Приоритетите на МВнР: Присъединяването към еврозоната и Шенген

Това обяви служебният министър Николай Милков
Обновена: 8 авг 2022 14:06 | 8 авг 2022 11:16, Нели Христова
34

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на изборите за НС на 2-ри октомври зад границата, са водещите приоритети на МВнР, заяви Николай Милков, служебният министър на външните работи, предаде репортер на БГНЕС.

Сред приоритетите са и присъединяването на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и подготовка от страна на държавата на Първоначален меморандум с позиция по всеки един правен инструмент на ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие), активно присъствия на България в ЕС и НАТО и участието на страната ни в колективните усилия за справяне с настоящите кризи.

От МВнР определят като важни задачи европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци по отношение на европейския път на Република Северна Македония, както и фокусиране на вниманието върху партньорите от ЕС и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в региона.

Двама заместници ще има новият служебен министър Николай Милков. Единият от тях е досегашният ни посланик в Украйна Костадин Коджабашев. Той ще е и говорител на ведомството.

Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. „Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинения за реваншизъм би следвало да се тълкуват като безпочвени”, каза служебният ресорен министър Николай Милков. Петрова ще се ангажира с темите за РСМ, бъдещото членство на страната ни в Шенген, както и присъединяването ни в ОИСР.

Светлана Стойчева става началник на кабинета на министъра. Тя е бивш посланик на България в Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Проблемът ни за Шенген е Солунската митница, пардон, тази на капитан Андреево !
30
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе стига с тия "Еврозона" и "Шенген" бе!!!!...Бх ти и ДЪВКАТА,дето са дъвче на тая балонна тема!..Нима забравихте от кога е тая ЗАИГРАВКА?..-Още Цвъки,след като УСТРОИ "изборите",са закле:-"До месец сме в Шенген"..След месец:-"До шест месеца и сме в Шенген"..След шест месеца:-След година сме в Шенген"..След година:-"До края на мандата на гроп сме в "Шенген"...И така,КРИВИЯ МАКАРОН си стои.."Шенген"?...Че кой с акъла си ще си пусне таралеж в гщите при тая наша тотална престъпност и беззаконие?
29
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Всички Арийски държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и Диана. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор в името на Бог Хор - Загрея(Слънцето) като се появи на ХорИсОнта на Връх ХорБел на Рилските Езета -(преименуван от исляма на Мусала) и затова сме ХорИстиЯне - Хора на Истината - Исус Христос!
28
0
 
0
 
! Отговори
А приоритетите преди 1 година
на България?Досега защо не влязохме в Шенген?Досега защо не постигнахме същия или поне близък до стандарта на държавите от ЕС?!? Защо заплатите и пенсиите са в пъти по-ниски от европейските? Защо внасяме второ и трето качество храни и стоки? Защо ЕС ни третира като трета категория хора, след "богоизбраните евроатлантици" и ***?Впрочем въпросите са риторични, знаем отговора... Относно Шенген, не, мерси, вече живяхме в комунизъм, не искаме новия либерален такъв! Задръжте си ценностите!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЩЕ ГО ГЛЕДАМЕ
26
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен......Това обслужва само тези, които ни грабят от години........ Мдааа, Лукойл и Газпром ли имаш предвид? Клоун!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любовницата на Тошко Йорданов останала да й плащам заплата. После да не се чудите защо викам против вас на демонстрации, провокатори *** дърти
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не виждате ли, че ви управлява воененФатмак диктатор и недемократично, неизбрано от никого правителство? Каква Еврозона, вие не сте европейци, а сте варвари и азиатски крепостни селяни. Направили сте единствената путинистка президентска диктатура в демократична Европа. Вие сте срам за Свободата и Демокрацията.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е фалирало и бг си вкарва автогол с ликвидирането на лева. Щенген ще внесе много турци арапе и африкани в бг. Не ни трябват тия евро атлантици.
22
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Швайцария - Ария, Бавария - Ария, Унгария - Ария, България - Ария, Иран - Арийските държави на планетата Земя! Понеже ние Арийците на Балканите искаме да сме Швайцария на Балканите трябва да се поучим от Швайцарските Арийци. Швайцарските Арийци не са биле под Византийско, Османско, Руско Робство. Швайцарцарските Арийци говорят три Езика и имат своя Вакутата. Та ние Българските Арии трябва да станеме Обединители на Балканите, да запазиме Българския Лев и приемем Швайцарската Конституция!
21
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
абе ***, зимата идва - те за шенген се притеснили!!!нали всички като тоя ушко ще бъдат изчегъртани като ударят сметките за газ : ))запасявайте се!
20
4
 
7
 
! Отговори
Стига преди 1 година
с тази е зона...Това трябва на шепа богаташи за да станат още по-богати!Няма бедна държава, която да е спечелила от тази пр о ст о тия!
19
3
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
По времето на соца,радио "Свободна Европа" се съдираше да плюе и критикува че границите ни били затворени и оттам нямало свобода и демокрация.... И хоп веднага като падна крехкия социализъм ни овесиха едно Шенгенче....и въпреки всичко Западна Европа се напълни с роми и синти,но за нормални българи има какви ли не спънки и пречки!
18
6
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Присъединяване към Еврозоната ще ни донесе шок - левът няма да е 1.95 лв за едно евро , а 3 лв за 1 евро ! Това е гарантирано от крадците на "Промяната" ! Ще има и още инфлация, докато не установите , че спестените бели пари за черни дни са се стопили ! За това е цялата шумотевица - да окрадат отново българина !!! Спасявайте паричките си ! Комунистът не прощава !
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помислете си, на кого от пишещите, му трябва Еврозоната и Шенген!?Това обслужва само тези, които ни грабят от години.Служебно правителство на два дни има този приоритет? Не е ли странно?Може би смятат, че са заляли пенсионерите и бедните работещи с пари?Това е новият вариант за грабителство.Ще оцелеят 200-300 тарикати.Но на алчния човек не му трябват аргументи.Ще продаде и майка си за пари.Това не са политици, това са мародери!
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото може и да го приемем защото с него по лесно ще ни ограбват но в Шенген никога няма да влезем! Граничния контрол ще се запази защото ние сме външна граница на ЕС и западните държави ни ползват като буферна зона.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обективен/7"По принцип съм ЗА еврозоната, но не и в момента," - ти по принцип си си про'стак. Що и в момента да не си?!
14
8
 
11
 
! Отговори
SDI преди 1 година
Според мен в момента само рискуваме с влизането в Еврозоната. Имаме валутен борд, който 25 години действа отлично и не са ни необходими нови турболенции. Еврозоната ще доведе до много допълнителни разходи за държавата, които са напълно ненужни, както и до поскъпване на цените до известна степен, което на фона на галопиращата инфлация ще стане нетърпимо. А Шенген ще видим през крив макарон, точно тогава когато пъднат и визите за САЩ, т.е. никога.
13
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
От 30 години приоритетите на тази кло'ака са да работи СРЕЩУ България! Още от времето когато американският поданик Зайков беше министър, а клептоманката Поптодорова -= говорител.
12
6
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
референдум за всичко