Каримански: Нефтът е руски, но няма протести за него

Обмисля дали да участва на изборите
Обновена: 9 авг 2022 13:57 | 9 авг 2022 13:49, Росен Стойчев
34
Каримански: Нефтът е руски, но няма протести за него
Снимка: БГНЕС

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трявало да се еспазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите.

Още по темата
Цената на нефта не е поевтиняла". Това каза по повод протестите около възможно възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от квотата на ИТН.

В предаването Нова Нюз той обясни, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която той се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. "Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт”, попита бившият депутат.

Каримански все още не е решил дали би участвал в листа на ИТН, ако го поканят. "Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с  моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта Каримански.
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 1 месец
Каримански =Карамански
30
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Не цената *** бензина е важна, важни са цените на останалите стоки. Със или без евтин бензин и дизел, те няма да намалеят и се върнат на старите нива. Въпросът е защо скочиха цените на всички стоки толкова, а не защо не поевтинява бензина.
29
0
 
3
 
! Отговори
Hajde be преди 1 месец
Do 26Инвестициите на ПАО ЛУКОЙЛ за развитието на предприятието след 1999 г. превърнаха ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД във високотехнологично, ефективно и водещо предприятие в България и Европа.Я пак си прегледай опорката. ПАО ЛУКОЙЛ прехвърля към руски сайт - жалкари!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОСПОДИН ПУТИН ,МОЛЯ ВИ СПАЗВАИТЕ САНКЦИЕТЕ .НИЕ МОЖЕ ДА УМРЕМ ОТ СТУД И ГЛАД ,АМА НА ВАС ДА ВИЕ ГАДНО .
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На европеидният про'с'так, живеещ при майка си, мечтата в живота му е МИНИМАЛНА заплата и затова гласува за евроинтеграция. ФАКТ.
26
1
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Много си изостанал - от 2019 Лукойл е собственост на Нидерландска компания.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ковчежникът на Мафията се изказа.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя слуга и перач ...за какъв се взема..ам стой си в село да си копаш царевицата и да си поливаш доматите..
23
12
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Гъзпром ни *** с газа и следователно не бива да преговаряме с тях изобщо. С всеки друг на всяка друга цена, но не и с тях. Когато можем трябва да внасяме и чужд петрол. Уралс е най-лошият сорт петрол на света.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестират защото са платени от посредниците на газа които купуват руски газ и го вкарват с 49,9% надценка , която плащат ония от народа дето не протестират.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължаваме Поскъпването ни съсипаха. А е ясно къде отива едното левче от по скъпия бензин и дизел. При ристе, коренела и честното кире
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тези дни Васил Велев публикува цените на газа в някои страни в момента:- 151 $/MWh в България- 44 $/WVh в Сърбия- 66 $/WVh в Унгария- 82 $/WVh в Гърция
19
4
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Набивача на демокрация, да не стане обратно а отворко ... Да не ти набият в тъпата ТИКВА некое и друго пожелание
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нефтеният бизнес и бизнеса с газ са изцяло в ръцете на ГЕРБ. За цените питайте ГЕРБ.
17
8
 
4
 
! Отговори
Долни гащи преди 1 месец
Докато към Козяк работят повече от 16 организации и персонал около 620 чиляка няма на да стане наша работа. Викаме демокрация Хура и обуваме скъсаните дънки с по един банан в джеба и всичко е наред.. навеждайки се за да не ни вкарат в някоя измислена война. Клон, въже и лой да не се прегърна бърже!
16
3
 
12
 
! Отговори
Нора преди 1 месец
Какви протести бе Каримански,правите се, че не знаете,че ОФ протестира само срещу заплащане Манолова,Ристьо,Бабикянчовци...рипат само срещу заплащане
15
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
кирчо и кокорчо са най големите марод-ери на народа! пак гласувайте за тях, буда-ли!
14
8
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Промяната стигна своите върхови постижения - 1.2-1.3лв плащаш в повече за бензин и нафта, а газта пълни гушите на посредници и комисионери със 130 милиона на месец и хей живот здравей , здравей. Фантастична промяна за някои!!!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемерие и политически девиденти са целите на мекеретата
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каримански ще се скрие, защото политиката му пречи на далаверите и консултантските услуги. Лъсна истината за Васко от Модерно предградие, за банкерстването му. Личен брокер на Слави и съветник по офшорните въпроси ще остане, какъвто си беше преди да стане алчен за шеф на БНБ с тази мръссна биография.