Карадайъ предложи Турция да реши енергийната ни криза

Южната ни съседка - алтернатива в търсенето на решение
5 авг 2022 09:58, Петя Славова
115
Карадайъ предложи Турция да реши енергийната ни криза
Снимка: БГНЕС

Енергийната криза продължава да е една от най-важните теми, с които трябва да се справи правителството на Гълъб Донев. Специалисти подчертават, че страната ни не разполага с газ за последното тримесечие на годината.

Според председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Турция е една от държавите, чрез които може да се реши проблема.

Още по темата

"С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара", обясни пред bTV той по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

"Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават сега и служебният кабинет, и политиците в следващия парламент още от сега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени", добави той.

Според него южната ни съседка се явява алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза. Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
13
 
4
 
! Отговори
Меди Доган Карадайъ преди 1 година
Турция не е просто едно решение не неква си енергийна криза, тя е цялостното решение за държавата България, която, ку просъществува 100 години самостоятелно, беркет версин;))) а сега даже малко надмина наште очаквания и откара къде 140 години и почна са сгомнисува... Тва е знак на Аллаха, чи е време па да си я вземим под Бащиното крило на Падишаха и Пророка Моамедаа, чи да съ рахатясат малко рие болгаре, чи са изедоа, па, едни на други. Под знамето на Пророка, ша превзейм веке Виена;)))
76
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От турция не искаме нищо, ама нищо турско.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 години демокрация обърнаха ролите.
74
2
 
19
 
! Отговори
али преди 1 година
С Турция сме съседи, както и с Гърция, Македония , Румъния и.н. и съм на мнение, че трябва да сме в добри отношение и да си съдействаме. Така, че не трябва всеки лидер който се виджа с Турския президент или с Макодонския премиер не трябва да го обявавате едва ли не като национален предател. Проблемите трябва да се решават с преговори, не по друг начин... Виждаме какво стана с Украйна ...
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУБЛЯКА, ДА ТИ ПРИПОМНЯ КАКВО СТАНА, КОГАТО ТУРЦИЯ СВАЛИ РУСКИЯ САМОЛЕТ - ДАЖЕ МУ СЕ МОЛЕШЕ ПУТИН ДА МУ ПОСТРОИ ПОТОК И АЕЦ, КАКТО И СТАНА! МНОГО СЕНИЛНИ СТАНАХТЕ КОПЕЙКИТЕ!
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИНТЕРЕСУВА МЕ ГАЗЪТ ДА ГО ИМА И ДА Е ЕВТИН, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ОСВОБОДИТЕЛИ И ЛИ ПОРОБИТЕЛКИ. СТАВА ДУМА ЗА ЦЕНА, НЕ ЗА САНТИМЕНТ! НЕ СЕ ЛОВЕТЕ НА ВЪДЦАТА - ДА ВИ СВИРЯТ РАШКИТЕ НА ТЪНКАТА СТРУНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО! ТОВА Е БИЛО ПРЕДИ 145 Г.! СЕГА НЕЩАТА СА ДРУГИ, ОСОБЕНО СЛЕД 2 ТЕХНИ ИНВАЗИИ ЗА 30 ГОДИНИ А ГРЪМНАЛИЯ СКЛАД ОНЯ ДЕН?
71
6
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
Хайде да те върна 2015 година, когато Турция свали един руски самолет СУ-24. Знаеш ли какво стана после Ердоган отиде да целува ръка на Путин.
70
3
 
1
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Кара Дай "Kiss,Kiss" на Таркан да намалиш цените от Турция и ще после е Gec Cek
69
7
 
7
 
! Отговори
.... преди 1 година
Чакам с нетърпение крадливата мутра бокич , да посети и той Ердоган и да му целуне ръка.
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя защо не си вземе дърмите и с етническата си партия да си ходи в родината - маната си?много нещо почна да предлага Турция да решава нашите проблеми.няма ли ДАНС за такива предатели и анадолски агенти?
67
6
 
13
 
! Отговори
.... преди 1 година
Господа българи , колкото и да плямпате толкова си струват. Дори и Путин се съобразява с Турция , какво да кажем за държавна България ? Не се правете на вървежни и си трайте , че точно Турция е държава силна и с много големи възможности.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте филма Знакът на българина. По книгата на Димитър Недков. Сниман 2014 г. Невероятно пресъздадена действителност. И там във филма има един Философа, който си е направо Доган, стои в Националната библиотека и дърпа конците...
65
4
 
5
 
! Отговори
А баклавичка преди 1 година
яде ли от ръката на султана, докато махаше радостно с опашчица?!?
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65:Турските са по-симпатични от украинските където само обиждат.Не е нужно да създавате етнически дрязги.Заради Кирчо сега сме на това дередже.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее България!!!!!!!!!!!!!!
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На студено ще стоя, гладен, но от турци не искам нищо. Да върнат и каквото са окрали от България.
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафа, искаш ли аз да ти разреша една криза? Кризата ти с лошото говорене на български. Ето го и решението - емигрирай в Турция, гледам, че ти е по-мила, там български няма да ти се налага да говориш. Вземи със себе си и хидроинженера, младия успял бизнесмен и цялата ви свита.
60
0
 
2
 
! Отговори
хмм... преди 1 година
До До хмм..- незнам дали със сегашните услоивия в БГ изобщо дали ще доживея пенсия. Може да си прав, но за Англия които дърпат конците на половината свят, дърпат конците и на близкия изток. т.е. Турция не е основния фактор ... но може и да е прав вуйчото...
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тук има турски т.ролове дращят в защита срещу парички
58
4
 
8
 
! Отговори
хмм... преди 1 година
Света се превръща в едно село, хората пътуват, работя в държави на хиляди колометри от родината, децата им учат там приемат тахната култура и.н. И когато прочета коментари от рода на преименуване, изселване на турците, по-маци-те. Си мисля същите тези хора ще останат да съжителстват с все по многобройните братя ром-и, нядявам се да са по щастливи с тях....