Стефан Янев: Планираме нещо като Горна камара на парламента

Обясни идеята за политически борд
19 авг 2022 15:30, Росен Стойчев
91
Стефан Янев:  Планираме нещо като Горна камара на парламента
Снимка: БГНЕС

Политическият борд за депутатите на "Български възход" ще е като Горна камара на парламента. Това обясни в ефира на ​предаването Нова Нюз лидерът на партията ген. Стефан Янев. Членове на този борд, който планува да създаде партията, са хора, през които депутатите ще приемат моралния ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда.

Още по темата
Идеята е издигането и попадането в листи ще става при индивидуална подкрепа от 300 български граждани за кандидата.

"Този борд, при неговото съставяне, при възможността да бъде съграден и да работи, той би представлявал нещо като Горна камара на парламента от гледна точка на чисто моралния стожер на това какви хора влизат в парламента и какви ангажименти те приемат към този борд", обясни Янев.

По думите му бордът ще е надпартиен, а моралността на членовете му ще се определя от самите организации, които ги предлагат. В момента се изготвят критерии и ще се изпратят писма до организациите, уточни Стефан Янев, но посочи, че идеята е това да са утвърдени хора, познати в обществото, с кариера, която им позволява да работят за тази кауза.

За предстоящата кампания за предсрочни избори този борд трудно може да бъде създаден, посочи Янев. "Той е в дългосрочната визия на партията „Български възход”, допълни той и отрече създаването и принципите на борда да са в нарушение на Конституцията и демократичността. За отзоваването на депутатите от него каза, че няма да е със задължителен характер, а за поканата към Църквата, която не се занимава с политика, поясни: "Като морален стожер на обществото ние сме длъжни да ги питаме. Друг е въпросът те какво ще решат”.

"С „Газпром” задължително трябва да се водят преговори да се изясни ще има ли санкции за тазгодишните неизпълнени количества или не. И да, задължително трябва да има разговори за бъдещ договор, защото най-добрата цена вероятно може да дойде от там на базата на това какво има в региона като предлагане”, добави Янев.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвориш гълъба - вътре е пилот.Отвориш пилота - вътре е тиква.Отвориш тиквата - вътре намираш прасе.Отвориш прасето - вътре сокол.Отвориш сокола - вътре сърп и чук.Българска матрьошка!!!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой друг път ще влезеш в Парламента, сега ще си почиваш, а може и да се пенсионираш.Мън- мън....Генерали без армия.Превърнахте държавата в казарма, но народа не са войници.
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно реално е да се гласува за Ст. Янев. Като гледам Костадинов какви вятърничави изявления прави на канала си в ютюб. Не мога да му имам доверие и да гласувам за него при такова положение. Има време за мислене и за поправки.
84
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще те подкрепим Гн Генерал!-:))
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя параход няма да отплува.
82
3
 
0
 
! Отговори
2% и си чао! преди 1 месец
Хубаво планувал,но не всички сме забравили зеления фашистикат и "НАТО е България, България е НАТО!" А факта, че беше работник на Киро Лъжеца е доста срамно петно по "репутацията ти", джендерале!
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутpите голям страх ги тресе от Стефан Янев, щом са впрегнали трoловете си да го оплюват.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че Стефан Янев ще се яви на изборите, за да има за кого да се гласува.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този некадърник ЕДНО КОРИТО /ВЕРА СУ/ СПАСЯВА 45 ДНИ!КАКЪВ ГЕНЕРАЛ!КАКЪВ СТРАТЕГ!ЗАРАДИ ТАКИВА ИМАМЕ ТАКАВА АРМИЯ!ЯЖ СИ ПЕНСИЯТА КОЯТО НЕЗАСЛУЖЕНО ПОЛУЧАВАШ!СЪСИПАХТЕ АРМИЯТА И КРАДОХТЕ БЕЗОБРАЗНО!МИЛИАРДИ ДАДОХТЕ НА МОСКВА ЗА РЕМОНТ!ВМЕСТО ДА КУПУВАТЕ НОВО ОРЪЖИЕ! СЕГА ИСКАТЕ ДЪРЖАВАТА!ГЕНЕРАЛИ!МОСКОВСКИ АГЕНТИ
78
3
 
2
 
! Отговори
ССО преди 1 месец
До АнонименЗащо така говориш, ***? Сигурно си някой клет симпатизант на ГЕРПП...
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя по-добре да си планира зимнината и огрева за къщата на село.
76
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Какво планираш, бе Янев? Какъв фактор си ти? Не можа една партия да регистрираш, а искаш да управляваш цяла държава и да правиш законодателни промени! Даже и любовницата ти, те отсвири! Сигурно има защо!
75
1
 
8
 
! Отговори
МОДЕЛЪТ РАДЕВ преди 1 месец
...ТА ЯНЕВ КРИМ ЧИЙ Е И РУСИЯ ВОДИ ЛИ ВОЙНА В УКРАЙНА-УБИВАТ ЛИ МИРНИ ЖИТЕЛИ , РУШИ ЛИ ИНФРАСТРУКТУРА НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА- ТИ ИЗБЯГВАШ ТИЯ ВАЖНИ ВЪПРОСИ И ЗАТОВА НЕ ТИ ВЯРВАМ А ПЪК ИДЕЯТА ТИ ДА БЪДЕШ МОРАЛЕН СТОЖЕР И ДА НАРИЧАШ УБИЙСТВАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ...А МИ ЧЕ ТЕ РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ ГОВОРЯТ ЗА ВОЙНА- НЕ СТРУВАШ 5 ПАРИ....
74
1
 
6
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Моля те не се напрягаий! Видяхме какво свърши дотук!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в планираната горна камера ще се наместят "лордовете" от несменяемите касти!
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
знаем те янев, пранираш нещо като поредната руZка партенка в БГ парламента. Сол т*шака на г-н Копейкин ще го играеш.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А у долната камара ще е Бат Бойко.Ще проверява пътните фирми и комисионните.
70
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Щях да гласувам за него, но щом като Румен Петков отиде там могат да забравят!
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо първо не влезете в парламента.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този се обгради с бандюги и мазмантии... Нищо няма да направи, народът вече не се лъже