Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост

Разпределят ги за уязвими групи
11 авг 2022 19:23, Росен Стойчев
6
Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров утвърди заповед за осигуряване на близо 5,7 млн. лв. по Националния план за действие по заетостта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Допълнителни средства ще се насочат към програми и мерки за заетост и обучение за хора от уязвимите групи на пазара на труда.

Още по темата
Осигуряването на средствата ще даде възможност 3097 безработни да започнат работа, а 257 души да бъдат включени в обучения.

По този начин общият брой на хората, които ще започнат работа по програми и мерки на Националния план за действие по заетостта през 2022 г., ще достигне 25 051 души. Включените в обучения ще се увеличат до 10 743 души.

Преразпределението на финансовия ресурс беше одобрено днес на заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта. Преобладаващата част от средствата ще се използват за включване в заетост на младежи, продължително безработни, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на временна закрила, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Някои ще опапка милионите. Който иска да работи, има работа(не много платена де) Не казват за какви групи. По 1600 лв на човек, да му баят да почне работа.
3
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Почти 6 милиона за заетост, какво е това преливане на едни пари, наши пари от пусто в празно? И пак само за "уязвимите " разбираш ли? Кои уязвими, неграмотните *** и неграмотните им чавета, които и тях храним и бутаме по програмки!!! Аз пък искам да кандидатствам по тази програма за повишаване на достатъчното ми висока професионална квалификация, за още по-висока!!! Ще ми осигурите ли едни персонални 20000 евро, минимим, А? Да ви *** у нищоправещите! Все за ***!
2
0
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
А стига с тези програми, размързелувахте и така и така мързеливите.. Не искат да работят, само чакат програми.. за да получават пари без да работят. Тези профессионални безработни със стаж по 20-25 години, те никога повече няма да работят, Дори и да им се Дава и по 2000 лв. Тези от служкабинет и те май не стават... Никой не иска да работи , а чакат на програми.. Щото им се Дава пари без работа. Съсипахте България ... с тези програми.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те така разправяха и другите прибираха милионите делкаха си ги и на никой нищо. Не случайно на някои в банковите сметки има милиони. Докога ще ги търпим да ни крадат бе. Докато не изберем народната партия Възраждане. Само те ще вкарат айдуците в затвора и ще ни оттърват от еврогейците и краварите. Всички за Възраждане да Възродим държавата и народа