Слави Василев: Трифонов е достигнал до правилния извод

Успява да налага нова тема, смята политологът
29 авг 2022 23:40, Росен Стойчев
51
Слави Василев: Трифонов е достигнал до правилния извод
Снимка: БГНЕС

"Президентска република е общо понятие, което не би трябвало да кара българите да се страхуват, че това е авторитарен режим. Това не е концентрация на властта в един човек, а концентрация само на изпълнителната власт, което не означава, че той ще взема сам решенията, а че ще бъде пряко отговорен пред народа".

Това заяви пред БНР политологът Слави Василев, който от началото на първия мандат на Румен Радев застъпва тезата за промяна на държавното устройство в посока президентска република.

По думите на Слави Василев с един референдум няма как да се предизвика промяна в държавното устройство, но Трифонов ще успее да наложи една нова тема:

"Той имаше смелостта да открехне врата за промяна в държавното устройство.

Още по темата
Това ще накара всички сериозни лица в държавата да се обърнат към българите и да кажат какво мислят. Този дебат ще продължи и след изборите на 2 октомври. Вероятността да се създаде правителство и устойчиво мнозинство след изборите е много малка. Отварянето на тази тема днес ще е с продължение".

Той сподели, че се е срещал с лидера на ИТН Слави Трифонов, но преди активното му влизане в политиката:

"Опитах се да го убеждавам, че сериозна системна промяна, каквато е необходима в България, е не само да се промени изборното законодателство, а да се преосмисли цялата архитектура на държавната власт. Тогава той не пожела да чуе. Сега, като е видял нещата отвътре, опитът му в Народното събрание очевидно го е накарал да размисли и е стигнал до правилния извод".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни го цитирате това ***? Профан, представян за политолог.
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано си взел добра пара от Слафчо. Вземай и приказвай. Знаем, че това са платени изказвания. Просто бизнес, нищо лично.
40
10
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
На славуца много му идва отръки да декламира желанията на началника си. Колко ли получава за всичко това???
39
7
 
12
 
! Отговори
Off преди 1 година
О, лакея на пенсионирания пилот имал мнение, че и го изказва. А съгласувал ли го е с господаря си?
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСНОВНАТА ГРЕШКА НА ТРИФОНОВ Е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА НЯКАКВА ПРИВИЛЕГИРОВАНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО И СЪОТВЕТСТВАЩАТА И ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА. НИТО ПРЕЗИДЕНТСКА НИТО ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА МОЖЕ ДА ДОВЕДАТ ДО СПРАВЕДЛИВО РАЗРЕШАВАНЕ НА НЕЩАТА КОГАТО СА ПРОИЗВОДНИ НА НИСКОМОРАЛНИ ПОЛИТИЦИ !!! ДОСТОЛЕПНИЯТ ВАСИЛЕВ ЯВНО ИМА ОБЪРКАНИ ПОНЯТИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕТО НА ВЛАСТТА,НО ТОВА Е ХАРАКТЕРНО ЗА САКСИЙНИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ НА НАШЕТО СЪВРЕМИЕ,ВЖИВЯВАЩИ СЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ШАМАНИ...
37
9
 
14
 
! Отговори
Василев е зависим преди 1 година
Този Слави Василев е син на мултимилионера комунист Васил Василев, собственик на Хладилния завод в София. Закупил го е за без пари 1994 г. с помощта на червените куфарчета и БКП. Притежава и други апетитни имоти откраднатии по същата схема от българския народ. Василев е дал цял етаж от хладилния завод на телевизията на БСП.Води и пропагандно комунистическо предаване в същата телевизия. Синът му доскоро беше съветник на пРезидента на Решетников Румен Радев. Това са хора зависими от БСП и Русия. Те работят срещу българския народ, в личен интерес за Русия и БСП.
36
6
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До Тангра 41 Не не е от СМИСЛЕНИТЕ ,а един от НАЙ-ИЗМИСЛЕНИТЕ и имам чувството че си плаща да го канят в ТВ предавания или му плащат за да брани като Матросов Фигуранта и неговите изстъпления.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това жуже говори равно и бавно без да мига, за да не си забрави "правилната" бавна мисъл.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василевото синенце почна да раздава клалификации кои мисли са правилни и кои не. *** палячав татин дреебен.
33
3
 
9
 
! Отговори
Джо преди 1 година
И като е смислен, лиже д-то на наркозависимия престъпник Трифонов? Айде у лево!
32
19
 
9
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Един от най смислените политолози
31
2
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
За притеснените, че им промивали мозъците! Спокойно, повече от това няма накъде...! ;)
30
7
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 година
Този пишман политолог е от така нречените фурнаджийски лопати.Преди се кълнеше и възхляваше Кирчи Кокорчо сеа отнво оърна лопатата към Чалгаря. Докато народа се подава на тези внушения оправия няма да им!а
29
8
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Гнусен като баща си ченге!
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вносна кифла! Нямам други думи!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама сякви нищоправци на заплата по цял ден ще ни учат какво е република и президенстка република ли? Вие съвсем за балами ни взехте вече, прявете си селския референдум, ще гласуваме с НЕ и учиндолския да се маха веднъж завинаги.
26
7
 
21
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко Василев личи си чие отроче си ! Явно си израснал по рвремето на Живков когато беше едноличен ръководител в продължение на доста години! Но ако не знаеш България е парламентарна република и искането за такъв референдум е провокация!
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз имам по-добро предложение: референдум за МОНАРХИЯ! Даже предлагам България да бъде присъединена към Обединеното кралство -така хем ще имаме висок статус пред света, хем имиджът ни ще се подобри и ще бъдем приравнени към стандарта на британците и заплатите ще се вдигнат много. Никаква президентска република, този президент ще ни закопае! Да живее монархията!
24
5
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Този *** защо не ходи да си кара поршето и да се занимава с *** кифли!?! Аа, вярно. Децата на агентите продължават нагите им далавери.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Изгубено доверие - ако се сбъднат мераците ти, пак жестоко ще ти се подиграват, но неизвестен брой!