Янев: Липсва европейската солидарност за руския газ

Настоява за разумни действия
31 авг 2022 17:07, Росен Стойчев
68
Янев: Липсва европейската солидарност за руския газ
Снимка: БГНЕС

"Къде е българското лидерство, което да застане на Европейския съвет и да заяви, че въпросът с доставките на газ трябва да го решим заедно?".

Това заяви пред БНР Стефан Янев, ръководител на партия "Български възход", бивш премиер в две служебни правителства, съставени от президента Румен Радев.

"Аз предлагам консервативно поведение, което е насочено към националната държава.

Още по темата
Нас това ни интересува - ще има ли България", добави Янев.

"Българската политика насочена ли е към ЕС, за да кажем: "Уважаеми колеги, нашата икономическа ситуация е достатъчно тежка. Не искате да ставаме слабото звено във веригата. Помогнете ни сега, помогнете ни по специфичен начин. Нека да имаме общи решения, солидарни, за да ги постигаме заедно", каза още той и обобщи:

"Липсва европейската солидарност. Без газ нашата икономика и ежедневие може да е в колапс. В същото време липсва общото решение на ЕС. Обявявайки ситуацията за форсмажорна, защо не спрем транзита през тръбата, която минава през България, т.нар. "Балкански поток"? Ние не ползваме от нея нищо, но транзитът на газ безпроблемно минава към други европейски държави. Ако сме солидарни европейци, нека да спрем преноса и да кажем, че като европейски граждани няма да вземаме този руски газ и ще работим солидарно. Защо българското правителство не взе това решение? Анти-Газпром коалицията в 47 Народно събрание имаше мнозинство от повече от 140 депутати. Тя можеше да вземе това решение, защо не го спря?".

По думите му има само говорене по темата за руския газ, без да се дават практически решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един зелен чорап ни е твърде много, те се опитват да ни пробутат втори !
26
2
 
23
 
! Отговори
зер преди 1 година
изчерпан от съдържание човек. ланка празнословия на килограм.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, добре де нали служебните клоуни казаха, че започват преговори с Газпром и чакат съгласието на руснаците. Вече три дена чакаме, а от Маскве няма вест.Защо Янев и другите *** не коментират това?Лично за мен работата е ясна, руснаците не искат да ни снабдяват с газ, дори да плащаме с рубли, лично занесени от Радев.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя герой като Рашков,тия торби под очите са от съветска водка без пари
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефчо, тръбата тясна ли е?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е пл ъх, тезата му "" Без газ нашата икономика и ежедневие може да е в колапс"" Е откровена лъжа,защото едно, че сме осигурили 1/3 от нуждите ни, второ, че бг икономика не е много зависима от газ.А,защо не сьме спрели,, Балкански поток"? Отговорът е много ***, спазваме подписаните договорености,Ние не сме Русия за която договорите не знаят нищо.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-разумното е Янев да си върже една релса на врата и от пристана в Бургас.
20
2
 
8
 
! Отговори
Конектора с Гърция преди 1 година
Се повтаря очи спонсорира от ЕС от 10 години! Защо чак сега се завършва а похарчихме 2 милиарда да направим Балканския Поток? Янев - защо не питаш за това? Лесно се плюе по ЕС от поставени лица като теб
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев, задаваш въпрос, който звучи направо смешно при тази организация на ЕС: кой от ръководството на Евросъюза, обсебен от ЕНП, Германия и западноевропейските държави ще допусне една бедна,на последно място по приходи на глава от населението България да поиска ЕК да реши проблема с газа общо за целия ЕС?! Урсула, Борел и Тимерманс се скриха като мишки, държавите от Западна Европа си решават проблема поединично, Гърция и Турция печелят от СРВП на LNG, само БГ чака някой да реши проблема й.
18
2
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Още един новоизлюпен политик, който както и останалите освен Путин не могат да кажат нищо друго. На България и трябва български политик, който първо да мисли за България а после за ЕС, САЩ и Путин.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пенсиониран военен опита от кацата с меда и сега е готов на всичко само и само да захапе кокалааа!Назначи си двете деца по на 24-26г.на такива сладки служби със заплати от 5000-8000лв без конкурс,без трудов стаж ......ето на това се вика наглост
16
1
 
12
 
! Отговори
6 5 6 преди 1 година
ЕЕЕ точно днеска единствения ден дето никой не се иззака за руския и газз и ей го Янев Тъпуту се обади пак. Говори като Мечо Пух на Прасчо. Няма такъв дебилл
15
7
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Западноевропейците гледат на другата страна, докато техните фирми тихомълком си уреждат сделките за газта, докато нас ни натискат да се прецакаме заради еврог.ейс.ките ценности.
14
4
 
4
 
! Отговори
софиЯНЕВ, преди 1 година
не се напъвай,ама хич!България не е НАТО и НАТО не е България!България е над всичко,да знаеш като се излагаш пред ми сир ки те!
13
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя изобщо не знае къде се намира. Дано поне да дръпне 3-4% от БСП :))))))))))))))))))
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госин Янев как върви специалната операция???
11
1
 
20
 
! Отговори
Nik преди 1 година
Човек да не повярва ,че този е бил премиер на България. Та той постоянно говори лъжи.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5: а какъв сценарий ти харесва: ЕС не прави санкции, Путин смята Европа за слаба, и си развява Коня, завзема Украйна, после нахлува в Приднестровието, Балтийските държави, Полша.. намесва се НАТО, и става сериозен конфликт. Така по ли ти харесва?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефчо, козирката защо не блести? Кантът на панталона изгладен ли е? А Тръбата как е днес, пуска ли, пуска ли?
8
6
 
14
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Този безпардонно лъже, че не вземаме нищо от тръбата! Всяка година влизат по половин милиард във хазната! Но изглежда за Янев е нищо! Искал общи решения в ЕС! Какви решения бе, та нали трябва да излезеш с конкретни проекти! Че то нямаше криза в която да не ни заби докато беше служебен ! До Плана за възстановяване още не можем да се допрем, заради некадърници като него. Пък и тръгнал ЕС да учи! Руска марионетка!