България пред избора за еврото

Коментар на Григор Сарийски и Преслав Райков
2 сеп 2022 17:52, Росен Стойчев
41
България пред избора за еврото
Снимка: БГНЕС

„Етапът за приемането на еврото още не е дошъл в България.

Още по темата
Приемането в Европейския съюз въобще не ни е помогнало. Когато приемем еврото, ние ще влезем в Еврозоната, където има страшно много допълнителни разходи - отчисления към Фонда за преструктуриране, отчисления към спасителните фондовете, които ще бъдат образувани. Това са все разходи, които ще трябва да плащаме и ще бъдат вземани от парите за пенсии, за образование, за здравеопазване. Напоследък не чуваме защо страните извън Еврозоната не искат да влизат. Това са Чехия, Полша, Унгария. Дори съседна Румъния няма никакво намерение да влиза”. Това коментира доц. Григор Сарийски от  Институт за икономически изследвания при БАН в ефира на Нова Нюз.

„Подкрепям еврото. Мисля, че е време и даже доста години пресрочихме да бъдем приети ефективно в Еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и Шенген. Тези три международни стъпки, които можем да направим, ще отворят и подготвят България добре за следващата вълна на икономическото възстановяване, която неминуемо ще последва след тази рецесия”. Това коментира Преслав Райков, финансов анализатор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
преди 1 година
Стабилен лев, нашата валута, друга не ни трябва!, а ако ни потрябва ще си обменим, маржа е минимален!
24
3
 
6
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
За такива важни въпроси, засягащи народа е задължително референдум.
23
2
 
10
 
! Отговори
PEPE преди 1 година
Тоя доцент е типичен 4 хилядник. Самос Газпром и Русия, а ЕС се разпада, прозрачна работа!
22
7
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Референдум имаше ли в Хърватска? А не, там отдавна избиха комунистите....
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и сега сме с евро поне да може да пътуваме по-лесно
20
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вече 2 десетилетия е във валутен борд прикрепен към еврото. Обаче руската дезинформация яко бушува и настройва хората против еврото. Плашат хората, че като приемем еврото, цените ще скочат. Ами сега нали не сме с евро, а цените що скачат? За съжаление много българи се хващат на номерата на лъжците.
19
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са руски роби до гроб. Трябва да се примирят.
18
13
 
8
 
! Отговори
Копейчо преди 1 година
Искам китайски юаниииии ... Щото при тази военна операция не се знае какво ще се случи с рублатааааа. В Евразийския съюз вероятно ще властва юанъъъът. Някой е предвидил товаааааа. И го е внушил на баткото от Кремъъъл.
17
4
 
15
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Държахте Басето десет години и повече да ви обяснява как не трябва да се дигат пенсии и заплати, и пак си го избирахте. Само за сведение в Австрия мин. заплата е 1500 евро. И тя е за тия дето немогат нищо. Това е без социалните добавки които получават допълнително. От там нататък расте, плаща им се на час. Пример Ел. техник е 70 евра на час. И не бързат много. А цените са горе-долу същите. И еврото не им е виновно. Просто са си подредили държавата и си нямат спасители като Борисов, Слави и др.
16
7
 
7
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
" Европа като е единна, защо доходите ни не са еднакви".... Еми защото си многоооооо *** и за тебе комунизмът май не е свършва, ***!!!
15
18
 
12
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Абе съветски роби, колко от вас работят в Европа, колко от децата ви учат там? И колко /сте/са в Русия. Само питам!!! Текезесари П Р О С Т И!!!!!
14
8
 
10
 
! Отговори
Ну погоди преди 1 година
Абе дайте рублите насам. Ако сме роби, да сме докрай!!!!!!
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска евро прав му път към Европа.Нима нашите пенсионери.могат да се равнят по западните?Тоя дето е оисал статията явно доста е ...л на Еярейските дженджери.
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Европа върви към тотална мизepия и унищожаване управляват ни тотални нapкомани а българино продължава да бpъщoлеви ..така вървиме докато схванем за к'о става въпрос и то вече става въпрос за абсолютно друго...
11
33
 
15
 
! Отговори
Искаме Евро преди 1 година
Да на Еврото.Искам да съм бял човек!Не на рублата!
10
11
 
14
 
! Отговори
Прозападен джендъряк преди 1 година
Аз съм западняк обичам пи-ш-ки аз да лапам.Пи-ш-ко-лап да се наричам първа радост е за мене!
9
13
 
8
 
! Отговори
Прозападен джендъряк преди 1 година
Аз съм западняк обичампи-ш-ки аз да лапам.Пи-ш-ко-лап да се наричампърва радост е за мене!
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм против, тези не са нормални, и продължават да копаят надолу.
7
42
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България я чака светло бъдеще, когато се освободи от примитивите. Най-вече от русофилските ***, които вечно вещаят апокалипсис щом България не е подчинена на Русия.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шансът да влезнем в еврото е да спрат на ЕС руската газ. Тогава вече немците няма да имат пари за субсидии за нас и като някакъв заместител ще ни подхвърлят Шенген и еврото. Естествено, тогава спираме и да сме корумпирани- Христогрантаджиите първи ще го обявят! Този инструмент се оставя настрани. Като има пари е лесно да те изнудват. Като няма стават по- мазни.