БСП решава ще накаже ли тримата служебни министри

Ще бъде взето решение и за предизборния щаб на партията
5 авг 2022 08:10, Елка Василева
34
БСП решава ще накаже ли тримата служебни министри
Снимка: архив, Dnes.bg

БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди структурата и състава на Националния предизборен щаб на партията. Очаква се също така позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно правителство, предаде БНР.

Още по темата
Очаква се да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на БСП. Предвижда се Националният съвет да приеме и решения, свързани с предсрочния вот на 2 октомври по отношение на формулата и начина на участие БСП в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП.

Няма да бъде отмината и темата за тримата от новите министри в служебното правителство, които са известни и като вътрешна опозиция на партийното ръководство на БСП – правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Кристиан Вигенин от Изпълнителното бюро на БСП коментира: "Имаме процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Националният съвет вече подходи веднъж по този начин миналата година, когато Янаки Стоилов, като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет. Създадена е вече такава практика. Тя не беше спазена този път. Въпрос на преценка е какви действия трябва да се предприемат. Ще видим".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези нямат изобщо връзка с действителността.Става дума,че БСП може да не влезе и в парламента,тя изчезва като партия,а те седнали с глупости да се занимават.
25
3
 
4
 
! Отговори
Са преди 1 година
БСП съществува ли още?
24
1
 
3
 
! Отговори
от село преди 1 година
Ако ги изключат ,дреме им на черупката ,те одавна са си напълнили кошниците.
23
1
 
8
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КАУНКА НИНОВА МОЖЕ ДА НАКАЖЕ ВСЕКИ - СЛАГА 12 САНТИМЕТРОВИ ТОКЧЕТА, КОЖЕНИ ЖАРТИЕРИ И КОРСЕТ ВЗЕМА ЕДИН КАМШИК И ГИ ПОЧВА "ЛОШИ МОМЧЕТА, ПАЛАВНИЦИ, ЛОШИ МОМЧЕТА" МЕЖДУВРЕМЕННО ПРАЩА НЯКОЛКО ТОНА БОЕПРИПАСИ ЗА УКРАЙНА ДОКАТО СИ ПОЧИВА ОТ БОЯ.
22
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива *** заслужават само най тежкото наказание -изключване от партията. Прочистена от такива ламтящи за власт елементи БСП ще бъде по силна и хората ще и имат по голямо доверие.
21
0
 
13
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Че те за да станат министри им е било ясно,че няма да ги впишат в листите за изборите.Ако не успее пък БСП да се класира за Народното събрание за какво им е да оглавяват подобна структура,по-добре да си създадат нова по примера на Петков и Василев.
20
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ако ги накаже,със сигурност няма да влезе в Парламента.
19
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да живеят тримата мускетари
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправете си заглавието на "БСП решава дали да си направи ритуално харакири". Тая Корнела верно е сложена там да затрие партията.
17
0
 
8
 
! Отговори
лиска преди 1 година
на изборите ние ще наказваме ЯКО. "кой прати бившия мъж на сегашната жена на президента да взима мандата и защо? Леко опит за унижение ли кво" От тук до изборния ден само този въпрос ще се задава! Всичко останало е апачък- триста думи в различен ред казани от Нинова
16
2
 
24
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Давайте. Накажете ги. Единственото, което ще постигнете е да вдигнете рейтинга на тримата служебни министри като личности, а този на БСП - да го закопаете още повече.
15
2
 
34
 
! Отговори
KK преди 1 година
Абсурди, абсурди.Да наказват партийни членове, че са станали министри. Ами Що не накажете Руменчо Гечев че фалира цяла държава като икономически министър или това си е Ок?
14
4
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 1 година
Предлагам - Забележка или най-много Мъмрене.Може и да ги изключим от редиците на партията,но не бива да се лишаваме от млади способни членове на БСП.
13
1
 
33
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Корна ще вилнее от мъст, защото са по-способни от нея.
12
1
 
28
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Вигенин ти поне си по-млад. Не се занимавай с глупостите на изтрещялата от злоба алчна леличка. Събирайте ке и прогонете лелята. Подредете си къщичката и направете нормална лява европейска партия без лелята.
11
0
 
21
 
! Отговори
Ох котьооо преди 1 година
Kaka ги чака един по един в кабинета с камшик и еротично бельо стил садо-мазо...
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали корни, дали йотова, дали Радев, дали боко, Киро . Всички са властта са готови на всичко! Такива като тези предатели има навсякъде и те ще са с този който е на власт
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е жалка ,Зарков е класи над нея и смеш..ка божанков .
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кака е бясна
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако те отлъчат трима от БСП, броят им ще падне под санитарния минимум.