Йотова: Ще се види дали е имало постижения или кризи

Според нея Петков прави внушения за обръщане в посока към Москва
2 авг 2022 22:51, Петя Славова
74
Йотова: Ще се види дали е имало постижения или кризи
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прие властта от кабинета на Кирил Петков. Бившият премиер пожела на Гълъб Донев да продължат в борбата с корупцията, сподели за успехите на правителството си и пожела успех на служебния кабинет.

"След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната... Не са ни необходими декларации, а работа и грамотни и професионално добре подготвени хора", коментира пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година, след като за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

"За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани".

Вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно – някои от партиите вече са били решили, че трябва да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

"Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата - изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва".

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

"Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
23
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Тая ИдЙотова се просна като мръсен пешкир в краката на руския поп Гундяев. А на нашия Патриарх подава само дебела ръчица.Руско мюре от най -долните.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарката Йотова или се прави на луда, или просто е зомбирана с кремълска пропаганда. Такъв човек не може да е вицепрезидент.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яхай москвича и марш в Русия
32
8
 
9
 
! Отговори
Брахмапутров преди 1 година
Тази апът актап пак иска да принуди Русия и Украйна да седнат за преговори. Демек да не се доставя оръжие на украйна и тя да капитулира, нали това имаш предвик мa како дундеста? Еми няма да стане. Пpеговори ще има след като кремъл се ocepe хубаво в украйна и президента гнoм си тегли куршума като колегата си хитлер. И още нещо, как Кирето се обръща към Москва, като изгони 70 руски бота ли? Айде у лево.
31
1
 
13
 
! Отговори
Д преди 1 година
Тази е с нерак да разбие БСП и да направи нова лява партия за зеления чорап, който да я углавни като свърши мандата. Но народа е казал : нов бардак със стари . Не става! Слаб кабинет и дано след изборите си отидат завинаги тези служебни недарозумения
30
9
 
4
 
! Отговори
еееееее преди 1 година
за нинова толко ли не можахте едно местенце да намерите в някое министерство ? мноо съм разочарован значи :)
29
10
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Италия е зоологическата градина на европа, затова като ходите там ходете само с магаре или кон. Не вземайте с вас овце, крави и кози понеже ще им изпият млякото.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, това служебно правителство ще се справи ли два месеца с кризите или ще назначите ново служебно?? Те ,както са се затюхкали и заохкали от първия ден, едва ли.ще направят нещо, освен да.нагласят изборите.
27
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 1 година
гласувах за Радев ...и му искам оставката заради Предателство...Импийчмънт
26
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
да ти опресня паметта авера ви бочко държеше родителите ми отддали живота си в изграждането на България...на 160 лв пенсия моме,изграденото от предците ми авера ви бочко го продаде на скрап...продавате животите ни ...за скрап,активирани от путин...бедна ти е фантазията какво ще видите!!!препрочети Историята...ама не по гьобелс-путин!Национални предатели сте резиденто,дпс,гроп,***,крепостни сте...и слепите го видяхме!!!
25
6
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Джерусалем е Сердика, Средец - Средата и Сърцето на Света. Храмът е разтурен от римските навлеци, а с квадратите са си направили стадион за гладиаторски борби. Стадионът сега може да се види в основата на хотел "Арена ди Сердика" в момента фундаментите на Храмът се избушват от метрото. До година строителството на метрото ще бъде спряно и ще започне проектирането за възстановяване на Храма. >>>>>
24
0
 
10
 
! Отговори
Импийчмътнт преди 1 година
ще има, румдьо си мисли, че така стават нещата!?
23
7
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Политик, който трепери за народа си, със сигурност има Паркинсон.
22
0
 
15
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Аххх, дано спечеля... от ТоТоТо... Ще си купя депутат. Па бой, бой!
21
5
 
11
 
! Отговори
Хохо преди 1 година
Баце бил неприемлив дето е бачкал цел живот за две пачки евро и три кюлчета от унция. Ами Йотовица с три подсвирвания изкара сто пъти повече .
20
3
 
8
 
! Отговори
Ал Бънди преди 1 година
Пеги, стига си бращолевила врели-некипели!
19
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Весела Лечева е с Георгиевска ленточка на профила във Фейсбук. И тя е в лагера на Путин.
18
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Новият военнен министър преди няколко дни ни натопи, че пращаме боеприпаси на съюзницата на НАТО Украйна, от утре откровено ще саботира България и ще ни бута към Просията.
17
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тоест, президентството като институция обвинява Европа за войната в Украйна..., Блокът ГЕРБ-Възраждане-БСП- Радев води страната СРЕЩУ Европа и СРЕЩУ съюзниците ни от НАТО.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руска поодлога Чи не е ли руски ? Да не е арийски ? Не само че е руски ами руснаците даже го разшириха . Сега е тройно по голям . Никой не предполагаше че са толкоз кадърни и още не могат да поверват на очите си :)