Рашков даде обяснение за ареста на Борисов

Имало е неотложност
26 авг 2022 10:37, Росен Стойчев
162
Рашков даде обяснение за ареста на Борисов
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който бе окончателно обявен преди дни за незаконен от Софийския административен съд.

Той бе категоричен, че ако бъде избран, ще работи за продължаване на борбата срещу корупцията.

"Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи така оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд отново е казано, че в заповедта не са записани фактическите основания.

Още по темата
А заповедта не може да ги съдържа по една много проста причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа когото пожелаят и такъв шум вдигаха. Имаше неотложност в друг смисъл, но този въпрос е чисто правен", аргументира се той пред БНТ.

На въпрос дали ще стане председател на Антикорупционната комисия, Рашков каза, че това зависи от развитието на политическите процеси в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
5
 
6
 
! Отговори
007 преди 1 година
Б. Борисов малко му остана той идва на власт Б. Рашков кво правим тогава
129
5
 
0
 
! Отговори
DEA преди 1 година
Bg e v evropeiskia saius ot 2007 g. tozi rashkov e shef sledovatel.v.bg instituciite ot mnogo predi tova celata mu roda e v slughbite ot mnogo desetiletia ima lichni sredstva i imoti poveche ot prezident na evropeiski futbolen kolos sas malka durghavna zaplata i toi shtel da se bori sas korupciata v.vlasta ebati vica a i toi e naznachil rasledvashtia ekip da rasledvat borisov.smetaite i tezi kvi pari i imoti imat i kolko.sa kompetenntni za takava rabota poveche bes lomentari po tas tema
128
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да си плюете по Рашков , но човека си е имал добре платена работа , а и съпругата му също ! За разлика от Бацето , няма къща в Барселона , нито чекмеджета с кюлчета и пачки ! Не е работил като политик и не е бъркал в държавната хазна , като други !
127
18
 
44
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Нещо невиждано: Най корумпирания милиционер, ще води борба срещу себе си! Обещал е на Божкофф ,какво да прави?
126
16
 
44
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Из обясненията на Рашков : "Тъмно беше, дъжд валеше, страшно беше...Пиян бян, не помня."
125
12
 
29
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
124 стига с тези лъжи за жената нотариус с клиенти от Тръмп нагоре 124 ти да не си му счетоводител на този или заплата да получаваш че така пламенно защитаваш Рашков милиционер от татово време пенсионер
124
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова чудо на света. За 7месеца уж борците против корупцията създадоха толкова корупциони схеми, колкото не сме виждали 30 години назад
123
7
 
42
 
! Отговори
До123 преди 1 година
За смелостта на Петков да излъже за гражданството си пак ли ще кажете браво?Жалко за тази част от българите, които нямат грам човешко достойнство и позволяват на такива като лъжеца Киро да ги манипулират.
122
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се вярва на Чашков, всеки който направи над 3 престъпления, няма как да бъде задържан, защото бланката била 1 стр. Интересно, а досега как ставаше? И ако е имало такъв ОГРОМЕН проблем, как така не е решен за 30+г.? Нали уж текат реформи в МВР и Прокуратурата от десетилетия?
121
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков и Борисов не са ли били на едни и същи партита едно време, организирани от БКП?! Палето бяга в кръг след опашката си май е ситуацията.
120
42
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Борисов е осъден за 10 000 лева да плати на Мая Манолова, затова че я клевети (т.е. говори неистини за нея), осъден е да заплати 5 000 лв. отново за клевети (лъжи) срещу бившата началничката на кабинета на Рашков. Отново е осъден за клевети изречени срещу Елена Йончева. Това е патологичен Лъжец! Сега за четвърти път ще е съден за лъжи, но този път ще го съдят за половин милион. Браво на Кирил Петков за смелостта да го съди.
119
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Може би - ей, четеш и не разбираш... съдиите няма как да си затворят очите за нещо, което не виждат... Рашков казва, че тези 470 страници не са приложени, щото блнката за арест била една страница...факт, блнката е 1 страница, ама пред съда дали са приложени тези 470?! защото ако не са това му твърдение прилича на едни танкери фантоми, 4 пъти по- евтин газ, готовата газова връзка с Гърция и т.н.
118
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си част от корупцията, Рашков. Как успя с държавна заплата да си купиш 22 имота? Това мирише на корупция. Крадеца вика, дръжте крадеца.
117
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пИТАНЕ : Тв-СЕВДА , продаде ли си техниката , за да си обзаведе ''миниатюрният'' дворец , също И : Кога Лиляна Павлова ще върне парите , за язовира в Перник , кога И герб -сдс и ДПС ще върнат дългът от 38 млрд . , който присвоиха от държавната хазна ?
116
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше обяснил Рашков какво има предвид под " неотложност"? Че Борисов ще напуска страната и трябва да се бърза ли?
115
4
 
28
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До Истината - и откъде стигна до заключението, че е опитен и уважаван юрист? лично аз не съм попадал на този "опитен" и "уважаван" юрист в практиката си, както в съдебна зала, така и извън нея. Рашков е номенклатурчик, който няма и ден юрисически стаж, винаги е заемал държавни службици и е чел лекции в УНСС... по- скоро е "опитен" във вдигането на наздравици и "уважаван" в клубовете на анонимните алкохолици. Колкото до морала му - лични качества на хора, които лично не познавам - не коментирам
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ядец.. Който и да дойде на власт ,----КАКВОТО КАЖАТ ОТ САЩ !Не си и помисляйте ЗА независимост и демокрация . Още не знам , защо в Бг има национален празник на ''независимостта'' , и от КОИ сме били ''независими'' ДО СЕГА !?
113
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце НИКОГА няма да управлява , ако не вярвате , попитайте САЩ !Нещата са много ПО-ВИСОКИ от колкото си мислите !Щатите изгониха Баце още 2020г. , но никъде не се написа за ТАЙНАТА МУ ВИЗИТА В САЩ !
112
28
 
9
 
! Отговори
Ядец преди 1 година
България ще просперира, когато такива като Тиквата влязат там късето им е мястото - в затвора. Когато корупцията в страната се сведе до минимум. До тогава ще сме най-бедните и корумпирани в Европа. Рашков е герой за смелостта си с ареста и компетентността си в наказателното прано.
111
17
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Мата Хари в огледало, ми ги снима тя без страх, ще ме злепостави, жалко, мен пък пак не ме е страх. Съдиите мои хора ще ме отърват ... трал ла ла.