Спецов аут от НАП, заменя го Борис Михайлов

Досегашният директор не изпълнил законови задължения
Обновена: 5 авг 2022 10:38 | 5 авг 2022 10:38, Елка Василева
62
Спецов аут от НАП, заменя го Борис Михайлов
Снимка: архив, БГНЕС

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите, съобщи правителствената пресслужба.

По официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи.

След приемането на актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и независимо от промените, настъпили при гласуването на закона, е подадена информация за очаквано преизпълнение.  

Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение, създава риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики.

Освен това съществува и допълнителен риск, който не се отчита в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на държавно дружество към бюджета. Към 31 юли 2022 г. просрочените задължения на дружеството към НАП са в особено големи размери. Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимото ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, администрирани от НАП.

За ръководител на Агенцията е назначен Борис Михайлов.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Има завършени две магистратури - по икономика в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в България в областта на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси.

Бил е ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като адвокат по данъчно и наказателно право. От 10 юни 2021 г. до 4 март 2022 г. е бил изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
16
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 1 година
Имам познат който завърши икономическия в Свищов,без нито един път да е ходил до там, ама партийни събрания едно не е пропускал
23
1
 
7
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Я не моем да разберем,тоя предишния,Спецов, не е ли обещавал,не се ли е клел,и кои го лансираха като подходящ за този пост? И тоя новия и той ли е "следващия подходящ"
22
3
 
14
 
! Отговори
ние сме на всеки км преди 1 година
Точно така, само наши хора, на всеки стол, зад всяко бюро, само комунист ще седи
21
1
 
15
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
ИзЧеГърТваНе!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ??И от къде го знаеш? Кирчо и Кокорчо не са от УНСС, а са от Харвард! Владислав Горанов е възпитаник на академията в Свищов!!!! Кажи кой от УНСС е издънка? Аз, с успех 3.75 от УНСС на анонимен конкурс разбих отличника на випуск от Свищов!!!!
19
6
 
4
 
! Отговори
ира преди 1 година
ЗАЩО ГО ПРАВЯТ -ПАК СЪМНЕНИЯ ЧЕ ИСКАТ ЗА 2 МЕСЕЦА ДА ИЗЧИСТЯТ ДАЛАВЕРИ ЗА 2 МЕСЕЦА ТОЗ ЧОВЕК ДАЖЕ НЯМА ДА НАВЛЕЗЕ НОРМАЛНО В РАБОТАТА СИ ПРОСТО ВИЖТЕ НИ НИЕ МОЖЕМ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ . НЕЩО НЕ Е НАРЕД В МОЗАЦИТЕ НА ВСИЧКИ ДЕТО СЕ ЦАНЯТ ЗА ПОЛИТИЦИ
18
1
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Всички нови кадри са на БКП. То няма и други, щото децата на БКП и ДС активистите се изучиха и в чужбина, не аз и моите деца, въпреки умствените им заложби, то не става без пари и без протекции. Я виж Крум Зарков - Сорбоната е завършило момчето, става и за министър - председател и за шеф на партия!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да направят шеф ония клошар дет е купил фирмата на Спецов
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1"Момчета"много се опитваха и опипваха. Защо не влезеш в същата Афера.бг дето извади снимките и записите с Боко? Ще разбереш какво момчетата са се опитвали. А не какво твърдят, че опитват.
15
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Ти найстина ли толко глупав или се правиш на такъв????
14
1
 
10
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Този Спецов с фирмата Е ГОЛЯЯМА ПРОМЯНА БЪЛГАРИЯ Е МНОГО БОГАТА ДЪРЖАВА ВИЖТЕ КАК Я ГРАБЯТ ЗНОЧИ ИМА РЕСУРСИ ВАЖНОТО Е КОЙ ПЛАЩА СМЕТКАТА
13
2
 
13
 
! Отговори
А бее преди 1 година
Този новият нямаше ли некви проблеми с фонд " Земеделие", да??
12
2
 
17
 
! Отговори
?? преди 1 година
Цялата държава се напълни с "експерти" от УНСС, а всички знаем какво е нивото там :(
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Културиста Спецов ли ви е промяната ве, дето си продаде фирмата на колшар, точи ДДС и сам си правеше проверка. Същия който си раздаде 30 милиона лева бонуси за Коледа
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то при Мафията беше по-добре, отколкото при вас - бензин 1,20 . А вие от Промяната го вдигнахте на 3,50 лв!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина бях повярвал че вече е започнала така дългоочакваната Промяна...!....НО!.....Явно съм бил поредният наивник на средна възраст...
8
4
 
23
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 година
Не и моето гадже, само той не , защо Радев, защо
7
11
 
8
 
! Отговори
д преди 1 година
Радев, май ти се ослади властта а? Кирил Петков живее май без наем в главата ти?
6
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човек на Боко тиквата идва за да узакони още 5 имоти в Барцелона и три чекмеджета с пачки и кюлчета - разбира се Рундьо прибара процент в гардероба си
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край на далаверите на *** в НАП!