Лечева уволни 91-годишната баба Розка, била консултант на Василев

Това не е управленско решение, а евтин PR, твърди служебният министър
9 сеп 2022 16:02, Анисия Иванова
85

91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която Bulgaria ON AIR писа, вече не е служител на Министерството на спорта. Гражданският ѝ договор е прекратен от 1 септември. Това стана повод за критика от страна на бившия спортен министър към настоящия.

Преди 4 месеца Розка Станчева беше назначена от бившия вече министър на спорта Радостин Василев като консултант в Министерството на спорта.

"Това не е управленско решение, а евтин PR", заяви служебният спортен министър Весела Лечева.

"Розка Станчева ми помагаше, нейното назначаване беше знак на добра воля, ако можем да помогнем на един човек. Бях длъжен, исках да дам пример и на другите колеги", мотивира решението си Радостин Василев.

Както всеки ден, откриваме баба Розка на лекоатлетическата писта в НСА. Въпреки прекратения договор и първоначалното разочарование, усмивката се е върнала на лицето ѝ.

"Много съм разочарована. Със сълзи излязох от министерството, когато ми казаха. Не знаех какво да направя. Търсих Лечева, но тя отсъства, исках да питам по какви причини, но никой не ми отговори", сподели баба Розка.

По думите на Лечева обаче, назначенията в министерството трябва да бъдат справедливи и според компетенциите. "Морално мога да кажа, че заслужават десетки състезатели и треньори", заяви Лечева.

За Розка спортът е най-голямата ѝ любов, носител на стотици отличия от спортни форуми в целия свят. "Хората на всяка крачка ме поздравяват и с усмивка ме посрещат. Студентите в академията, като ми се усмихнат и разбирам, че са ме познали", казва с усмивка баба Розка.

Стих на Розка посвещава преди години и треньорът на треньорите доц. Димчо Бъчваров: "С младежки дух непобедима, във скока най-далеч летиш - родена си да победиш!".

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
До62 преди 1 година
Никой спортист не е направен на сила такъв. Сами са избрали начина си на живот. Така, че сами трябва да понасят плюсовете и минусите та всичко което им се случва.
73
0
 
