Лечева уволни 91-годишната баба Розка, била консултант на Василев

Това не е управленско решение, а евтин PR, твърди служебният министър
9 сеп 2022 16:02, Анисия Иванова
85

91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която Bulgaria ON AIR писа, вече не е служител на Министерството на спорта. Гражданският ѝ договор е прекратен от 1 септември. Това стана повод за критика от страна на бившия спортен министър към настоящия.

Преди 4 месеца Розка Станчева беше назначена от бившия вече министър на спорта Радостин Василев като консултант в Министерството на спорта.

"Това не е управленско решение, а евтин PR", заяви служебният спортен министър Весела Лечева.

"Розка Станчева ми помагаше, нейното назначаване беше знак на добра воля, ако можем да помогнем на един човек. Бях длъжен, исках да дам пример и на другите колеги", мотивира решението си Радостин Василев.

Както всеки ден, откриваме баба Розка на лекоатлетическата писта в НСА. Въпреки прекратения договор и първоначалното разочарование, усмивката се е върнала на лицето ѝ.

"Много съм разочарована. Със сълзи излязох от министерството, когато ми казаха. Не знаех какво да направя. Търсих Лечева, но тя отсъства, исках да питам по какви причини, но никой не ми отговори", сподели баба Розка.

По думите на Лечева обаче, назначенията в министерството трябва да бъдат справедливи и според компетенциите. "Морално мога да кажа, че заслужават десетки състезатели и треньори", заяви Лечева.

За Розка спортът е най-голямата ѝ любов, носител на стотици отличия от спортни форуми в целия свят. "Хората на всяка крачка ме поздравяват и с усмивка ме посрещат. Студентите в академията, като ми се усмихнат и разбирам, че са ме познали", казва с усмивка баба Розка.

Стих на Розка посвещава преди години и треньорът на треньорите доц. Димчо Бъчваров: "С младежки дух непобедима, във скока най-далеч летиш - родена си да победиш!".

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е Лечева, назначения на работа на годините на баба Розка не са нормални. Като се е загрижил толкова гелосания за нея, да поеме инициатива да уреди пенсия на тая жена, за да не рови по кофите. Ако е получавала нещо (не съм наясно защо точно тя се е принудила да рови), но е било малко като сума, също да поработи такива като нея да законово получат каквото подобава. А той назначил баба Розка, а колко други бивши спортисти живеят в мизерия? Точно евтин PR е, нищо не е свършил.
53
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами затова честните хора гласуват за Руди! Адмирации!!! Руди няма да я остави, както и всички добри хора.
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не коментирам реше-Точно и затова Бойко трябва да се пенсионира! Разликата е, че тази жена рови в кофите за ***, а Тиквата рови в шкафове с милиони. Наши пари. Между другото и Лечева е в години за пенсия!!! Освен това мъжа й - престъпника завеща доста милиони.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен40Няма значение на колко години е жената. Дала е на страната си достатъчно. Навремето благодарение на спорта се разбираше къде е България. Тогава беше желязната завеса. Все едно ние да знаем нещо за Северна Корея. Точно тези спортисти бяха героите. Но държавата остави и артисти и спортисти да мизеруват, защото пълнеха само своите търбуси-алчни.Назначена на граждански договор. Не се притеснявай! Няма да е лошо да попиташ някой кое е добро и кое е зло? Защото ме е гнус от хора като те
50
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Абе хора, опомнете се. На тази жена са и плащали заплата с вашите данъци. Щом Василев е имал добра воля, да я наеме с лични пари за каквото прецени. Без да харесвам Лечева, ама правилно е прекратила този договор. Министерства и държава не са бащиния на никого, че да прави такива назначения. Има си частни спортни клубове, там някой да и беше намерил работа, нямаше да е проблем. Абсолютен автогол за Василев - "честен и почтен" като бълха връз куче.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СашоЛечева за тези месеци върна предишните крадци, които усвоиха милиони за ремонт на Зимен Дворец, но милионите изчезнаха и минаха с един козметичен ремонт. Радев ги назначи именно за това, как наивно му повярваха доста хора. Какво направиха? Лъжат!Нали щяха да намалят цените?! Или забравих, че държавата е счупена за още 12 години и затова трябва Бойко и Радев да управляват хахаха. Може и да има п-р-о-с-т-и, но чак пък толкова!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45Човек, спри забранените субстанции и алкохола, че пишеш глупости. Ако си само ***, не ни занимавай със себе си.....Баба ти на кого вчесва гела?
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и служебните му ***, върнаха всички крадльовци от Герб на старите си места. Това направиха. Сега ще настанят хората от наводненията във фургони и така до края...как не разбрахте, че Радев и Бойко са едно цяло с общи интереси и дружки! Ще има революция. Няма оправяне с мутрите вън и вътре!
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лечева дано престъпните милиони от мъжа ти се стопят и да доживееш до дълбока старост, на една пенсия!!! Няма не наказано добро!
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помагала е на Рудито да си вчесва гела.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На каква заплата е назначена?
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьовци съвсем изтракаха от желание за грандоманщина и реваншизъм! ПОЗОР за теб Клечева!
42
1
 
15
 
! Отговори
Не коментирам реше- преди 1 година
нията на бившият министър да я назначи или на служебният да я уволни!Но,човек на 91,да ме извинява и прощава,да е жива и здрава,вече сам трябва да си знае и усеща,кога трябва да спре,да не пречи и даде път на младите в активна възраст,които тепърва градят домове и семейства!?Била такава,била онакава...,ама била,вече не е,няма незаменими хора,и всяко начало си има край!Тя е извървяла трудовият си път и получава пенсия!Държавните институции или частни фирми не са старчески домове или приюти!!!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен трябва да се смени името на министерството или да направят едно и за възрастните. Не може подсъзнателно да внушават, че спорта е само за младите.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво шкембе е заформил.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера тази постъпка на Василев - да назначи на работа 91 годишна жена. Това е подигравка с баба Розка
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията с баба Розка показва докъде управлението на ГЕРБ докара хората - с мижава пенсия на 90 години.
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера тази постъпка .Честно .Ами това е грехота тая Лечева за каква се помисли ???
36
0
 
1
 
! Отговори
или преди 1 година
в проу4вателното министерство с мьртви ду6и за ли4ни данни
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите отново посякоха елита на нацията! >:(