Георги Ганев: Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват

Политиката е неудобно място
29 сеп 2022 22:22, Росен Стойчев
18
Георги Ганев: Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват
Снимка: БГНЕС

„Позицията на нашата политическа сила е следната: ние имаме няколко приоритета и сме готови да разговаряме с всеки по тях.”. Това коментира Георги Ганев от „Демократична България”, в ефира на Нова Нюз.

„Тавани на цените не са добри политики. Основните мерки срещу инфлацията вече са взети. Паричната политика не е в София, тя е във Франкфурт и във Вашингтон.

Още по темата
Съответно централните банки на еврозоната и САЩ вече започнаха  да вдигат лихвата, което е единствената възможна политика против инфлацията. Няма други. Другите са невъзможни”, каза Ганев.

Според него политиката е неудобно място.

„Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват и с които идеологически се родееш. Към момента няма данни, които да показват България да навлиза в криза. Инфлацията не означава непременно, че икономиката е в криза. Няма индикации за реална икономическа криза. Говоря за спад в производството и увеличение на безработицата. Инфлацията, разбира се, продължава да е висока. Битовите потребители на ел. енергия не са видели почти никакво увеличение на цената на тока. Смятам, че регулатор не трябва да има, трябва да има свободни цени”.
 


18
Още по темата: диалогвотГеорги Ганев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Току що разбрах, че няма да гладувам за тях! Не бях по площадите, за да се гушнат с боко и шиши!
10
4
 
8
 
! Отговори
Дерзайте, българи преди 2 месеца
Следващият кабинет ще е : ГЕРБ, ДПС и Дб. И това е много добре за България. Опитни политици, без изцепки ала шоумени или абсолютни аджемии като пп в коалиция. Предстои едно успешно за България управление, в което аз, а и много мои приятели и познати вярват. Влизане в еврозоната и Шенген и категорично осъждане на войната на Путин. Тези три формации го могат. Дерзайте.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този захапа кокала на властта и се самозабрави. Уж икономист, но нагъл лъжец. Как хората да не са видяли нищо от свободния пазар на тока бе мръй,льо, нали всеки ден се сблъскват с цените на стоките??? Това, че със сметките на ток не се дерат десет кожи не значи, че се защитават финансово българските домакинства.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия лицемери директно си го казват че ще работят с който и да е само и само да са във властта.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако влязат в парламента, което не е сигурно и се коалират с ГЕРБ или ДПС ще ги закрием с по едно жълто паве за около 5 мин
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помним как се създадоха "благоприятни" условия за въвеждане на валутен борд - всичко да им е свободно на някои. Според паричната политика на Франкфурт и Вашингтон. Та сега някой гони същите показатели, за да сме плътно до паричната политика на същите. Битовите потребители още нищо не сме видели, нали - затова хайде и ние на свободния пазар. Така за някои ще стане още по свободно.
5
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ей, май обърнахте палачинката вие псевдодемократите и по всичко личи, че ще се прегърнете с ГЕРБ, биейки шута на харвардските лъжци.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A kak ce paбoти c тakивa kaтo вac geтo ниkoй нe xapecвa?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този е вре. ден
2
9
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Мобилизацията на руските животни за заколение продължава по план.Във феодално-фашистката държава на кремълските жужаци няма друго мнение освен това на главния великанси жужак
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Говорите за свободен пазар, само когато ви отърва, през останалото време сме идолопоклоници на ЕССР