампички и плазмен ТВ 72 инча
29
4
 
9
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Мне. Отиват при възраждане. Въпросът сега е - кой е с България и кой не. Другите са един дол дренки.
28
3
 
12
 
! Отговори
Гладна кокошка преди 1 година
просо сънува. Не само, че няма да спечелите, ами ако имате наглостта да купите пак вота на римляните и случайно изпреварите ПП ще има масови безредици и кръв. Време е за истинска революция и окончателно изкореняване на мафията , иначе България след още 10г ще престане да съществува. А ти ***, долен , гнусен васал ще отидеш на бунището заедно с господарите си Баце, Пеевски и Доган.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, животът ти беше една глупава шега с българския народ. За другото ще говорят от СИК и от службите. Ти си едно нищо жество , шиз офреник и престъпник. Всички твои слуги ще минат през Съда на България!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трай коньо за зелена трева. Хората не са мазохисти за да се върнат към крадливите калинки. Като паднаха тези и герб и дпс веднага се завърнаха, но на хранилките и всичко подпряно от прокуратурата. Лаборатории, Магнитски и ......
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин година гледаме координирана атака ДПС ГЕРБ. Крепостни селяни бате ви Боко и Доган ви оставиха най-долнопробната нация позната в Европа. Сега имате възможност пак да си ги върнете!!!!
24
7
 
12
 
! Отговори
Ценко Чоков преди 1 година
Всичко спря, след като дойде ПП. Вече няма просперитет, обедняваме.
23
11
 
10
 
! Отговори
Киро Гела преди 1 година
Чакаме генерал Борисов да се върне на бял кон и България да тръгне нагоре, както преди.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладна кокошка просо сънува,дъртак,много си зле,явно живееш в паралелна реалност
21
9
 
4
 
! Отговори
Иван Пилето преди 1 година
Искам да се върне генерал Борисов и пак да си цъкаме белот и да просперираме. Всичките ми заводи са на това мнение. Какво единомислие, като семейство сме
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиена бюлетина = много купени гласове от ОПГ герПдпс !!!
19
1
 
10
 
! Отговори
Духане Био Фумат преди 1 година
Мамо, мамо, искам от ония думати от капитан андреево с многото пестициди да стана спиндерман
18
3
 
11
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Ако възраждане върне смъртното наказание и аз ще гласувам за тях
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да победиш Га ню Банкянски в избори с 400 000 недействителни хартишки бюлетини, 600 000 мъртви души на Мишката Константинов и корпоративен вот? Как???