9
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Моето уважение към баба Розка. И аз съм баба и имам нужда от по-голяма пенсия. Постъпката на Руди е подигравка за всички останали пенкионери. Не съм фен на партията на Лечева, но в случая е спряла една глупост. Престанете да делите пенсионерите на известни и неизвестни, на заслужили и незаслужили само с името си.
72
1
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Весела Лечева има два сребърни медала от летни олимпийски игри. Вярно е, че в годините, когато тя се състезаваше, българските спортисти печелеха много повече медали, отколкото в днешно време, но дори по онова време, два сребърни олимпийски медала си бяха постижение, а не позор за българския спорт.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбират някои, че с пиар не се решават проблеми. Не е само баба Розка, напишете в гугъл Тодор Велинов, волейболист и вижте как живее тая волейболна легенда. И не са само те двамата. Трябва да се направи така, че да получават пенсии, които да им позволяват да живеят достойно. Та в тоя смисъл Лечева е права, не може 91-годишна жена да ходи на работа като 61-годишна дори. Въпросът е дали Лечева ще направи следваща крачка към решаване на тоя проблем на знаменити спортисти.
70
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баба Розка може да се помогне като и се даде адекватна пенсия! Иначе що за дивотия е да караш 91 годишен човек да работи!!! Това е някаква лyдост! Само болен мозък може да реши така да помага на много стари хора.
69
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 2.10. Лечева и онзи селски тарикат енергетика са аут....А Радев остави хората от наводнението с 357 лева помощ и фургони. Можеше да вземе от ЕС помощ бедствие и хората да са в хотели.Но какво им дреме на служебните, така е от 30 години.Василев показа нагледно, че българинът не е ненужен дори и остарял. Както майките ви и бащите ви, на всички, които плюете от малоумие.Уважавайте родителите си, баби и дядовци! И вие ще сте на тяхното място. Ако не разбирате кое е добро, значи лоша работа.
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лечева е срам и позор за българският спорт.....Спортистите са други хора, не са обикновени и са научени на труд, дисциплина и съпричастност.Тази жена е изправяла света на крака и е развявала българското знаме. Истинска легенда. А Лечева е една жалка милионерка.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък предпочитам на такива хора да помагам, вместо да плащам тока на ромите.Който работи от тях евала. Но повечето ги отглеждаме за да гласуват за Копейкин и Бойко.Ще си дойде всичко на място. Ще има ред.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен63Тази Фандъкова е луда да назначи пенсионера Кантарджиев, да заема пост на някой млад и с акъла си....А Бойко вече видимо е за пенсия. Няма да рови в кофите. Така, че да назначават хора дали нещо за държавата, а не взимали, взимали хахахха
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Работа има колкото искаш. Специално за младите. Който иска работи.Ако търсите от 9 до 17 и 10 000 лева заплата, нЕма такава. Много учене трябва. И образование, което видимо не ви допада, било за предатели. Аз имам фирма и държавата не ми е помогнала с нищо, не ми дават милиони от банката, но се справям. Е, работя много повече от останалите.Но пък не рева по форумите.Голяма простотия. Честно. Кантарджиев и него го пое Герб след пенсията. Там може ли? Разсмивате ме!!!
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А твите заслуги кви са ве Лечева? Връзки , с които в момента си на незаслужен пост. Да свършиш на бунището дано.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61При спортистите няма връзки, излизаш и показваш. Изправяш стадиона на крака и вдигаш високо българското знаме. Това са истинските герои, а не разни смешници дето предизборно се правят на патриоти и говорят пълни небивалици, а после бързо забравят за обещанията. И пак жената е отишла да си изкарва заплатата, а не като Алибегов само реве с мазната коса. Или онзи дето окраде партията си.Или другия дето ще свали цените и ще победи световната криза. Поклон пред всеки спортист!
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя министър е луд да назначи 91 годишна жена.
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 59Много моля за спортистите да не говорите, защото са дали здравето си за тази държава, а държавата нищо не им е дала. За високи спортни успехи, няма личен живот и време за развитие. Когато един спортист приключи със спортната кариера и няма държава е много тежко. На всички, които пишат срещу спортистите ще задам въпроса: Колко пъти са изправяли цели стадиони и зали на крака и колко пъти е свирил химна специално за тях. Колко световни шампиони българи мизеруват? Това са патриоти
60
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 1 година
Има разлика между 70 годишен мъж/жена и 91-годишна старица, корлкото и да изглежда, че се държи физически. Нека си изживее спокойно годините жената, не да се притеснява за следващия ден. Но назначаването и (уж) на работа на тия години не решава нито нейните, нито на нейни бивши колеги проблемите. Други са решенията, но се страхувам, че няма да се захване никой да оправя батака.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не е разгледан ситуацията Харманлийскио vs Хасковскиойскио vs Хвъркадскоьо, за да се издава желание за арест на щудевталоидите
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Ризка уволняват, но 70 годишни дедковци управляват хаха
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ски кралицата. А? Ко каза? Елезбета се помина, а баба Роза по пистата мина.баси Тъжната Пелтечева де ухендертьоса до носа пред лЕвадата с магданоса
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава на физкултурници и милиционери. А от скоро и на харвардски мошеници.
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лечева е на 59 години. Скоро ще я пенсионираме! Баба Розка е била на граждански договор. Служебният кабинет е пълен провал. Хората от наводнението са оставени на доброволците. Срам и позор за Радев!!! Интересува го само политическата му кариера, хората да се оправят....Да пускаме желязната завеса и да се оправяме вече.... Такова лицемерие! Умирам от смях как патриоти са против загнилия запад, но месеци преди туристическия сезон правят резервации за западни дестинации....