Христо Алексиев: Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен

Министърът се срещна с представители на браншови организации
9
Христо Алексиев: Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен
Снимка: БГНЕС

Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен, заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев след срещата си с представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари.

Още по темата
Алексиев посочи, че на срещата са обсъдени актуални въпроси и възможните решения за стабилизиране на сектора, както и възможностите за намаляване цените на горивата и подобряване на транспортната свързаност в страната.

Предприемането на спешни мерки за постигане на устойчивост в сектора на автомобилните превози е една от важните стъпки за гарантиране на икономическата стабилност на страната, стана ясно от думите на транспортния министър, цитирани от БТА.

Христо Алексиев допълни още, че ще се търси и възможност за по-справедливо отчитане на ТОЛ таксите, включително и с евентуално увеличение при таксуването на транзитния трафик през България. За целта трябва да бъдат направени съответните изчисления, посочи той.

След срещата изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев потвърди, че диалогът между бранша и държавните институции е подобрен.

През последните месеци бяхме неглижирани и хвърлени настрани, въпреки че обяснявахме, че автомобилният транспорт е генератор на инфлационни процеси, ако не бъдат решени проблемите, посочи той. Арабаджиев допълни, че от сектора ще дадат свои предложения, свързани с цените на ТОЛ системата.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, също потвърди възстановения диалог и подчерта, че представителите на сектора ще участват в набелязването на мерки за справяне с кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връзките с мафията са възстановени. Потоците чували с пари кеш отново текат свободно към Шкафчето и Телевизията. Извиняваме се за временното прекъсване, уважаеми мафиоти приятели.
5
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен - Съмнително бързо другарю
4
5
 
3
 
! Отговори
Транспортният бранш преди 1 година
Не е толкова зле,щом има пари да си купува министри.Да се връща Петков,него не можаха да купят.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътищата трябва да ги плащат тия с тол таксите . Те ги разбиват и използват за комерсиална цел . Ако това стане ще се стимулира местното производство и вместо домати и дини от Гърция ще си ядеме наши . Ако народа плаща сметката ще изчезне и народа и местната икономика в полза на западни корпорации
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога го възстанови??!? От вчера за днеска?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сметка на това ще вдигнат винетките сигурно, щото леките коли най-много трошат пътищата :) или може би каращите им не дават кеш където трябва :) :)