Омбудсманът ще предложи закон, който да дефинира енергийната бедност

Диана Ковачева ще предложи и закон за доброволчеството
24 сеп 2022 09:47, Нели Христова
8
Омбудсманът ще предложи закон, който да дефинира енергийната бедност
Снимка: БГНЕС

"У нас няма дефиниция за енергийна бедност. Трябва да има закон, който да дефинира това и смятам да предложа такъв на новия парламент", това заяви омбудсманът Диана Ковачева.

По повод наводненията в Карловско и огромните проблеми, създадени от тях за местното население и включването на стотици доброволци в помощ на пострадалите Ковачева коментира, че у нас и това не е уредено нормативно и подчерта, че ще предложи и закон за доброволчеството.

Според нея много хора остават извън обсега на помощите по тази причина, а отпуснатите средства в много случаи не са достатъчни.

"В деня на изборите ще имам гореща линия за сигнали в случай на нарушения. Ясен проблем е, че карантинираните лица няма да имат право да гласуват, защото няма да има подвижни урни. Това ги дискриминира, колкото и малко да са", коментира Ковачева пред БНТ.

"Отдавна настояваме за светлинен сигнал на машините, който да информира хората, че гласуването е приключило. Хората, които не чуват не успяват да чуят звуковия сигнал, който сигнализира, че гласуването е приключило, изваждат картата по-рано и блокират процеса. Това са детайли, но правото на глас трябва да бъде предоставено на всеки един човек", каза още омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дефиницията трябва да бъде: Крупен бизнесмен милиардер, с Бугати, Порше и Тесла в гаража, който не иска да си плаща сметките за ток на бизнеса, но купува най-скъпото в ресторанта и прави най-скъпите подаръжи на любовницата си и децата.
5
0
 
0
 
! Отговори
До СРС преди 1 година
Тази пропагандира ковид. Извод: от крадливите кокошки е и е за затвора!
4
3
 
1
 
! Отговори
СРС преди 1 година
Омбудсманът е от малкото професионалисти, които работят и знаят, не я плюйте. Майчето за цял мандат не свърши колкото тази за 3 месеца е отметнала.
3
2
 
4
 
! Отговори
На снимката: преди 1 година
Празен поглед,глуповата физиономия и пълна липса на връзка с реалността в държавата! Ето такива ни управляват!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tова корумпе е за затвора. Как може да и давате думата изобщо и да в показвате на снимка!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закони, дефиниции, резултат нулев!