Превозвачи чакат среща с министъра на транспорта

Настояват за преоценка на тол таксите
13
Превозвачи чакат среща с министъра на транспорта
Снимка: БГНЕС

Превозвачи очакват срещите на бранша със служебния министър на транспорта Христо Алексиев да са в най-скоро време и се надяват диалога с тях да бъде възобновен.  Те ще настояват и са преоценка на толтаксуването.

От  министъра на транспорта Христо Алексиев превозвачи очакват транспортните политики да имат ясна визия. Браншът очаква и да се предприемат мерки, които да доведат до намаляване на времето на изчакване по граничните пунктове и да се преразгледа толтаксуването за преминаването на камионите по второкласната пътна мрежа.
Йордан Арабаджиев от Съюза на Международните презовозвачи обясни аргументите, с които ще се иска преоценка на толтаксуването.

"Ние винаги сме настоявали първо да има одит на толсистемата, за да е ясно къде отиват парите, които се събират от превозвачите. На следващо място очакваме, че местният, българският транспортен бизнес ще бъде защитен, а респективно това ще доведе и до по-поносими цени на транспортната услуга, които пък влияят пряко върху всички стоки и услуги, които се извършват в автомобилен транспорт“, каза той пред БНР.

Чрез протести от бранша няколко пъти поставяха проблемите си срещу високите цени на горивата и нежеланието толтаксуването да се разширява, но не бяха чувани. Сега приемат ситуацията за различна.

"В министерството влиза човек, който е диалогичен, и ние ще се радваме диалогът , който беше нарушен през последните месеци да бъде възстановен", каза още Йордан Арабаджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: превозвачитол такси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Тъжно ! преди 1 година
Превозвачи ?! Та те не можаха една стачка да направят за толкова милиони ,откраднати от тях ! В Гърция като започне стачка , трае по една-две седмици и цялата страна е затворена ! А в България за 32 г. няма нито една НИТО ЕДНА стачка за каквото и да било !!!! Робски народ ! Суверен от бълхи !
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има да чакат! Дедо Еконтий се изниза като да не казвам какво. И остави кашата която забърка на следващите. След като 7 месеца наговори един куп лъжи и глупотевини. И след него потоп!
5
3
 
5
 
! Отговори
Totko преди 1 година
Много нахални са превозвачите!Колите да им покриват масрафа,а те да трошат.
4
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
И да се изисква държавата да инвестира в инфраструктурата където трябва, а не все да искат отсрочки и помощи!
3
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Какви дългосрочни политики очакват тези от министър който ще е 2 месеца на поста? Какви промени когато тол таксите се гласуват в парламента, а парламента е разпуснат и няма кой да ги гласува тези промени? И тези индивиди бизнес управлявали, хаха! Той човека докато научи къде му е офиса и трябва да го освобождава, те цялостна промяна в политиката очаквали, хаха! Тол таксите са си добре, трябва контрол при събирането им, ДАИ да си върши работата и да следи за претоварване на камионите!
2
0
 
2
 
! Отговори
мин.на транс. преди 1 година
Нека чакат......
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милионерите скимуцат,че им било скъпо да плащат тол такси. Като в знак на протест,на площада пред парламента,щели да си демонтират ритуално устройствата за манипулация на тахографа, всяко на цена около две хиляди евро,в зависимост от изпълнението и вложената технология. И майбахувите щели да си продават.

Спонсорирани публикации