Газът идва на първи октомври

Това обяви Росен Христов
Обновена: 12 авг 2022 16:11 | 12 авг 2022 16:11, Росен Стойчев
64
Газът идва на първи октомври
Снимка: БГНЕС

По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври.

Това заяви енергийният министър Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „Авакс“ и възложителя на строежа – фирмата ICGB.

„Има някаква увереност, че проектът ще бъде завършен и пуснат в експлоатация навреме.

Още по темата
Строителят пое всички ангажименти, че влизането в експлоатация ще бъде навреме – на 1 октомври по тръбата трябва да текат търговски количества газ” , допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво стана с 4 пъти по- ефтиния американски газ? А де лъжци такива? И всички като мен, които знаехме че лъжат бяхме обявени за кремълски ***, щото пишехме истината. Не че ми дреме на капкомера де, но само подчертавам, че всички дежурни платени са продажници и родоотстъпници.
36
1
 
11
 
! Отговори
Шолц се моли преди 1 година
Шолц се моли на руснаците да пуснат газта, ходи турбината на инспектира, цяла делегация по телевизията го дават в цяла Германия как канцлера инспектира турбината, гледа в дупката, погали я с ръка и напави експертизата, че турбината е изправна и заяви, че сега от Русия се иска само да пожелае да получи турбината. Но Русия не желае. А българите плашат, че няма да купуват руска газ - cмeшници.
35
3
 
13
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Морален чистак: Глупости са това. Укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донбас и Луганск, разхвърлят забранени противопехотни мини. Воюват като джихадисти - разполагат оръжия в болници, училища и жилищни сгради без да ги е грижа, че така ще има жертви сред мирното население. Нещо за техният морал да напишеш?
34
1
 
10
 
! Отговори
Никк преди 1 година
Най смотаната държава е България начело с българските политици и дипломати. Този прословут конектор трябваше да стане до края на 2021г и след това да получаваме 100 хиляди евро на ден компенсация ако не е готов. Това го казваше Асен Василев. После до юни трябваше да е готов, после до юли, после до август, сега до октомври.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На първи октомври идва газа,а на втори октомври идва Киро.А честито!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Газ от Русия, през Гърция, за България... Ей това е цялата схема... И на много, много по висока цена. Щот тряяя да се плаща на посредниците, та после на Гърция, и мафията си пълни джобовете. Булгаргаз от къде мислите, че вземат ГАЗ ????????
31
0
 
18
 
! Отговори
Газпром преди 1 година
Произвеждаш 2 пъти по-малко а продаваш на 5-10 пъти по-високи цени. Не е зле, даже мното е добре. На който не му харесват 5 пъти по-високи цени, да купуват от САЩ втечнена газ на 20 пъти по-високи цени.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Соловьов каза във "Вечер с Владимир Соловьов" оня ден - българите да отменят всички санкции срещу Русия, и тогава може да им доставяме газ.
29
0
 
4
 
! Отговори
Има някаква преди 1 година
увереност, че и зелената сделка може да проработи до есента, има някаква увереност, даже не някаква, ами цели 20 години вече от Европейската комисия с отворени гърла се дерат на висок глас, как Зелената сделка работи, има някаква овереност, оверени са, много са оверени.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Йоцо гледа иде ли газ по жицата.
27
0
 
4
 
! Отговори
от 21 преди 1 година
"всички останали неща са поскъпнали доста над цените от предния сезон. Не е само цената на газа. Заплати, горива, поддръжка и тн.Няма как цените да са под тези, които са били някога." - Затова съм писал 10% по-евтино парно. Щом газът на Кирчо е 4 пъти по-евтин, то цената на парното зимата трябва да е по-ниска спрямо миналата година. Ако цената на газа е само 30% от цената на парното и имаме 4 пъти по-евтин газ, то всичко друго трябва да се е качило със средно 32,14%, за да е на същата цена.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година приходите на "Газпром" може да достигнат 80 или дори 90 милиарда долара, тоест да нараснат почти два пъти в сравнение с миналата година. Въпреки намалелите количества доставки за ЕС, намаляването се компенсира с неколкократно по-високите цени.
25
17
 
7
 
! Отговори
Морален чистак преди 1 година
Не е морално да купуваме руска газ. По добре да обеднявам и да студувам, отколкото да финансирам убийството на невинни украински дечица и изнасилването на невинни украински девойчици(с бутилка) от путинските окупатори. Газта може да е скъпа, но моралната чистота е безценна.
24
1
 
15
 
! Отговори
Кърти мифки! преди 1 година
"Има някаква увереност, че проектът ще бъде завършен и пуснат в експлоатация навреме" - някаква увереност има.... ха ха хаааа
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 всички останали неща са поскъпнали доста над цените от предния сезон. Не е само цената на газа. Заплати, горива, поддръжка и тн.Няма как цените да са под тези, които са били някога.
22
0
 
16
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Продължавайте да ни залъгвате, току виж някой се хване. Интерконекторът още няма акт 15, уж щеше да е напълно готов юли? Сега изведнъж ще е октомври? После може би декември? После пролетта? Да видим какви лъжи ще измислите като задуха севернякът есента ;)
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЯРА НА РУСКИТЕ *** КОИТО ЛЪГАХА ЧЕ КИРИЛ ПЕТКОВ ЩЯЛ ДА НИ ИЗЛЪЖЕ С 4 ПЪТИ ПО-ЕВТИН ГАЗ, А ЕТО ЧЕ ТОЙ Е ФАКТ !! КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, ДОРИ БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ" - Когато цената на парното падне поне 10% спрямо миналата година, тогава ела да ми разказваш вицове за това, че получаваме 4 пъти по-евтин газ. Иначе разправяй вицовете на шефа си, който ти спуска опорките.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо немога да разбера вече. Преди месец казаха ,че газопровода бил готов и пуснали тестови газ,.за.да надуят системата. Сега казват,че щял да бъде готов Октомври... върви вече разбери, кой лъже и кой не.
19
1
 
7
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
пълни глупости и АЗЕРИТЕ И ТУРЦИ И ГЪРЦИ ВИ КАЗВАТ И ПИШАТ ПО "TANAP" НЯМА СВОБОДНИ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОДЕЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. ГАЗОПРОВОДА НЯМА ОБЕМ И ВЪЗМОЖНОСТ ДА УВЕЛИЧИ ОБЕМА НА ТРАНСФЕРИРАНАТА ГАЗ.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ВСИЧКИ ПИШЕЩИ ТУК НЕЗАБАВНО ДА С ИЗВИНЯТ НА ГОСПОДИН КИРИЛ ПЕТКОВ, КОЙТО НИ НАПРАВИ НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ И НИ ДОКАРА 4 ПЪТИ ПО-ЕВТИН ГАЗ" хахаха ... Моля се да си на парно, за си зададеш един въпрос зимата. Как с 4 пъти по-евтин газ се получава така, че плащаш 2 пъти повече за парно спрямо миналата година? Всъщност не знам дали имаш капацитета да си зададеш дори и такъв еле_ментарен въпрос, но да се надяваме... :)