Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

Според него се овладявали силовите структури в страната
15 авг 2022 08:35, Елка Василева
106
Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

„Въпросът за напусналите членове на БСП във Видин трябва да се зададе на двама политически инженери - Румен Радев и Бойко Борисов“. Това заяви пред bTV политологът Калоян Методиев.

Още по темата
Според него вътрешната опозиция на социалистите се ръководи от президента и от лидера на ГЕРБ, като крайната ѝ цел е свалянето на председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Единият си управлява „Възраждане“. Другият си прави една партия като Слави Трифонов. След това си прави ПП. Сега Стефан Янев“, допълни той.

„Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция и не само за нарушаване на Конституцията. От президентството се управлява Слави Трифонов. Денонощно се сменят хора. Такова нещо никога не се е правило. Отива се с готови списъци. Това, което се говори на тези министри, е, че 8 месеца ще управляват“, обясни политологът.

„Призовавам всички, които са привиквани, да оказват съпротива на служебния кабинет. Използвайте всички законови средства, за да спъвате това, което се случва в България - то е пълзящ военен преврат“, подчерта Методиев.

Той предупреди, че се овладяват силовите структури в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Колко плати корнелия за тоя коментар от безсилие , че остава вьн от парламента
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибно-яйченият преврат на мО...ньо юмручков миналото лято никак даже не беше "пълзящ", а направо ЛЕЖАЩ, което не го прави по-малко реален ПРЕВРАТ.
47
5
 
15
 
! Отговори
Offg преди 1 година
Калояне, стига си дрънкал глупости. Секнаха ви комисионните с кака Корни и сега виеш на умряло. Аман от *** като теб.
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 "Румен Радев бил подбран от ген. Решетников - че и това не било тайна. Дрън, дрън, дрън" Самия Решетников е говорил за това, тъй че няма "дрън, дрън", а опит от твоя страна да омаловажаваш фактите. Защо ще го правиш?
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "А Радев не ги взема просто само защото са военни." Радев не дава отчет на никого по какъв принцип и с какви аргументи назначава хора. Това не е поведение на политик демократ. Просто посочва. А, понеже съм и в "кухнята" на ставащото в администрацията, ще ти кажа, че това, кеото се вижда по медиите е само малка част от ставащото. Буквално до най-ниските нива на администрацията се спускат намесите на Радев, което е НЕДОПУСТИМО, като се има предвид каква би трябвало да е ролята му.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнито не управляваше ли БКП, или Радев им определя кадрите :))) За Бойко също е абсурдно, въпреки, че още не си е хвърлил партийната книжка :))) Явно Нинчето е изпаднала в безтегловност и измисли най-глупавата причина за това нещо :)))
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "Индоктринирани били военните, те щото собствени мозъци нямат." Явно не си бил в казармата.
42
2
 
10
 
! Отговори
Вики преди 1 година
А млъкни бе безделник- интригант.Съвсем изтрещяхте ,нито знаете какво говорите,нито какво правите.Освен,че сте жалки и безполезни нищо друго не правите.Явно за вас да бъдете негодници е ,,чест и удоволствие".Отврат безсрамници
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34 - Индоктринирани били военните, те щото собствени мозъци нямат. Като те чета, и ти си индоктриниран, но от друга посока. Разберете, не може да се обобщава и генерализира за цели групи хора, защото те са съставени от конкретни и различни индивиди. А Радев не ги взема просто само защото са военни.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Zеления чорап ли? Я Пак...
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Руските слуги умишлено правят от държавата пародия, ТОЧНО за да си мислиш, че това е "решението". Разбира се военната диктатура си е точно това - диктатура, независимо от това какво ви лъжат, че ще "реши" като проблеми. И не ми е известно някоя военна диктатура да е пуснала властта без гигантски граждански сблъсъци с нея.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
друго си и като правехте преврат на корнелистите сега докато ги махнат....
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен : Не аз, а ти не знаеш какво става в тази пародия на държава. И това вече десетилетия. ***
36
2
 
12
 
! Отговори
Моя Конституция преди 1 година
До мхм до Радев ги дока Ми тогава не казвай, че са "дошли", а казвай, че "Радев ги докара", каквато е реалността. За останалото ни е ясно, че Радев такива "грешки" допуска често и по много. И не е случайно. Целта е да се срине парламентаризма и да се блокира дейността на държавата, за да се принуди обществото да мисли, че трябва друга форма на управление. Неслучайно преди над година Радев без да иска се изпусна, като каза "време е да представя проект за МОЯ Конституция".
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тези комунисти, не спират със фантазиите си :))) Радев не понася Бойко и обратното, причините са много, така лесно не се заравя томахавката :)))
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "Може и да е по-добре, ако е вярно." Нямаш си представа какво говориш, но то винаги е така: трябва да те фрасне реалността в лицето, за да разбереш какви глллуспоти си правил, понякога с десетилетия.
33
6
 
6
 
! Отговори
мхм до Радев ги дока преди 1 година
И той ги нарита. Когато си осъзнаеш грешката и си я поправиш,не е страшно. А и той ги докара с добри намерения,не е както да речем Бойко си сложи Гешев,че да го пази .
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 "още един конспиролог. А бе оланкоолу, Румен Радев е избран от 2,5 милиона българи на избори с надежда да въведе ред и законност в държавата. Какви руснаци те гонят?" Това дори не е тайна, че кандидатурата на Радев е била подбрана от Решетников. Няма никаква конспирация. Издигнат е от БСП, която е на хранилката на Кремъл. Това също е ясно, и не е никаква конспирация.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да е по-добре, ако е вярно. Но поне нека изкарат автоматите, че има доста С.гА.н. Това подобие на държава има крещяща нужда от спешен ексзорсизъм, по всякакъв начин...!
30
3
 
11
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Всички изгонени от президентството изведнъж получават прозрение.