Стефан Янев: Планираме нещо като Горна камара на парламента

Обясни идеята за политически борд
19 авг 2022 15:30, Росен Стойчев
91
Стефан Янев:  Планираме нещо като Горна камара на парламента
Снимка: БГНЕС

Политическият борд за депутатите на "Български възход" ще е като Горна камара на парламента. Това обясни в ефира на ​предаването Нова Нюз лидерът на партията ген. Стефан Янев. Членове на този борд, който планува да създаде партията, са хора, през които депутатите ще приемат моралния ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда.

Още по темата
Идеята е издигането и попадането в листи ще става при индивидуална подкрепа от 300 български граждани за кандидата.

"Този борд, при неговото съставяне, при възможността да бъде съграден и да работи, той би представлявал нещо като Горна камара на парламента от гледна точка на чисто моралния стожер на това какви хора влизат в парламента и какви ангажименти те приемат към този борд", обясни Янев.

По думите му бордът ще е надпартиен, а моралността на членовете му ще се определя от самите организации, които ги предлагат. В момента се изготвят критерии и ще се изпратят писма до организациите, уточни Стефан Янев, но посочи, че идеята е това да са утвърдени хора, познати в обществото, с кариера, която им позволява да работят за тази кауза.

За предстоящата кампания за предсрочни избори този борд трудно може да бъде създаден, посочи Янев. "Той е в дългосрочната визия на партията „Български възход”, допълни той и отрече създаването и принципите на борда да са в нарушение на Конституцията и демократичността. За отзоваването на депутатите от него каза, че няма да е със задължителен характер, а за поканата към Църквата, която не се занимава с политика, поясни: "Като морален стожер на обществото ние сме длъжни да ги питаме. Друг е въпросът те какво ще решат”.

"С „Газпром” задължително трябва да се водят преговори да се изясни ще има ли санкции за тазгодишните неизпълнени количества или не. И да, задължително трябва да има разговори за бъдещ договор, защото най-добрата цена вероятно може да дойде от там на базата на това какво има в региона като предлагане”, добави Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев,марионетке на Путин и Митрофанова.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев, да удължаваме ли агонията на Украйна, или да не я удължаваме? Специалната операция за два дня, казаха Лукашенко, Симонян, се протичва. Какво да правим? От НАТО да нападнем ли Украйна от Изток? Ти нали си генерал? Защо сбърка? Пари ли ти дадоха, или естествената тъпотта те води? Ти нищо не разбираш от военно дело. Върви да пазиш кокошките на село.
37
2
 
4
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 1 година
ГО ТОЯ *** - ТОЛКОВА Е ДЪРВЕН, БИТЕР РУБЛЕВ! ПФУУУ ТИЯ РУСНАЦИ ПО- ХОРА НЕ МОГАТ ЛИД А НАМЕРЯТ?
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя въведе фашистките сертификати, такова нещо не се забравя!
35
6
 
6
 
! Отговори
ДО 35 преди 1 година
ГАВЕДЕО, ВЪН ЗА СИБИР! ТАМ ЩЕ ВИКАШ ВЪН! ДЕЕВА РУСКИТЕ МАРИОНЕТКИ! КЪВ СИ ТИ ВЪН ДА ВИКАШ БЕ?
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ДАНО САЩ ДА СПРАТ ЗАХРАНВАНЕТО НА РУБЛАДЖИИТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ, ИНАЧЕ НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЯХ - НИКНАТ КАТО ГЪБИ СЛЕД ДЪЖД! НИЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯМЕ ОТ ПАРКЛАМЕНТА, ТЕ НОВИ "ПРОЕКТИ" ИЗМИСЛЯТ!
33
1
 
9
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Янев,а ДОЛНА ЛЯВА камара ще има ли ?
32
12
 
4
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Вън от ЕС и НАТО. Изгонване на всички неправителствени организации и работа в интерес на българите. Съд за всички управлявали държавата. Всичко останало е същото като това, което продължава вече 32 години
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО , РУБЛЯКА, С ТИЯ ПОСТОВЕ КАК БИЛ КРАВАРСКИ СЛУГА СИ МНОГО СМЕШЕН! КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ? НИЕ НЕ ПАСЕМ! ВИЖДАМЕ ГО КАКВА РУСКА МАРИОНЕТКА Е!И СИ ПРИЗНАВА,Ч Е ЩЕ КЛЕКНЕ НА ПУТИН И ГАЗПРОМ!
30
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
чакайте малко!....Що са не разберете първо "американски кютук" ,или .."пълен продажник -да заминава за Масква" е генерал Янев ?..Ама координирайте дивотиите си бре!..Във ваш интерес е !
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо не пишете цялата нюз - подкрепя го синода, синдикатите, бск абе въобще - пълна мообилизация на руските агенти в БГ!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя американски кютук тръгнал да извършва преврат над реда в държавата. Откъде ги събират такива на Козяк не ми е ясно.
27
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До бегай бе,....викаш "Нема ли псувнии попържни в речника му,пиши го "сухар" говорящия!" ?
26
7
 
9
 
! Отговори
niki преди 1 година
Пълен продажник е тоя. Да си заминава с Масква да лиже задните части на Путио
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Стефан Янев - Лукашенкото ще ни спре кока-колата и западните филми. Не може да стане нищо друго, освен подлогга като Лукашенко на Путин.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не отиде да пази достойно някой паркинг, тръгнал на краварите да слугува, срещу народа!?
23
1
 
10
 
! Отговори
Глупости! преди 1 година
Някой щял да предлага някакви хора, които щели да имат реална власт над парламента! Вие идиотиии ли сте? Искат да извземат правото на народа да определя кой ще ги оправлява!!!!! този иска да узорпира властта и да си прави каквото си иска! Ако някой гласува за този кретеноид... трябва да бъде хвърлен в затвора!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха тоя *** е най-новата марионетка на руското посолство. Другите марионетки са Коце Костадинов,Волен лудия, тия от БСП, ДПС,Бойко Борисов и партията на Славчо Трифонов ИТН.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв борд ще прави тоя от крадци ли
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека няма влезе без помощ от Козяк, ама взе да реди нова конституция вече!?