Кремен Георгиев: Държавата трябва да компенсира топлофикациите

Потребителят ще плаща ДДС
29 авг 2022 21:29, Росен Стойчев
13
Кремен Георгиев: Държавата трябва да компенсира топлофикациите

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества в България Кремен Георгиев заяви пред Bulgaria ON AIR, че ДДС-то се плаща от крайния потребител и се прибира от НАП.

"Указание към топлофикациите все още няма.

Още по темата
Този, който има да получава пари, ще му бъде издадено кредитно известие с 20% ДДС, защото толкова е платил преди време. А този, който тепърва има да доплаща, неговото дебитно известие ще бъде с 9% ДДС. Беше измислена историята с 9% ДДС за облекчаване на абонатите. Топлофикациите не губят, тъй като техните цени са без ДДС", обясни той в предаването "Денят ON AIR".

А за да има мораториум върху цената на газа, държавата трябва да компенсира топлофикациите, но се оказва, че няма пари в бюджета за това, стана ясно още от думите му.

"Преговаряме с "Газпром", само че "Газпром" не знае. Топлофикациите ще трябва да плащат много скъп газ. Газ ще има, но пак от "Газпром" и чрез посредници" - с тези думи Георгиев коментира казуса с газовите доставки за страната ни.

Кремен Георгиев увери, че топлофикациите ще направят всичко възможно, за да продължат да работят, въпреки сериозните проблеми. Експертът добави, че целогодишно може да се работи на мазут, но топлофикациите трябва да имат мазут за около 10 дни в студената зима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До София__МИ ПУСНИ СНИМКИ ДЕ И СИ ДАЙ АДРЕСА !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Претенциите на Топлофикациите към КЕВР която няма вече отпред Д -държавна която определя да си купувате Газ на свободния пазар и да продавате на регулиран . Това си е държавен рекет за да може ние със нашите данъци да платим предупределения Фалит на всички Топлофикации ((( Тя същата история и със ВИК -купуват ток на свободния либерализиран пазар и продават водата на регулирани цени от КЕВР и умишлено ги водят към Фалит .. А за Столична Топлофикация която е собственост на Общината -да и палащат
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИ НАЙ-МАЛКО НЕ СЕ УЧУДВАМ НА РАЗИГРАВАНИЯТ ФАРС С ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ, ПРИ КОЙТО БУДА И ФАНДЪКОВА СИ ПОДХВЪРЛЯХА ПРЕЗ ТОДИНИТЕ ГОРЕЩИЯТ КАРТОФ - ТУ ДЪРЖАВЕН, ТУ ОБЩИНСКИ !!! ШОПЕТО ЗАБРАВЕТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА - ИМАТЕ СИ СОБСТВЕНИК - ОБЩИНА СОФИЯ !!! ПЛАЧЕТЕ НА РАМОТО НА ФАНДЪКОВА !!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Никакви компенсации, няма газ затваряйте Тецовете по точно София. От къде ще вземете пари за тези компенсации? Да го ду... в София скапа.и евроатлантици, трябва да стоите на студено и без топла вода тая зима, нали това искахте да накажете Русия. Без компенсации или ще се изсипем в София ще ви направим живота ад
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София не е България. Щом заплатите им са тройно по-високи да си плащат парното! Ние в Пловдив (цял блок от 500 апартамента) си изключихме парното и топлата вода преди повече от 20г. поради невъзможност повечето от съседите да си плащат сметките. Кой ни е компенсирал? Стотинка не сме подпомогнати за нищо. От къде на къде от държавните пари ще се компенсират?
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те в провинцията топлофикациите са пред затваряне...масово хората са се отказали от тази услуга...Целта е друга-ТЕЦ София да засмуче държавна субсидия и да няма голямо обществено недоволство генерирано в София, зимата...щото провинцията далеко ...Винаги е било така...София е паразитен град исмукващ цялата държава...от кадри до държавния бюджет...провинцията, кучета я яли...
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига бе комунисти ,пардон демократи докога ще плащам топлото на някой
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе, ще ви компенсира държавата?! Крадете като за световно, че сега и още пари да ви налеят? Който не се оправя - фалит. Ще се оправим и без топлофикация, ама вие без да крадете не виждам как ще се оправите