Калфин: Преговорите с Газпром няма да доведат до евтини доставки

Нужна е стабилност
9 сеп 2022 15:13, Росен Стойчев
15
Калфин: Преговорите с Газпром няма да доведат до евтини доставки
Снимка: БГНЕС

„Да говорим за някаква нова социална политика не е сериозно. Имаше някои промени и повишаване на доходите, но инфлацията „изяде” това повишаване. Нужна е политическа нестабилност в България".

Още по темата
Това обяви пред Нова Нюз директорът на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд Ивайло Калфин.

Тегленето на дълг не е проблем, каза Калфин, ако е в разумни граници. „И като теглим дълг, трябва да държим сметка, че вчера Европейската централна банка увеличи, и то- значително, безпрецедентно, лихвите. Тоест, тегленето на всякакъв нов дълг означава вместо да отиват средства съм икономиката, да отиват за плащане на лихви. Но, иначе, по принцип, дългове се взимат в трудни периоди, за да се омекоти положението. Не е фатално взимането на дълг. Проблемът е как се харчат парите

Преговорите с  „Газпром” няма да доведат до потичане на евтин газ към България. Така че, това не е решението и е очевидно, че трябва да търсим решение в други посоки”, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то има ли в тая пропаднала държава някой, който да може да води преговори. Това не е изкуството да казваш само ДА, ДОБРЕ . Некадърници.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ясно на всички с коеф. на интелигентност над 30, ама копейковци или не са от тях, или въобще не им пука колко ще струва газта, а важното е да е руска! Дето се вика - л-а-йно да е, ама руско да е
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hahaha. Niamalo da prodavat pri tavan na cenite. Oshte ot sabota, utre, porchvat. Smeshni hora ot blatoto. Shte go piete li tozi gaz?!
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо преговорите с Газпром да не са решение за евтин газ, аз лично не разбрах. И колко е оправдано взимането на дълг също не разбрах.
7
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Само най-големите наивници чакат евтина газ от Русия.Същото е и с горивата.Влиза евтин петрол от Русия,но руската рафинерия в Бургас продава скъпи горива.Решението беше намерено под формата на танкери с газ,но "умниците" на Радев решиха да заложат на руския куц кон.
6
3
 
8
 
! Отговори
ААА преди 1 година
РУБЛЯЦИ, И ТАЯ ОПОРКА ЗА ЕВТИНИЯ РУСКИ ГАЗ ОТПАДНА, СЕГА КВО ВЕЧЕ ЩЕ НИ ЛЪЖЕТЕ? ЕТО ТОВА РУСКО МЕККЕРЕ ЛЕКИЧКО НИ ПОДГОТВА...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се пише съм икономиката, а към икономиката. Неграмотници от днес.бг
4
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 година
вие какво очаквате при тая дипломация
3
0
 
3
 
! Отговори
Добре ли сте? преди 1 година
Нужна е политическа нестабилност в България". Какви ги пишете????????????????????
2
0
 
8
 
! Отговори
Преди избори преди 1 година
винаги изпълзяват най-г*н*у*с*н*и*т*е безгръбчни чле*несто*ноги и от*ро*вни насек*о*ми и пълнят тв студията на про*даж*ни*те медии с вариации на измъчена изнкурителна тежка моз*ъ*чна дейност, определена като "ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ"... Бог да пази България от политиците - най големия враг на народа ни!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бесило за такива като този троянски кон