Георг Георгиев: Няма друг такъв манипулатор като Нинова

Само за седмици забравила, че била вицепремиер
Обновена: 14 авг 2022 12:40 | 14 авг 2022 12:00, Камелия Цветанова
70
Георг Георгиев: Няма друг такъв манипулатор като Нинова

Да товариш българските граждани с високи сметки, лъжейки че си постигнал диверсификация и пробив в някакви отношения, означава че си се провалил, заяви пред БНТ лидерът на младежката организация на ГЕРБ и бивш заместник-министър на външните работи Георг Георгиев.

Той обвини лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и на БСП Корнелия Нинова в лъжи и лицемерно отношение към избирателите им.

"Няма друг такъв манипулатор, забравящ фактите и забравящ политическата си битност човек, от госпожа Нинова. Тя само за няколко седмици получи амнезия, забрави, че е била вицепремиер и министър на икономиката. Забрави, че нейното правителство предизвика газовата криза и увеличи инфлацията - визирам това, че плащаме 4 пъти по-скъпо за газ, и имаме високи сметки за ток и в магазина. Обвинението към "Продължаваме промяната" е, че те не само систематично лъжат за напредъка по газовата връзка, но и ни казват, че тук вече тече газ. Ако ГЕРБ управляваше, тук щеше вече наистина да тече газ, а не от 1 октомври както каза министъра на енергетиката, да очакваме евентуално технически количества. Когато се лъже, трябва поне да разбереш какво лъжеш.", каза Георгиев в студиото на БНТ.

Той допълни, че в момента в България тече 100% руски газ, който страната ни е купила през посредници с 30% по-скъпо, а сега хората ще плащат с 60% повече за синьо гориво.

"Ние казваме - приемете законодателство, ще ви подкрепим. 100% се откажете от руския газ, ама наистина се откажете, а не чрез посредници да го вкарвате. Корабите - тези митични два танкера, които трябваше да дойдат и вече да са в България, те са първо разтоварени в Турция и в Гърция. Отново чрез посредници са продадени с поне 30% по-висока цена. Седемте кораба, които ни обеща Кирил Петков, от тях няма нито следа, нито знаем какво ще се случи. Аз сега мога да ви кажа, че съм договорил 70 танкера. Не 7, а 70 - трябва само да ги платите, разтоварите и пренесете към газопреносната ни мрежа", каза Георгиев.

Той отхвърли твърденията за колаборация между ГЕРБ и президента Румен Радев.

"През годините сме наблюдавали най-тежката размяна на политически реплики именно между Радев и Борисов, така че не виждам как и най-предубедения политик може да обвини ГЕРБ и президента в някакво колабориране и вмешателство. Когато говори разума, той има един език. Ако и с двете страни постигаш консенсус по очевидни теми като инфлация, непосилни цени, газова криза, задаваща се икономическа сила, какво имаш още повече да твърдиш? Това би означавало да наричаш черното бяло, да си Кирил Петков", каза той.

Георгиев допълни, че ГЕРБ се позиционира ясно като партия в център-дясно, която не изключва консерватизма.
Биха преговаряли с всяка формация, която има интерес да работи по заявените от тях 7 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Георг Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Хаха хаха преди 1 година
На дядо Герги Георга. Изкривено му името, накриво говори,криво гледа, криви му сметките . Ми де да знае мъжкият, че да си бил човек от властта на .....толупите , не е най - ласкаещото и престижното в живота. Тъкмо обратното. Язък за името на дядо му и ,,славата " на рода му.
46
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Много ми прилича на младия Бойко този Георг. Да ли нямат нещо общо?
45
4
 
8
 
! Отговори
Този преди 1 година
И той се намеси мозък да ръси. Дондуркат го в ГЕРБ от младеж и се устремил явно на хранилката до пенсия. Друго не може ли да прави в живота си, освен да се мазни на толупов . Трябва да си садист , за да му слушаш или четеш тъпотиите. Какъв му е проблемът, че лае срещу другите. Аз пък мисля, че точно Нинова им бърка кривите гербаджийски сметки и затова я мразят. Тя е желязна ! Точно като много жени политици е Европа, които си заслужиха прозвището ,,железни " Само тя ще ни оправи. Да й дадем шанс!
44
2
 
