Александър Томов: От 25 години не сме имали такъв хаос в страната

Решаващ бил въпросът да се намери газ на поносима цена
Обновена: 5 авг 2022 21:27 | 5 авг 2022 21:05, Екип на Bulgaria On Air
69
Александър Томов: От 25 години не сме имали такъв хаос в страната

Какво показват икономическите реалности в България?

"От 25 години не сме имали такъв хаос в страната. Ние нямаме никакви гаранции, които да са обезпечени само след 10 дена. Дано да успее служебното правителство да запуши тази ужасна дупка, която е в газоснабдяването, но със сигурност това ще бъде на много по-висока цена. Българският гражданин и бизнес ще плати за това", каза лидерът на "Българска Социалдемокрация - Евролевица" проф. Александър Томов в "Денят ON AIR".

Той попита защо трябва да се взима първо решение за счупване на една стара връзка, преди да се подготвим за нещо ново. Според него предишното управление е показало изключително неумение да се управлява този процес и добави, че трябва да има разследване. Той изтъкна, че определена група от хора печели много през тези няколко месеца и това трябва да се провери.

"В момента е решаващ въпросът да се намери газ на поносима цена, за да няма нова инфлационна вълна. В противен случай ще платим всички висока цена. Това е вина на досегашното управление", коментира проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му избирателите са изправени пред два избора - или да отидат да гласуват, или бедността и енергийната криза ще ги удари тежко. Той подчерта, че има нужда от истинска промяна, а не формална. Смята, че това служебно правителство ще работи само два месеца, дори и да има следващо, то ще е в друг състав.

"Бих им предложил като знак на спасение - пълна прозрачност на действията, за разлика от това, което направиха Кирил Петков и Корнелия Нинова. Без газ не можем, тогава се прави изключение  и се отива при "Газпром" с пълното съзнание, че ще има диверсификация. Прави са всички, които казват, че не трябва да има един доставчик, но това иска време и подготовка", поясни проф. Томов.

Той отбеляза, че няма как да се прави революция за сметка на българския народ. Гостът изрази позиция, че е необходима нова актуализация на бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: Александър Томов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
4
 
! Отговори
Бивш гербер преди 1 година
Това единствената държавническа позиция.Отказване от Газпром, но не от днес за утре, алтернатива трябва първо, "революзция за сметка на Бг народа и бизнеса не бива да се прави "...
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте: експертите по футбол се изказват за енергетиката
35
8
 
1
 
! Отговори
Бивш гербер преди 1 година
Ще подкрепя Бг Социал-Демокрация Евролевица на изборите !Томов имате гласът ми
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И комунистите на помощ да оправят.
33
2
 
7
 
! Отговори
и тоя преди 1 година
е на газпромаджийска съветска хранилка
32
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Само лъжеца Лупи липсваше.Защо изобщо се дава трибуна на подобни елементи?
31
0
 
10
 
! Отговори
Зунга Бунга преди 1 година
Ако БСП НЕ ГЛАСУВАТ ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ, ЩЕ ОСТАНЕТЕ ВЪН!!!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Зунга Бунга преди 1 година
Чак БСП съжалих, няма да влязат в парламента!!Уууууууууу Радев!!! Долу
29
0
 
10
 
! Отговори
И Лупи извадиха преди 1 година
от нафталина... Остана ли още нещо за фалиране,мошеник? С Кремиковци и ЦСКА видяхме как се справи! Огладнял ми се виждаш нещо, поотслабнал, сбръчкал си се, измекRр!
28
1
 
10
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Тоя ли фалира ЦСКА? Ашколсун,евала.
27
0
 
14
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
И ЛУПИ СЕ МОТАЕШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ И ТОЙ КАТО ЮМРУКА ГИ ПОДКРЕПЯШЕ, А СЕГА И ДВАМАТА ПЕЯТ ДРУГА ПЕСЕН? МОДЕЛА ГЕРБ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ПО СПОЛУЧЛИВ ОТ МОДЕЛА РАДЕВ?
26
0
 
11
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
този ***. Защото неговите хора са част от хаоса. Той подкрепи Рундьо Рубладжиев, закво реве сега?
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ama kakvi hubavi orajeini offshorni, zarneni, koncesionni i energiini spekulanti imate hem i s darjavni zaplati. nalazili sa kato gladni vashki kosite i perata na prezidentstvoto.
24
7
 
11
 
! Отговори
Трол преди 1 година
Не е хаос . А пречистване . Мойсей е водил безцелно хората си 45 години и з пустинята дорде се изчистят. Не важна целта а пътят. Душите си проявяват истинската същност при изпитания. Нека видим и ще преценим и изберем праведните наесен. Ако не отново и отново.
23
4
 
20
 
! Отговори
Импийчмънт преди 1 година
Хаосът започна от неадекватния президент с измислените му правителства, юмручни закани за ротфронт и прочие изгъзици. Историята е доказала, че генерали не стават за власт. Те са коне с капаци.
22
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 година
Пак ли изпълзя?!
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам Баце и Лупи на едно мнение! Така е - слаб президент, слаба държава
20
3
 
6
 
! Отговори
mazen преди 1 година
До АнонименВсички ли в мордор, от където си и ти trole, сте толкова taпи?Радвам се, че е наказуемо, защото всичките твои работодатели ще бъдат наказани вкупом.Капиш, тъпaнaрe?
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22:Какво е "мордор"?И ти си чужденец.Защо ни се бъркате в държавата?Това е наказуемо от закона чужденец да прави пропаганда с цел дестабилизация на държавата и разклащане на управлението на страната!
18
5
 
15
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Бенефицентите на руски траншове, за 2-3 дена извадиха и куцо и сакато да обясняват, колко сме зле как не можем без гъзпром и мордор.Това в по-стари времена, когато е имало истински българи по тези земи, се е наказвало като за държавна измяна.