ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина

10 години от ГЕРБ си затваряли очите за монопола
255
ПП за "Капитан Андреево": Държавата вече не е е златната кокошка за малцина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Една от най-мащабните битки на кабинета „Петков“ срещу корупцията - за държавния контрол върху ГКПП „Капитан Андреево“, отбеляза важна победа.

Със заповед на проф. Христо Даскалов, БАБХ официално извършва и товаро-разтоварните дейности на Капитан Андреево.

Благодарение на «Продължаваме промяната», Евролаб 2011 вече няма монопол и при лицата, отговорни за разтоварването на стоки на границата,посочват от пресцентъра на политическата сила.

Още по темата

Нещо повече, заради незаконното блокиране на служители на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, жандармерията ще следи за спазването на закона на място, а Евролаб 2011 следва да бъде санкционирана, отбелязват от ПП.

На 2 август съвместна междуинституционална проверка установи, че Евролаб 2011 е в тежки нарушения на Закона за държавната собственост и по претендирания от тях договор за наем на имотите на БАБХ на границата. Заради установените нарушения фирмата следва да бъде изведена от тях.

Тези решителни действия на държавата трябва да неутрализират четирите стълба на монопола.

В продължение на 10 години управлението на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многобройните проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към ЕС - въпреки сигналите и забележките дори от европейски институции и евродепутати.

Ние сложихме край на схемата, която позволяваше държавата да е златната кокошка за малцина избрани. С действията си станахме неудобни на мафиотски, лобистки и политически кръгове. Върнахме държавността на границата с цената на заплахи, предложения за подкупи, клеветнически кампании и сваляне на правителството. а българските граждани платиха за частните интереси с поредните избори, пише в съобщението на ПП.

Вместо в джоба на Евролаб 2011 и техните политически лобисти и закрилници, стотици милиони вече ще влизат в бюджета, за всички граждани.

Необратимо е затягането и на лабораторния контрол, което започна още на 20 май, така че никога повече хората да не се съмняват дали слагат на масата си плодове и зеленчуци със завишено съдържание на пестициди.

Вносните продукти в България и ЕС от трети страни дълги години са оказвали ценови натиск върху българските производители на плодове и зеленчуци, защото строгият контрол не важеше за тях. С разбиването на тази схема българските производители станаха по-конкурентоспособни! И нещо много важно за всички българи, които искат да живеят като граждани на демократична Европа и да могат да пътуват свободно в ЕС – краят на частния монопол на Капитан Андреево доближава България с още една стъпка към Шенген - приоритет на кабинета Петков. На финала на процеса сме, като предстоят последни проверки. Очакваме положителен резултат до края на година и приемане на България в Шенген, обобщават от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: Капитан АндреевоПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро саботажа, нещо което да не е прецакал иначе всеки уикенд е на хотелче за наша сметка.
140
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По ПП стреляха с ракети 7/8. И ги свалиха.
139
18
 
29
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Харвадските измамници ни ошушкаха до стотинка - защо не ги раследват
138
5
 
25
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
По традиция веднъж на около 10 години идват комунистическите кадри и ошушкват всичко в държавата и после ни оставят 10 години на спокойствие до следващата реколта...БКП са най големите терористи в Европа атентата в църквата Света Неделя в София през 1925г е най-големия единичен терористичен акт в Европа и до днес!
137
12
 
24
 
! Отговори
СМЕХ преди 1 година
ЕПИЧНАТА битка на Продължаваме Предателството с ГКПП Капитан Андреево ЕЕЕЕ това ли е ЕПИЧНАТА победа на ПРЕДАТЕЛИТЕ ? Ами каво ще кажат относно националното предателство по македонския въпрос, енергийната и газова криза, влошаването на отношенята с Русия и *** на Г*ЗА на украинския наркоман по поръчка на друга краварска държава. Откраднатите 9 млрд. лева, спирането на строителството на магстрала Хемус и поддръжката на цялата пътна мрежа и тн и тн и тн...
136
4
 
34
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И кво Кирето ни пробутва руска газ на двойна цена и пълни сметки (на посредници и авери) в офшорки .Доказан Факт!!! И некви неориентирани шушляци излизат на протест в негова защита ?
135
1
 
