Александър Ракшиев: Цените на петрола и газа вървят надолу

Обясни, че се наблюдава стабилизиране на пазарите
19 сеп 2022 14:43, Росен Стойчев
17
Александър Ракшиев: Цените на петрола и газа вървят надолу
Снимка: БГНЕС

Мисля, че цените на петрола и газа вървят надолу. Това обяви представителят на ПП Александър Ракшиев пред Нова Нюз.

„Причината е, че световните пазари се нормализираха.

Още по темата
Да се говори за борба с инфлацията чрез финансови и икономически механизми е несериозно. Защото инфлацията е процес, който не може да се контролира. Цените на стоките се повишават заради цените на суровините, които са нужни за производството на тези стоки. Най-разумният подход е да подпомагаме най-засегнати групи, за да могат те да посрещнат тези високи цени", коментира той.

„Инфлацията в момента е най-големият проблем за българските граждани. Вдигането на цените е на дневен ред. Но, когато се говори за таван, особено за таван на цените на газ и петрола, трябва да се отчете, че на световните пазари тенденцията се промениха. Цените тръгнаха надолу. Най-лошата част от инфлационната криза вече е зад гърба ни”, допълни представителят на ПП в предходния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А заплатите и цените що се дигат????
12
1
 
6
 
! Отговори
Ппмп преди 1 година
И какво направиха пп-глобиха ли Лукойл-не. Увеличиха ли концесията за златото както теъбяха-не. Спряха ли кражбите-не..даже се увеличиха. Оставиха ли надути цени на ток, газ, готова, храни и тн - да. Спряха ли някой монопол-не. Какво има да говорят и да обясняват. Видяхме ги. Разориха държавата за 6мес. Това е положението. Срам ме е че гласувах за тях!
11
1
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До10 Фуело.нет пише че бензинът е и под 2,70 вече. За дизела е проблема, че Лукойл са кр-ад_ци, но и той намалява. Предстои ми пътуване и е възможно да финтирам Лукойл, на които Тулупът помагаше 12 години, а те не внасяха 1 лв данъци...
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И заплатите и те надолу и те
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петрола поевтиня с 30% за последните 3 месеца на международните пазари. По нашите бензиностанции бензина падна с 20 стотинки. Тука цените се движат с поне 1 месец назад. Нашите търговци се оправдават че държат горива на склад които са купени на по висока цена и затова не бързат да смъкват за да си запазят печалбата.
8
2
 
4
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Аз пък си карам дъртата бангия на газ - 0.82лв/л с държавната отстъпка. Ко му плащаш, карам си без пари
7
3
 
2
 
! Отговори
бензина е 2,75 преди 1 година
До 2 Аз мисля... Има бензин на 2,75лв и то без никакви държавни отстъпки!
6
4
 
6
 
! Отговори
естествено преди 1 година
След първоначалния шок от войната , пазарите да се нормализират! Горива има навсякъде, само трябва да се организират доставките!Путин ще търси клиенти!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
забелязях покрай мен че навсякъде където няма синдикати в тези предприятия редовно актуализират заплатите - има ли някъде синдикат -- нищо там не се случва
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо това у нас не личи?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е така като почнете да мислите и мислите и мислите а накрая нищо не измисляте. То голямо поевтиняване. Даже на бензостнеца ми дават пари за да заредя от тяхната нафтица толкова е евтино.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертите дето обясняваха, че есента няма да има горива и цените ще са по 5 лева литъра, а виновни за това са ПП, си свършиха работата. Върнаха крадеца от ГЕРБ. Жалко, че народа е късопаметен и лесно се лъже. От това страдаме всички, а някой избягаха.
1
4
 
15
 
! Отговори
Аз мисля... преди 1 година
Ти мислиш, ама той бензинджията друго явно си мисли, защото аз не усещам поевтиняване, а напротив