Каримански: Чуждестранните инвестиции са отрицателни

Това показва БНБ
19 сеп 2022 13:00, Росен Стойчев
25
Каримански: Чуждестранните инвестиции са отрицателни
Снимка: БГНЕС

Нетните чуждестранни инвестиции от началото на годината до края на първото полугодие на тази година, са отрицателно число. Това обяви пред Нова Нюз представителят на ИТН Любомир Каримански.

„Това са данните на БНБ и Министерство на финансите. Конкретна мярка е подпомагане на бизнеса. Важни са и отделните европрограми, които могат да бъдат ориентирани капиталово. Също и при реинвестиране на печалбата тя да не бъде облагана”, добави той.

„Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи.

Още по темата
Следващото нещо, което е много важно да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Лорер преди 1 година
Ааааа в грешка си, 4 пъти повече са
2
2
 
10
 
! Отговори
допреди месец.. преди 1 година
допреди два месеца тоя корифей на икономическите нАуки беше в икономическия екип на упрявлявалите ИТН. С тия излияния да не иска да каже ,че е некадърен?
1
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 1 година
До АнонименВторото, е чужденци си изтеглят инвестици от България. Мен лично не ме учудва това.