Донев: Обяваваме търг за доставки на втечнен газ

Това обяви служебният премиер на първото заседание на МС
Обновена: 4 авг 2022 11:18 | 4 авг 2022 10:21, Камелия Цветанова
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ. Това обяви преди първото заседание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев.
Още по темата

По думите му така трябва да бъде осигурено отоплението ни до края на отоплителния сезон.

Ще се изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ.

„От кризисния щаб очаквам реални действия, а не думи за намерения. Отговорността ми като премиер е да търся варианти за справяне с проблеми, а не да създавам илюзии Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги“, каза Донев.

„Работата на кризисния ща ще продължи и през почивните дни, така че да сме максимално честни и прозрачни пред българското общество и бизнес“, посочи той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
7
 
! Отговори
12345 преди 1 година
Баба Ви само с газ е живяла. Преди 20 години, никой за газ не е чувал.
63
7
 
11
 
! Отговори
Стига паника преди 1 година
В България потреблението на газ е незначително. Повечето хора се отопляват с печки или климатици.
62
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Русия иска и има нужда да си върне източна Европа и най-вече балканите в своята сфера на влияние. Сега е момента България да работи за излизане от ЕС и НАТО и връщане към орбитата на Русия и евразийските съюзи.
61
16
 
5
 
! Отговори
Опаа преди 1 година
Радев-ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане ни връщат с пълна сила към Азия, обратно да докладваме на *** в Кремъл.Браво Радев ти си долен президент !
60
5
 
4
 
! Отговори
Дядя Вова преди 1 година
Дядя Вова отдавна ви е обявил търга - който плати повече - той получава газ. Пък вие си обявявайте търгове.
59
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми като нямате пристанища и терминали защо искате втечнен газ.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втечнен газ има бол, но няма свободни пристанища до края на годината къде да се разтовари. На Кирито 7 танкера ще има да си обикалят по морета и океани но при нас няма как да дойдат.
57
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
казвам ви, проруското радево правителство смята да нагъзи България на русия за кирливия им газ, и ако не слушкаме, ще ни го спират, когато си решат от тая терористична държава, руснаците не са търговци, а терористи рекетьори
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позора е пълен.Човечето на име Гълъб бухаааа от НДСВ пример .Няма деца внуци всички политици до 9 поколение аут во веки веков ,казах
55
7
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Последните 2-3 дни откакто Гълъб Донев е премиер, специално от ГЕРБ са много доволни, че той е премиера и само казват суперлативи за него. Прави ми впечатление, че след нова година президентът и герб са голяма комбина
54
2
 
4
 
! Отговори
Главо преди 1 година
Газта е божа работа, не става откъде си искаш.
53
1
 
7
 
! Отговори
Ооу преди 1 година
Ще вземат най-скъпия. Няма осъдени за тестовете за ковид за училищата.
52
4
 
12
 
! Отговори
Търг? преди 1 година
Урсула обикаля по целия свят като кyчка визитарка на всеки да се моли за газ, то не беше Катар, то не беше Нигерия, и накрая газ няма - сега е ЕС намалява производството и строги икономии. А той търг ще обявява, на опашка ще се редят да продават газ на смешната държавичка България.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да познаем? Ще се яви ли Газпром на търга? На втория си ден това правителство от гълъби и гугутки от Радевия гълабарник показва, че за нищо не става!
50
0
 
3
 
! Отговори
Сърдит Николов преди 1 година
Търгът с ангажимент ли ще е? Щото ние вече имаме оферта с ангажимент.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на Германия обеднява.
48
13
 
11
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Проскубаният Гълъб, кремълската ***, дето ще го играе "служебен премиер" е лъжец, нагъл и безскрупулен лъжец! Няма нужда от търгове, защото предишното правителство е осигурило източници на газ! Да, ама те пък не са от изнудвачите на "Газпром", които брутално нарушиха с нас сключен, изряден договор! И тук ги стягат чепиците националните предатели и лакеи на кремълското чудовище - Селяндуринът от Славяново и проскубания му Гълъб!
47
3
 
9
 
! Отговори
Какъв търг бе! преди 1 година
В целия свят има дефицит на газ, всички страни се състезават да купуват газ. Ако искаш газ - заминавай в Санкт-Петербурги там на килимчето пред Милер на колене да се молиш, може и да ти пусне газ, ако не - купувай от митичните американски танкери.
46
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа разбра че не може без Газпром само вие ревете че искате да стоите на студено и да сте гладни.Били сте роби на Газпром ми досега от къде се вземаше газ досега не бяхте роби от както Русия нападна Украйна станахте.Дали ще се взема газ от Русия или от Занзибар няма значение важното е да има енергия.Без енергия не може да има икономика.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната Радева калинка застана начело на държавата с отбор калинки