Слави Василев: Трифонов е достигнал до правилния извод

Успява да налага нова тема, смята политологът
29 авг 2022 23:40, Росен Стойчев
51
Слави Василев: Трифонов е достигнал до правилния извод
Снимка: БГНЕС

"Президентска република е общо понятие, което не би трябвало да кара българите да се страхуват, че това е авторитарен режим. Това не е концентрация на властта в един човек, а концентрация само на изпълнителната власт, което не означава, че той ще взема сам решенията, а че ще бъде пряко отговорен пред народа".

Това заяви пред БНР политологът Слави Василев, който от началото на първия мандат на Румен Радев застъпва тезата за промяна на държавното устройство в посока президентска република.

По думите на Слави Василев с един референдум няма как да се предизвика промяна в държавното устройство, но Трифонов ще успее да наложи една нова тема:

"Той имаше смелостта да открехне врата за промяна в държавното устройство.

Още по темата
Това ще накара всички сериозни лица в държавата да се обърнат към българите и да кажат какво мислят. Този дебат ще продължи и след изборите на 2 октомври. Вероятността да се създаде правителство и устойчиво мнозинство след изборите е много малка. Отварянето на тази тема днес ще е с продължение".

Той сподели, че се е срещал с лидера на ИТН Слави Трифонов, но преди активното му влизане в политиката:

"Опитах се да го убеждавам, че сериозна системна промяна, каквато е необходима в България, е не само да се промени изборното законодателство, а да се преосмисли цялата архитектура на държавната власт. Тогава той не пожела да чуе. Сега, като е видял нещата отвътре, опитът му в Народното събрание очевидно го е накарал да размисли и е стигнал до правилния извод".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми да, трифонов изпълнява поръчките на радев за овладяване еднолично на властта в България, а масата от населението всуе се надяваше трифонов да направи правителство! На 2 пъти!
21
1
 
11
 
! Отговори
Чалга Кокаин преди 1 година
Мазна селска мутра със имплантирана кокаинова ноздра ако не знаете.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагледна демонстрация, как се промиват мозъците със съдействието на медиите... Така действат с абсолютно всичко, което засяга много хора или много власт и пари... Ще има още много подобни публикации.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, как излязоха координирано да ни промиват мозъците, че не било толкова страшно! Това чакаха още от 2020 година! Swim, swim! It's not a fish!
18
1
 
14
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Днес полу президентска република, а утре.....
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То политолози, то шоумени, голямо подлагачество демонстрират. Жалки.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чал гарят ще прави полу-президентска рерпублика. Дето се вика - днеска полупроводници, утре - цели. Кокала, българино, кокала!
15
0
 
16
 
! Отговори
rll преди 1 година
''Президентската'' ни недорепублика според чалгарите ще има за президент тошко умното. неговите юзди (конци) ще дърпа чалгафон велики (слафчу) от миндера. вечер по телевизията тошко-отровното жуже ще се появява да ни спусне опорките (дивотиите) на дългия. това е изключително в наш интерес!!!
14
0
 
27
 
! Отговори
д преди 1 година
той и путин така започна...
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоша идея е от където и да го погледнеш.
12
2
 
1
 
! Отговори
 ми що да не бе 17 преди 1 година
До Анонимен чичо трън как упралвяваше от туитера
11
2
 
12
 
! Отговори
тва са глупости преди 1 година
и сега има персонална отговорностт на всеки във власттта но няма прокуратура и съд които да я потърсят, в америка нали има персонална отговорност защо тръмп не е още в затвора след каттот го уличиха за хиляда престтъпления, всичко това са простотии
10
1
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Монархия, народна република, парламентарна република, хайде сега и президентска република. Матряла матряла е лош, султанат и гърч без права за народа за да има мир и любов
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкалета.След като овладее изпълнителната власт вкл.държавната политика,МВР,службите,е то какво остава,хич не е авторитарна власт.А,мерси!МС ще се отчита само на президента,не на НС.Кой разбрал,разбрал!НС не може да иска вот на недоверие на МС.Не каза ,че президент ще се избира чрез политическа партия,т.е.,а не мажоритарно.Ето няколко партии угодиха на подсъдимите олигарси да закрият специализирания срещу " дребни" суми,че каква държава сме и какво им пречи да си купят и президент
8
17
 
5
 
! Отговори
I’m преди 1 година
Тая ялова парламентарна република до тук ни докара след 30г парламентаризъм! Айде стига толкова хрантутняци и народни кръвопиици!
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете Радев и съм съгласен с Президентската република...
6
5
 
20
 
! Отговори
Цвети преди 1 година
Ето така работи пропагандата,чрез слугите си.Трифонов и дъртите му приятели с най- дългия слугинаж.Сега ще видите какво чесане на езиците ще настане от всякакви лъжци,безделници,бездарници Не дай си Боже пропагандата да ти вдигне мерника -кюлчета,папки,къщи в Барселона,не законно дете,изобщо тонове помия
5
11
 
22
 
! Отговори
Това продажно преди 1 година
Комунистическо келе.ме, да вземе да млъкне. България е парламентарна република и такава ще остане. Ние си имаме лидер, който управлява с отговорност пред хората и затова беше преизбиран три пъти. Засегнати интереси на червените крадци от прехода използваха машинното гласуване, лишиха 1/3 от народа от глас и го свалила от власт. Сега се опитват да ни върнат в лапите на фашиста комунист Путин.
4
3
 
25
 
! Отговори
Хриси преди 1 година
До 4 къф е тоя Тоя е съветник на Радев
3
1
 
39
 
! Отговори
къф е тоя? преди 1 година
Какъв е тоя кретeн Слави Василев? Тотална kyxapka e...