7
 
! Отговори
ЛГБТ преди 1 година
АЗ СЪМ МЛАДО СЕДЕСАРСКО ГЕРБАДЖИЙСКО ГЕЙЧЕ ВЛЮБЕНО В ГЕОРГ- КАКЪВ ВЪЗТОРГ, КАКЪВ УСТРЕМ НОВ, КАКЪВ ПОЛЕТ НА МИСЪЛТА ЗА ДА НИ ЗАВРЕ НА БЛАТОТО В КАЛТА!!!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подлогата говори каквото са му казали защото за нищо не става ни с претеньии
42
14
 
5
 
! Отговори
Тиквов преди 1 година
Иван Иванов си е на хранилка при ГЕРБ. Кво ми бълнуват некви хорица некви си работи?
41
10
 
5
 
! Отговори
Хелоуин преди 1 година
Тиквата е по-големи, баце!
40
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, манипулатор, де да беше такава. Тя си е просто л,ъ,жкиня. Само дето е решила, че всички са по-прости от нея и може да лъготи както си иска. Ама не е познала.
39
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще станат маргинална политическа сила след изборите началото на октомври!!! Някой да си спомня сега нещо за НДСВ? Не, нали? Животеца ми изпиха тия мутри бе!!!Да изпукат до един дани! В Ада да се пържат дано! ДОЛУ ГЕРБ! ДОЛУ! ДОЛУ!
38
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо е момче лошо!!! Георговецо, да знаеш как съм ти набрал само!!! Наесен ще ви изметем вас мафиотите с ГОЛЯМАТА МЕТЛА!!! А ако пак не успеем всички ви да изметем, ще се разправяте на улицата с "народната любов" към вас!!!Трябва да се страхувате! Има защо!
37
11
 
15
 
! Отговори
преображение преди 1 година
Госпожа лъжа се прекръсти на госпожа мани пола /с/ тор.
36
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази лъжкиня не я показвайте вече,моля! Нинова,Кирил,Асен,Лорер,Рашков,Иванов,Атанасов...моля повече не искаме и да се чува за тях!!ОБИРДЖИИ и ПРОДАЖНИЦИ!!!
35
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ай бай- При 500 % по-скъп газ,200 % по-скъпи стоки,умишлена двуцифрена инфлация трябваше да ни замажат очите с мижавите 10 % увеличени пенсии ....Големи будали смееее! Защо ли още търпим този геноцид!!??
34
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за Нинова!
33
7
 
30
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Никой свестен българин, партия, движение, институция - никога и за нищо да няма вземане/даване с тази доказана Импексова крад-ла, на-гла и злоб-на нека-дърница. Никога и за нищо на Света.
32
5
 
24
 
! Отговори
Кремълска ценност преди 1 година
Путин..."Славянската азбука идвала от...Македонските земи"! А Мара Шекерова пък разправяше , че Червената армия освободила българските евреи/година и половина по-късно/!
31
5
 
30
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
НИНОВА РЕВЕ НА ЛЪВ..."РАДЕВ Е ГЕРБАДЖИЯ'"...хахаха...
30
6
 
28
 
! Отговори
Поммещ преди 1 година
Иван Иванов, любимецът на другаря Костов, никога не е бил гербаджия! Кирчо и Кокорчо само се.чидят на кого да прехвърлят вината!
29
9
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Прав си беше Борисов..."На кого да вярвам ? На Кирил Петков ,или на цените които ни дава Булгаргаз"? Всеки с глава на раменете си може да прецени! А Г-жа Лъжа е класика в жанра! На Булзлуджа се изцепи, че оставяли държавата в цветущо състояние, при констатацията на Радев ,че е "пълен хаос"! Явно ,че Радев също е ... Гербаджия!
28
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега при служебното правителство, защо се повишават цените?? Хайде стига бе ??Защо вашия човек от КЕВР НЕ СМЪКНА ЦЕНИТЕ!!А НАПРОТИВ УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА НА ГАЗА 60%??Продължавате да дъвчите политическите си противници за да отклоните вниманието от това, че се назначават геепаджиите в служебното правителство на Радев.