18
 
! Отговори
Ква корупция ? преди 1 година
Митничар : заплата 800лв,Агинция за храните:800лв,Инспектор от регионалните агенции за водите,екология и други :900лв -на месец.Не ,не са корумпирани просто са светци карат само на стар хлеб от кофите и дъждовна вода от варела под гража на блока....
134
1
 
5
 
! Отговори
фейк такси преди 1 година
До Роко2Вземи произволна католичка при тях развода е сред трите най-големи гряха заедно със убийство и самоубийство.Един авер си взе полякина и нема грижи ....
133
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кирето сам каза ,че ползата от драмата в Капитан андреево е 50 милиона на година .То при този ръст на тировете и без това щеше да е с толкова по висок дохода. Така че не е кой знае какъв успех че махна фирмата на арменчето и сложи най-коромпираната агенция в България-следователно и в света Агенцията за храните.Служителите им в провинцията кълват на една торба боб.И не ги виня заплатите са им около минималната....
132
5
 
22
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ПЪПЪСПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ЕДНОДНЕВКИ СТЕ БЯХТЕ НАЗНАЧЕНИ С ПРЕВРАТ ГЕШЕВ КЪДЕ СИ ЗАЩО СПИШ КОМИСИОН МИЛИОН РЕПРЕСИИ КРАЖБИ А НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ НА ТЕЗИ КРАДЦИ РАДЕВ ДЕТО ГИ ЛАНСИРА И СИ УРЕДИ ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ
131
7
 
29
 
! Отговори
ПП за България преди 1 година
За 7 месеца направихме толкова поразии ,грешки и кражби ,че Герб за 12 години не успяха !!!
130
6
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Най-глупавата грешка на Мустафата е да си въобразява, че с комунистически преврат, ще установи американско влияние! Както казва Виктор Суворов,не е имало случай някой да се върже на номерата на комунистите ,и да не е бил прекаран накрая! И така си е от времето на Ленин!
129
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През тоз пункт само стоки за проверка от БАБХ ли минават,че такваз хвалба настана,че на мястото на Евролаб с издадено решение за дейност,разрешение за заемане на место,лиценз за упражняване на таз дейност за която се изисква степен на класификация след изучаване специален курс на подготовка с изпит за изпълняване на дейността по длъжности с атестации на завеждащия лабораторията и обслужващия персонал към нея,като най-голяма и външна за границата и товаропотока,сякаш назначили самото БАБХ център.
128
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво чакате? Да се започне незабавно разследване на виновниците за националната катастрофа , които навряха България в тресавище от което е много трудно да се излезе. Пеканов каза ,че прогнозите за икономиката ни са катастрофални.
127
3
 
4
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
Или си умствено изостанал или си платена куурва !!! Жалко, че има много като теб ......
126
9
 
9
 
! Отговори
Вече най-срамното преди 1 година
нещо е да си българин ! Ето го тук доказателството, иdиотите са в защита на корупцията и руския агресор, те нямат родина тези креteни, са свикнали да се навеждат на мафиоти и руски колониалисти, България е в ЕС и НАТО, но на тези влечуги празните тикви още не могат да го осъзнаят, свикнали с болшевизма злото никога не спи !
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са малцина, малко повече са!
124
5
 
16
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Кое е лъжа! Че Газпром е на свръх печална от България, включително и Кирчо и Кокорчо от посредниците? Или Лукойл? Ако това не си се осведомил, няма скоро да се "убедиш"!
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха===== Не си убедителен в лъжите си.
122
7
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Да се набеждават Харвардските измамници за "американски" шпиони, си е повече от перверзия! Първо, че бяха назначени от руската марионетка Радев, второ ,никога Газпром не е печелила така от България, откакто двамата измамници взеха да лаят срещу Путин! Да не говорим за Лукойл! Аз на КГБ-ейски постановки не вярвам! Нека си припомним, как Дянков щеше да "нашляпа" руснаците, и после отиде шеф на банка и преподавател във ВУЗ в ....Маскве!