Рашков: МВР имаше ключова роля за партиите в 47 НС

За първи път е имало разследване срещу Борисов
1 авг 2022 15:24, Петя Славова
72
Рашков: МВР имаше ключова роля за партиите в 47 НС
Снимка: БГНЕС

"За първи път в България се е провело разследване срещу лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, след като встъпих в длъжност като министър на вътрешните работи". Това заяви министъръ на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, по време на отчет за дейността на МВР, предаде БГНЕС.

Още по темата

"С чест мога да кажа, че ръководих министерството, докато разследванията се водиха активно. Надявам се в близко време да стане публично известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували", допълни още Рашков и поясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия Изток.

"Надявам се, че в близко време подчинената на главният прокурор Иван Гешев “Национална следствена служба” ще приключи разследването по тази тема и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което говоря", каза още той.

Рашков определи като ключова роля дейността на МВР за присъствието на партиите в 47-то НС, тъй като министерството се е борело срещу купения и корумпиран вот по време на изборите през ноември. Вътрешният министър в оставка подчерта и съвместната работа с министерството на отбраната относно граничният пункт с Турция.

"Граничния пункт с Турция се стопанисва от Бургас, Ямбол и Хасково, но се оказа че те не са осъществявали тази дейност. Направихме всичко възможно граничното съоръжение да мине под контрола на МВР и заедно с министерството на отбраната похарчихме 2 пъти по-малко пари, отколкото струваше “къщата в Барселона” и сега то е в адекватно състояние," поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати хвалбата мвр било назначило парламента?! Наглец комунята
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Рашков вместо да извади очите на Баце, му изписа веждите. След резила с "ареста" повече никога няма да го арестуват, дори и кадри с канибализъм да изкарат.
1
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Да но нямаше никакви реформи и чистки в мвр и полицията,бардака си остана и последствията са катастрофални.