БСП: Служебният кабинет масово назначава кадри на ГЕРБ в земеделието

Прави смени в ръководствата на държавните горски предприятия
57
БСП: Служебният кабинет масово назначава кадри на ГЕРБ в земеделието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Развитието на сектор “Земеделие” последните седмици може да бъде обобщено с няколко думи - назначаване на кадри от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ, докато в някои министерства се уволняват кадри на БСП. Това няма как да не буди притеснение и съответно възниква въпросът какво стои зад тази политика.“ Това пише във Фейсбук пост членът на Националния съвет на БСП и бивш земеделски министър Иван Иванов.

Той посочва, че в същото време Бойко Борисов изсипва купища лъжи, чертаейки апокалиптична картина в родното земеделие, забравяйки удобно как превърна сектора в развалина и символ на корупция след изхарчени милиарди европейски и национални средства в няколко програмни периода.

„Резултатът е хиляди залежали проекти в ДФЗ, защото някой е чакал да му се напълни чекмеджето, ширеща се корупция на „Капитан Андреево“, приготвено източване на „Напоителни системи“, разпокъсано земеделско производство и тънещи в нищета малки и средни производители – чакащи поредното подаяние от самозабравилия се тогава премиер и куп други нарушения, за които е сезирана прокуратурата“, припомня Иванов.

„В тази тежка ситуация за страната ни не се говори за така чаканите от земеделците плащания, които успяхме да осигурим с много усилия, а именно близо 3,4 млрд. лева национални и европейски средства, които да бъдат отпуснати до края на годината, гарантирани именно при управлението на БСП в Министерството на земеделието – едно безпрецедентно подпомагане, което вдигна летвата изключително високо“, пише още доскорошният министър, добавяйки, че  няма и дума за работата по Стратегическия план, от който зависят средствата за българското земеделие през следващите пет години и който именно предходното редовно правителство съфинансира с 60%, за разлика от предходните 15%.

„За сметка на това се назначават кадри, свързани с бившите управляващи на различни позиции, докато от ГЕРБ говорят за несправяне в сектора. Прави впечатление, че се правят смени в ръководствата на държавните горски предприятия. Те бяха изправени пред важната задача да осигурят необходимите количества дърва за огрев за българското население за предстоящия тежък зимен сезон. Това може да постави стотици семейства пред невъзможност да осигурят своето отопление на дърва през зимата“, изтъква социалистът.

„Разчитам на разум от страна на сегашното ръководство на министерството и последователност в политиките, които бяха заложени и които имат една единствена цел – да превърнат българския дребен и среден земеделски производител в конкурентен на своя европейски колега, с продукция намираща 100% реализация и у нас и на международните пазари“, пише в заключение Иван Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БСПземеделиегорски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ: преди 1 година
НАЗНАЧАВАЙТЕ КОМУНИСТИТЕ ЗА КОКОШКАРИ И СВИНАРИ ---ТОВА НАПЪЛНО ОТГОВАРЯ НА ПАРТИЗАНСКИЯ ИМ ПОИЗХОД И СОЦИАЛНАТА ИМ ОРИЕНТАЦИЯ!!!!!
40
0
 
6
 
! Отговори
кадри ??? преди 1 година
вие си окрадохте собствената си партийна каса -- 130 хиляди лева изчезнаха , какво да коментираме повече.....
39
1
 
