Тома Биков: Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни

След изтичането му да се търсели нови източници на газ
Обновена: 2 авг 2022 10:10 | 2 авг 2022 10:07, Камелия Цветанова
67
Тома Биков: Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни
Снимка: БГНЕС

Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни, а след изтичането му в края на годината - да се потърсят нови източници на газ. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Служебното правителство трябва да провери всичко, което се случва в тази газова сфера. Това спиране на газа не беше само политически акт – там има сериозни съмнения за корупционни схеми. Важно е България да има газ. Имаме договор с „Газпром”, който изтича в края на годината. Според мен договорът, който сме подписали и който продължаваме да плащаме, без да получаваме газ – трябва да се изпълни по един или друг начин. След това ние трябва да намерим някакви други източници за доставки".

На въпрос дали се е сменило отношението на държавния глава към ГЕРБ, защото в последно време е спрял атаките срещу политическата партия, той отговори: „Ситуацията се променя. Ние, през последните година и 2-3 месеца сме атакувани от най-различни страни. Тези, които най-яростно ни атакуваха – се счупиха в нас. Така че – предполагам и това може да е някаква причина”.

Той коментира и избора на президента Румен Радев за служебен министър-председател. "Тепърва предстои да видим поведението на служебното правителство. И преди сме казвали, че в българското общество има нужда от успокояване на страстите, отколкото от нагнетяване на страстите. Фигурата на служебния премиер Гълъб Донев е такава, която ни дава надежда, че един подобен подход за успокояване на обществото – е възможен". посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ГазпромТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е виден "евроатлантик", пардон бойков ПУТЛЕРАСТ!!!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
Пепито преди 1 година
герб бсп дпс мафия .Тия никога не трябва да казват кое как да се случва .
38
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 1 година
До Бачкатора #50:Баце, нема проблем, ще ги назначат на държавна работа. Само не знам как ги преброи 250 хиляди...слушаш корнела ли?
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Томито е доста просто момче... къв договор ще изпълняваш като те променят условията и ти го набутват. Голям североатлантик си няма що ! Мазен пeлтек ! Рашистки компаньонки - ГЕРП!
36
6
 
2
 
! Отговори
До бачкатор преди 1 година
Стига плака за тези рубли! От Коми ли се връщаш?
35
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Нови източници се търсят преди изтичането на договора.След това доставчиците знаят,че си на зор и надуват цената.За 12 год. управление ГЕРБ колко нови източника на газ намери?Нула,зеро.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С едната ръка гони дипломати с другата се договаря с газпром, само в сънищата на един луд.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте, че елджибити и тнт модерни и красиви ще гласуват,до пълен крах. Ония крадяха, ама поне хвърляха по някоя троха на народа, с тия на минус за поколения напред.
32
0
 
6
 
! Отговори
Te4o преди 1 година
Наглеци!
31
18
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Нека да сме наясно-газа си го спряхме насила ние, не руснаците. Киро отказа да преведе парите в руската банка. Затова назима се очакват фалити на форми и само едни 250 000 българи да са безработни.
30
16
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Единственото което поиска Газпром е да си отворим сметка в Газпромбанк. Там автоматично се превалутират плащанията в рубли. Това е! Обаче кирцата нали иска да оближе д.....на американците, и сега сме в криза.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За радост или съжаление маските падат след 24.02. много бързо. Кой не построи АЕЦ Белене? ГЕРБКой не диверсифицира доставките на газ? ГЕРБКой имаше идеи да строи ТЕЦ на газ? ГЕРБКой не почна да добива българска газ? ГЕРБКой гласува вот на недоверие за да може сега русофилът Радев да управлява отново? ГЕРБКой наблегна на автомобилен транспорт вместо на железопътен транспорт на ток? ГЕРБНе че нещо, но това са легитимни въпроси.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива договори без клаузи няма никъде по света по който да се плаща предварително за доставка на продукт с продукта и ни самия продукт,ни доставката с друг съответстващ,ни обезщетение по неизпълнение на договора в срок от и до за дати на неизпълнение по обяснителни причини.
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е сами да започнем да си добиваме газ. Защото се стига до подобни ситуация, когато един луд диктатор се събужда в лошо настроение и решава да ти спре подаването.
26
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме газ. Не от САЩ. Руски, ако може. Просто защото е скъп и го няма.
25
8
 
11
 
! Отговори
Watten ZZ преди 1 година
То хубаво трябва да се изпълни. Да обясни това на Газпром. За сведение на Тома Биковците, Газпром спря газа 2 седмици преди да е дошло време за следващо плащане. А понеже едни умници преди време ни набутаха с договор с предплащане - имаме платен и недоставен газ.
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41:Не са глупости.Това са висящи задължения и е вероятно в рубли да се изплатят,за да няма големи лихви ,които ще текат докато не се махнат санкциите към Русия.Набута ни Кирчо под чуждо командване...
23
10
 
18
 
! Отговори
Биков преди 1 година
плещи пълни глупост? Излиза, че не даваме рубли и няма газ! Ама долари за недоставен газ Газпром си ги прибира???
22
14
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какъв катарзис само. Щом и русофобите взеха да го осъзнават, значи ситуацията с бизнеса е изключително зле.
21
24
 
22
 
! Отговори
Унгарска опорка преди 1 година
Орбан като слуга на Путин се съгласяват всичко,но ...плаща най скъпа газ в Европа. Извод...който е послушен на Путин за награда...плаща повече. Моля копейковците с цифри да ме опровергаят,че Унгария плаща за газ по малко от България...не можете... Тогава за какво ни е Газпром. А сетих се ...за чекмеджетата....