България и РСМ договарят доставки на ток

България може да изнася около 200 мегаватчаса за съседката ни
Обновена: 5 сеп 2022 17:56 | 5 сеп 2022 17:30, Росен Стойчев
37

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Гълъб Донев и министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски са обсъдили доставката на електричество за обезпечаване на нуждите на бизнеса на фона на световната енергетика.

"Основната тема, по която разговаряхме с премиера Донев и неговата делегация,  беше енергийната криза, която разтърси всички икономики по света.

Още по темата
Днес се борим с недостига на електричество и скъпи енергоносители, които носят големи проблеми както за гражданите, така и за бизнеса", обяви Ковачевски.

"Потвърдихме отново добрата оценка, която имаме за създадените предпоставки за положително развитие на диалога между нашите две страни и това, че ще работим последователно за задълбочаване на конструктивното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, като ще се стремим да обхванем и всички области, които включва Договора за добросъседство и сътрудничество между България и РСМ и всички договорености по протоколите на Междуправителствената комисия", заяви Гълъб Донев.

България може да изнася около 200 мегаватчаса електроенергия за Република Северна Македония до края на март догодина, обяви Донев след среща с колегата си Димитър Ковачевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.