6
 
! Отговори
ЦИТИРАМ преди 1 година
Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в Шенген, независимо от напъните на Румъния, става все по-трудно, в резултат на безчинствата на шефа на БАБХ. Поредица заповеди, отменени от съда..............некадърници
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение кой от коя партия е.Щом човек е кадърен и си разбира от работата,какъв е проблема??? Да не говорим ,че тая смяна на кадри което всяко ново правителство прави,ни връща в първи клас защото докато новите се научат минава година две.Превърнали са го в пазар.Не може да сменяш цялата администрация щото на теб така ти харесва,ей това се казва шуробаджанащина,вместо да работят заедно,да покажат някакво доверие ,те винаги на обратно действат и самосиндикално си назначават свои хора.
37
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
НИТО КАДЪРНИТЕ ХОРА СА В ЕДНА, ЕДИНСТВЕНА ПАРТИЯ, НИТО КОРУМПИРАНИТЕ!!! ДА СОЧИШ ЕДНА ПАРТИЯ С ПРЪСТ КАТО КОРУМПИРАНА Е ВИСША ФОРМА НА ДЕБИЛНОСТ- МАДЕ ИН *** И ПЪПЪ.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво от това! Падналата наскоро от власт коалиция беше еманация на несъстоятелност на кадрите! Сега е ред на по-добрите, от ГЕРБ и ДПС!
35
1
 
8
 
! Отговори
Правило преди 1 година
Ами то други кадри няма. Измежду сега шетащите некадърници няма някой, който да знае изобщо за какво става въпрос. Ако не се обърнат към знаещи хора, то съвсем изпадат от картинката, затриха всичко, сега някой трябва да работи, да спаси. Който разбира за какво говоря, ще разбере. Лошото е, че масата народ не разбира и знае само да ляля глупости и да се мисли за компетентен. И слуша празнодумието вече почти две год. Кадри им дай. Ами кадри са, поне знаят на кой свят са, ай сиктир.
34
1
 
6
 
! Отговори
НАЗНАЧАВАМ ОВЧАРИ... преди 1 година
С ПРЕДИМСТВО СА КАДРИТЕ ОТ... ПП =БСП =ДБ............
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не са комунисти и внучетата им.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво лошо не виждам, нали се нечии кадри трябва да са? Или чакъркаме до фалит на държавата.
31
1
 
6
 
! Отговори
Алармиращ преди 1 година
На тия от тая вмирисана вече партийка все другите им виновни !
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП изгуби вече значение с изминалите 7 месеца! Най важното сега да се махат и да не пречат! На тях власт повече не трябва да се дава, дори и назаем! Докато такива лъжци като Симов, Импексова или Гечев са вътре не трябва да им се разрешава дори приближаване към властта!
29
7
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
И най-доказаният специалист е бившата министърка Десислава Танева:Мълчете си за далаверите,за да не ни спрат фондовете.За затвора си е отвсякъде.
28
1
 
9
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
И на тези ще им видим подкрепата без подкрепата на президента на тези избори.
27
8
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Не са кадри на ГЕРБ, а доказани професионалисти. За разлика от шуробаджанащинските назначения на некадърници от БСП, които бяха там преди.
26
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които умеят да наблюдават и да мислят, още преди месеци разбраха, че Радев клекна на Герб и ДПС. Така да се каже, предвидливо обърна палачинката. За съжаление, много хора му вярваха.
25
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вероятно защото са най-подхотвените, затова ги назначават, а не крадливите дрипави комунисти!!!!
24
0
 
25
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тия абсолютно некадър-ни и крадли-ви черве-но-пембяни все още не са разбрали, че СУВЕРЕНА - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ГИ ИЗДУХА ОКОНЧАТЕЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО. Могат да се оплачат единственно на... арменския поп...
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе има един Емил Азар който се нуждае от усмирителна риза Моля помогнете му,много е зле
22
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
знаете ли защо никога нема да са опраим ?..-Ами щото СЕКА една една групичка или дружинка,за майтап самонарекла се "партия", ДЕМОНИЗИРА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ....Само ги наблюдавайте как взаимно се обвиняват и КЛЕВЕТЯТ за ЕДНИ И СЪЩИ действия и бездействия !...Не е лесно да си гражданин на "Посткомунистическа" България..А "Докато двама се карат,третия печели"..Докато нашите ..ще използвам думата "политици",но вие си знаете,че става въпрос за интересчии и слуги,,то тези,които гледат на нас като на пета