Министър Росен Христов в конфликт на интереси? Юристи: Нарушение няма

Задействал съм процедурата, увери служебният министър
11 авг 2022 21:38, Красимир Ангелов
4

Дори като министър на енергетиката Росен Христов продължава да бъде управител на пет фирми, показва справка на Bulgaria ON AIR в Търговския регистър. Това обстоятелство все още не е променено в него. По закон той е длъжен да подаде декларация за несъвместимост, но такава не се открива на сайта на президентството.

"Задействал съм процедурата и просто отнема технологично време това да се случи. Конфликт на интереси няма със сигурност, това са потвърдили адвокати", заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Оказва се, че нарушение няма.

Още по темата
"Срокът за деклариране на несъвместимост не е изтекъл. Ако не е отстранил несъвместимостите, трябва да го направи в едномесечен срок. Ако не го направи - органът на назначаване може да го освободи от заеманата длъжност. Има технологично време до вписване в Търговския регистър - август месец е месецът на административната ваканция", твърди адвокатът Людмил Рангелов.

А в обстоятелството, че служебният министър на енергетиката е собственик на фирми от същия сектор, адвокат Рангелов не вижда конфликт на интереси.

Не само фирмите на Росен Христов, но и миналото му на ветроходец и морски капитан влезе в светлината на прожекторите последните 24 часа. В социалните мрежи се появи публикация, в която министърът на енергетиката е описан като "пълен класик", който не слиза от яхтата и няма търпение да иде до Гърция, защото там се изкарват пари.

Bulgaria ON AIR успя да се свърже с автора на провокативния пост, който беше споделен хиляди пъти, но той отказа да застане пред нашата камера.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов и телевизия Bulgaria ON AIR


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оставка.Защо никой не потърси отговорност от Гълъба,от Радев това е поредната президентска грешка....която ние всички плащаме и цената е висока
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето за такива като този никога няма да се оправим!С пет фирми и министър,няма такава държава,тези са нагли,мислят само за частни интереси.Защо им се дава възможност въобще да работят държавна работа,чак и министър и ние да разчитаме на такива хиени...
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За това, дали си напуснал фирмите си, може и да имаш обяснение, но за това, че излъга, че на Интерконектора няма газ, а Васко Начев приложи снимки за да докаже, че има, вече проблема не е в "процедурата" а в това, че работиш за нечии други интереси. Там вече има "конфликт на интереси", да не кажа, мегдан да се намеси прокуратурата да провери защо така заблуждаваш обществото.
1
2
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 5 месеца
Капитанчето? 😂😂😂