Стоил Алипиев е назначен за председател на КЗП

По-рано днес цялото ръководство на Комисията бе освободено
Обновена: 20 сеп 2022 13:42 | 20 сеп 2022 13:31, Красимир Ангелов
5
Стоил Алипиев е назначен за председател на КЗП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов.

Със същото правителствено решение за председател на Комисията за защита на потребителите е определен Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Още по темата
Стоил Алипиев е юрист по образование, от 2016 година е адвокат от Софийска адвокатска колегия. През последните седем години е председател на Управителния съвет на Сдружение „Национална асоциация за защита на потребителите“ и като такъв  от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“.

Работил е като експерт в сферата на обществените поръчки в Министерството на правосъдието в периода 2014 г. - 2015 г. и в Министерството на образованието и науката в периода 2013 г. – 2014 г. Бил е също така юрисконсулт в частния сектор.

Ангел Джалев е юрист по образование. От 2019 година до момента е бил началник на отдел в Държавна агенция "Технически операции". Преди това, от 2011 г. до 2019 г. е бил прокурорски помощник в различни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрисконсулт в частния сектор.

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за защита на потребителите в периода март 2015 г. – май 2022 г. От 1999 г. до 2003 г. е бил кмет на район „Студентски“ в Столична община. Висшето си образование е придобил в УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: КЗПСтоил Алипиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Тая комисия направо да се закрие. Как защитава потребителите,като самата тя печели от импулсния си телефон 0700 . Едно обаждане до КЗП бърка в джоба на потребителя с 36 ст./минута.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руската помия на радев-донев-борисов не вълнува никого
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕЗ ОКТОМВРИ ЩЕ БЪДЕ СМЕНЕН. ЦЯЛАТА *** ПЯНА НАЗНАЧЕНА ОТ РУСКИЯ АГЕНТ ДОНЕВ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАНА КАТО ПЕСОВЕ.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, че е леко глупав и от боята. Важното е да е наше момче. Като му се обадим да изпълнява.