Динамо разби Лудогорец с 4:2 и уби надеждите на разградчани за ШЛ

В края на мача Орлите останаха с 8 души на терена
9 авг 2022 23:10, Нели Христова
68
Динамо разби Лудогорец с 4:2 и уби надеждите на разградчани за ШЛ
Снимка: БГНЕС

Лудогорец преживя истински кошмар в Загреб и се прости с мечтата си да пробие в групите на Шампионската лига през този сезон. Хърватският гранд  Динамо разби с 4:2 разградски орли в реванша от третия квалификационен кръг и ще играе плейоф за влизане в заветната групова фаза на най-комерсиалния турнир в Европа. Родният шампион завърши двубоя с 8 души, след като червени картони Доминик Янков , Рик Джонатан и Жан Карничник и може да има сериозни претенции към съдията Беноа Бастиен.

Така Лудогорец отпадна от надпреварата след общ резултат 3:6. Хората на Анте Шимунджа със сигурност ще участват в групите на Лигата на конференците, но ще имат шанс да играят в тези на Лига Европа. В решителния плейоф разградчани ще се изправят срещу Жалгирис, който също се прости с Шампионската лига, след като Бодьо/Глимт отстрани литовците с общ резултат 6:1. Динамо Загреб пък ще се изправи именно срещу норвежкия шампион.

Срещата на стадион „Максимир“ започна катастрофално за родния хегемон, след като до 17-ата минута домакините водеха с 1:0 след гол на Йосип Дърмич, а Доминик Янков получи червен картон. Последваха два гола на Мислав Оршич, първият от които от дузпа и резултатът набъбна до кошмарното 3:0. Кирил Десподов върна минималните шансове на „орлите“ за краен успех с два гола. Звездата на Лудогорец намали в добавеното време на първото полувреме, а малко след почивката от дузпа доведе нещата до 3:2. Петкович от дузпа фикскира крайното 4:2 от втора дузпа за домакините, при отсъждането на която Лудогорец остана с 8 души на терена.

След първоначалното отлично начало за домакините, хората на Анте Шимунджа заиграха по-добре макар и с 10 души на терена, но нямаха сили да направят чудо в столицата на Хърватия. От трибуните се чуха освирквания по адрес на домакините, които заиграха много слабо и рядко създаваха голови възможности пред вратата на Слуга. След това гостите останаха с 9 футболисти на терена и интригата съвсем приключи.

Още за мача четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно не мога да трая трупата на Киро Гела, обаче днес трябва да им се признае мъжкото поведение. Съдията беше един дребен френски гей, който още от началото изпусна мача и реши да съсече Лудогорец. Не помня чак такава сеч от съдия да съм виждал. Тоя заслужава да бъде изнасилен и забит на кол за назидание!!!
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уевски уевски - шампион
22
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че беше бат Бою да дава кинти на лудите и на Домус ага. Иначе този отборец е едно голямо нищо. То и за това е най- мразения и негледан отбор в България. На 99 % от запалянковците Ни е все тая за тези. Публика 0, отбор 0, ,собственик крадец и измамник. Така може и 500 години да е шампион.
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френския съдия свири перфектно.Дори подари много спорна дузпа на Лудите в много важен момент - за 3-2 в средата на мача. Което си беше знак на добра воля. Но не получи никакво деиорманско разбиране.Не знам защо гостите се държаха таха арогантно сякаш се имаха за по-равни.като задържаш очевидно човек на голова позиция за фланелката какво отсъждане очакваш? При това има ВАР и съдията няма как да се направи на разсеян.
20
4
 
9
 
! Отговори
Реално преди 1 година
Не бяха готови за ШЛ. Нека пробват ЛЕ, там по-добри шансове ще имат в групите. Киро да купи читав нападател за няколко милиона, та да влизат положенията. Защитата .... Там не знам какво ще помогне
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежката среща на българина с реалността извън България.Там правилата са такива -червени картони за определени нарушения, гонене от работа ако не си я вършиш.И на никой не му пука че в България си тарикат или голямата работа.Сега поне всички ще са доволни-футболистите падат но ще си вземат заплатките и ще замажат очите на шефовете си че той съдията е виновен, треньорите и те.Жертвите-любимата позиция на некадърниците.
18
5
 
10
 
! Отговори
Няма българи.... преди 1 година
в България.... Само канадци, дубайци, руски, укри, турци, гърци, арменци, евреи, римски
17
3
 
16
 
! Отговори
Сами си решиха мача преди 1 година
Много нелепи картони и то от глупост. Червения картон напълно заслужен. Жълтия също. Високо вдигнат крак в коляното и шамар в лицето! Умишлени нарушения и то точно пред погледа на съдията. Реакциите след фаловете също бяха мега груби. Навместо да тръгнат да се извиняват на противниковия играч и да показват че не са искали (та белким им се размине), те с някакви супер надменни физиономии и едва ли не готови да скочат да набият и съдията.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако живеехме у комунизмо Динамо нямаше да си продава звездите и през 3-4 години щяха да са на финал на Ш.Л. за 24 години Хърватия 2 пъти стига медалите на Световното първенство и двата пъти с по 5-7 титуляра излезли от школата на Динамо.
15
5
 
18
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Честито на нетурският Динамо! Долу турският Лудогорец!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ама Вие какво сте очаквали??? ГолЕми приказки и т*ъ*п*и изречения до въръсване.....Ай с...тир
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Динамо са продаи хърватски футболисти за четвърт милиард евро и имат достатъчно за да играят с хърватски играчи и да продължат да продават.Ако добавим приходите от УЕФА и ТВ права в комбинация с приноса им към националния отбор, а последния неминуемо е бил в световния топ 10... Ще се окаже, че Динамо е донесъл ползи от над милиард евро на Хърватия.Какво да кажем за родните "проекчета" добре прикрити имигрантски бюра?Техният принос си е направо отрицателен.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като сменят поне по 2ма треньори годишно,.
11
2
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Гледах мача до 2:0 ...и червеният картона бе заслужен..втори жълт карт за подкат отзад...кой прави таквиз детски неща като Янков ..да бие отзад при никаква опасност и в тяхното поле...детска работа ..не става Янков за ЛШ ,дузпата си бе дузпа ,кой атакува така чужд играч в палантерията ...детска грешка ...която се учи още в детските школи (когато има детски школи качествени ,разбира се).. .При първият гола ...отбраната се разкъса..и оставен сам да бие загребският футболист... . Слаб Лудогорец
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доминик Янков ?!? - тоя пък какъв се явява? Делиормански муджахидин може би?
9
3
 
13
 
! Отговори
астора преди 1 година
Абе тия от Лудогорец с автомати да бяха играли нямаше да изгонят трима. А Хьрватите трима македонци и останалите хьрвати
8
2
 
8
 
! Отговори
Алазан 1 преди 1 година
"Бачкам за вила на Ривиерата,тия Лудогорец искат 'си прекратя кариератаа" ( Кирил Домусчиев)
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не свири сватбата е така.
6
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво ви пука за футбола ни дето го нямаме бе !
5
4
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Домос ага ни дади кренвришити