Правителството направило всичко нужно да има газ през зимата

Гълъб Донев увери, че учениците няма да останат на студено
81
Правителството направило всичко нужно да има газ през зимата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството е направило всичко необходимо да осигури газовите доставки с нужните количества за страната през целия отоплителен сезон, така че училищата да не останат на студено и тъмно, да има достатъчно газ и горива, които използват. Това каза министър-председателят Гълъб Донев, който откри новата учебна година в столичното 60-о ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", чийто възпитаник е бил.

Още по темата
"Ще осигурим нормално присъствие и нормален учебен процес във всички училища в страната, за да не отклоняваме децата от присъствената форма на обучение, да не бъдат смесени форми - присъствено и дистанционно", каза той.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси, които не са свързани с първия учебен ден в това число и за разговорите с "Газпром".

Все пак каза, че усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ от всички възможни източници и е диверсифицирало 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, за да се гарантира, че училищата, детските градини и ясли, болниците няма да останат на тъмно и студено.

Служебният премиер призова шофьорите да карат със съобразена скорост, най-вече в районите около училищата.

"Нека намалим скоростта и да създадем среда, която гарантира сигурността на нашите деца", каза Донев.

Бих препоръчал на всички политици да се поучат от първия учебен ден. България от тук нататък ще се управлява от коалиционно управление, а думичката споразумение съдържа в себе си - спор, умение и мисъл. Нека участниците в предизборната кампания да протегнат ръка с мисъл и разум, за да решат споровете, които имат, така че България да има редовно правителство, препоръча Гълъб Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Чвта заглавието и не мога да разбера "Правителството е направило всичко нужно..." А това какво означава - че е направило всичко нужно, но въпреки това газта ще е на астрономчиески цени, или е направило всичко нужно и ще има газ на достъпни цени?
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един паравозчик. Зима иде и гугутките търсят по закътани местенца
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.... ''да има газ '' , и колкото се може , по-скъпа !
53
0
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
На каква цена?
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо така е овесил клюн този гълъб на снимката?Да не би да му е свършило житото от Украйна?
51
0
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
С клетви не става. Всички видяхме. Видяхме. Всички.
50
0
 
6
 
! Отговори
СМЪРТНИК преди 1 година
Тъй като Кутев,а не само той ни казаха как ще измираме съм решил да си купя място в гробищата,за да съм спокоен,че Кутев ще ме погребе.Защото той говори как българите ще умрем.Сякаш той не е българин,а извънземен.Ето и Гълъбчето-благодарение на него ще сме на топло.Ама вече никой не пита за цената.Такава е Радевата директива.Обидно е такова поведение за поголямата част от гражданите. Смятат, че могат да бъдат манипулирани както си искат и от ББ и служебното правителство.
49
0
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
В едно интервю Трайчо Трайков-бивш енергиен м-р разказва как по негово време като се водели преговори за АЕЦ Белене е ставало дума как може да се надуе цената.Тогава руснаците му казали-ще кажете,че след дълги и трудни преговори,след като е направено всичко възможно цената се е покачила.Ето сега ГЪЛЪБА точно това повтаря.Ако не е той и Радев българите студуват,гладуват,измират.След ББ,това е още едно унижение на страната ни в името на верноподаничеството им.СРАМ!И това е политически елит!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направило е правителството - ОК. А в резултат на това - ще има ли достатъчно газ в БГ през зимата?
47
0
 
1
 
! Отговори
Гугутка преди 1 година
Превод: режим на тока и парното ще бъде въведен послено в детските градини и училищата. Мерси Гълъбе. Що не каза до колко е пълно хранилището в Чирен преди да се изцепваш по примера на Кирил "Азерската връзка вече работи" Петков?
46
1
 
4
 
! Отговори
Изтезават Българи преди 1 година
Г-н Военен Премиер в България се изтезават и се гаврят с хора от милиции близки до Борисов и Гешев, моля вземете мерки, влечат ли ви гаврите срещу обикновени Българи !?
45
0
 
4
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Да, вярно е! Направиха всичко възможно, за да има руски газ...
44
6
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Гълъб ли си ,гугутка ли си видя кво стана с Киро лъжеца ,то не бяха заводи за електромобили,то не бяха мостове,то не бяха танкери така че внимавай с приказките или ти ще кажеш аз съм до 2 0ктомври и мога да си приказвам каквото ми падне
43
1
 
5
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
да гълъбите на радев направиха едно голямо нищо с газпром
42
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Българин Агресорите са арменците.Правото е на страната на азерите.Нагорни Карабах е азербайджанска територия.Арменците го отцепиха с помощта на Русия.Поредният конфликт провокиран от Русия.
41
1
 
1
 
! Отговори
men преди 1 година
*** не стана ясно има ли резултат или ще се топлим с положените усилия
40
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
На практика направиха всичко възможно да няма газ.Отказаха договорените танкери, а "Газпром" изобщо не ги отчита.Дано след 02.10 се състави редовно правителство,а тези бездарници ни освободят от присъствието си.
39
0
 
6
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 1 година
Като няма хляб, яжте газ.
38
2
 
10
 
! Отговори
Гълъб преди 1 година
Цената и произхода са търговска и държавна тайна!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената? Цената каква е ?