Трайчо Трайков: Рокадата в "Булгаргаз" е забавна, като вътрешен мач в БСП

Според него от кого точно се купува няма много голямо значение
17 авг 2022 22:28, Нели Христова
9

"Рокадата в "Булгаргаз" изглежда много забавна. Все едно е вътрешен мач в БСП. На "Булгаргаз" му трябват хора с опит в енергийната търговия. Това е специфична дейност. Много е важно колко си добър в нея. Чудесно, ако можем да се договорим директно с производителя за дългосрочен договор, само че с тези производители, е най-добре да се договаря за дългосрочен период. От кого точно се купува няма много голямо значение. Важното е като се тегли чертата каква е цената", заяви бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков в студиото на "Денят ON AIR.

По думите му, ако ние загубим този арбитраж, цената, на която купуваме сега ще бъде двойно, но ако го спечелим газът ще ни излезе почти без пари.

"Това дали ще спечелим или загубим зависи от действията на институциите и от обективната юридическа ситуация", допълни той.

Той посочи пред Bulgaria ON AIR, че е бил свидетел на арбитража на АЕЦ "Белене" и руски представители са използвали изказванията на българските институциите, за да може България съвсем умишлено да загуби.  

"Ако служебния кабинет не плати по начина, по който иска "Газпром", ще бъде много трудно да наваксаме доставките. Ако газът напълно спре от Русия, започва черпене от газохранилищата в цяла Европа и заместване на газа с други продукти", заключи Трайков.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Какво да очакваме от Трайчо, освен клишета и БСП? Юнаци като него друго не могат да родят. Ако изчезне БСП, ще изчезнат и трайчовци, и никой няма да си спомня за тях.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте ми по забавни като подлизурковци искахте да се закачите за пп в тая коалиция с бсп в която бяхте
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трай, трайчо, нали сте коалиционни партньори с Нинова?
2
0
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
Асане , КМЕТ И ПРЕЗИДЕНТ СЕ ИЗБИРАТ , А КИРЧО И БИБИТКО СЕ НАЗНАЧАВАТ !!!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите се опитват да спасят "Булгаргаз" със собствени сили.