ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО

Те настояват за военно-техническа помощ за Украйна
5 окт 2022 16:45, Нели Христова
459
ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на “Демократична България” ще внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, съобщиха от обединението в позиция.

"Демократична България" категорично настоява президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад гърба на обществеността позиции по ключови за евроатлантическата принадлежност и достойнство на страната въпроси.

Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отказа да се присъедини към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация срещу противозаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този свой акт и едва впоследствие обяви мотивите си за него.

Още по темата
Отказът да положи подписа си под съвместния документ заедно с лидерите на 9 страни от Централна и Източна Европа е всъщност отказ България да изрази пълна, включително военна, подкрепа за Украйна, отказ да заклейми и поиска съд за престъпленията на агресора, отказ да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Българският президент трябва да разбере, че няма легитимност сам да се произнася по стратегически за България избори и да поставя под съмнение нейната евроатлантическа ориентация. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с легитимното политическо представителство на формациите от новоизбраното 48-о Народно събрание в него и той да обсъди рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната срещу Украйна и политиката на Кремъл към ЕС и НАТО. Окончателната дума по нея има единствено Народното събрание.

От ДБ заявяват, че е позорно България, заедно с Унгария, единствена да не подкрепя Украйна с пряка военна помощ. Това става особено наложително, след като Путин анексира 15% от територията на нападнатата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
28
 
! Отговори
Уау преди 1 година
Абе Ристьо, абе *** неден,като толкова много обичаш Украйна що не посмя да летиш със самолета до Киев бре? Шубето заработи да не те гръмнат, нали, ама иначе голям си войнолюбец.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕВЕДЕНО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СА НА НИВОТО НА ЖИВКОВ КОЙТО ПРЕДЛАГАЛ ДА СТАНЕМ 16 ТА РЕПУБЛИКА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, КАТО ОТЛИЧНО Е ЗНАЕЛ ЧЕ НЯМА ДА НИ ВЗЕМАТ. И ХРИСТОТО И ТО МИЛОТО КАТО БАЙГАНЬО ПОСТЪПВА ТАКА - АКО РАДЕВ ЦЕЛУНЕ РЪКАТА НА САЩ, А ПП И ДВЕТЕ РЪЦЕ, ТОЙ Е ГОТОВ ДА ЦЕЛУНЕ НА ОЩЕ ПО САКРАЛНО МЯСТО ХАХАХАХА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БИЕ ТОП НАТЕГАЧИТЕ... НИТО ИМАТ СРАМ НИТО ПРЕДЕЛ... АВМА ТОВА Е ИЗВЕСТНО НА ГОСПОДАРИТЕ ИМ... ПРЕЗИРАТ ГИ...
28
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В качеството си на какво настояваш и вдигаш врява, РистЮ? На единия файтон хора, които са гласували за теб или на соросоiдите от Козяк.... Президентът Радев може да е всякакъв но за разлика от теб знае, кое и какво е от национален интерес и най важното го отстоява независимо дали върви срещу стадото евроатлантически подлогi...Така, че кротко и си налягай парцалите, че само и война ни липсва...
27
5
 
16
 
! Отговори
Шайка преди 1 година
Остатъците от ерата, агнешки глави, Орион начело с Костов са най големите комунисти! Как се припознават тея ХАМЕЛЕОНИ в каквото им отърва...помиярщина!
26
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ще ни вкарат в беля. Нека да се пишат доброволци и да отиват. Лошото е, че ако стане напечено, ще се изпокрият по дупките. Дупе.давци
25
2
 
16
 
! Отговори
Дуле Савич преди 1 година
Шиши 2.0 ще го мобилизираме ли за войната или той като всички останали либерасти, горкия, като види огнестрелно оръжие и маже гащите с жълто или кафяво, или и двете?
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея дето са подписали са балъците дето ще ги пращат на фронта за пушечно месо, Радев правилно не подписа
23
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, че Кокаина няма да бъде приета в НАТО,,но според ДеБiлите е важно да скачаме с другите за да не ни обявят за червени.
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме страна на първа линия на фронта...***, дебел, ***....стига сме се правили на по католици от папата...при положение, че нямаме един самолет, един кораб, беззъба армия, къде си тръгнал да обявяваш война...защото приемането на Украйна в НАТО е обявяване на война....и НЕ НЕ Е СИМВОЛИЧЕН АКТ ДА ОБЯВИМ СВОЯТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, ние сме я обявили...нали този хърльо Паси рева от радост вече...ние вече сме територия, хората не ги броят за нищо...тук ще се водят сражения...
21
4
 
18
 
! Отговори
fred13 преди 1 година
ДБ да занесат оръжието... !
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОАЛИЦИОННИЯ ПАТНЬОР НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ БЪЛГАРОМРАЗЦИ ОТ ДЪПАСЪ
19
2
 
24
 
! Отговори
e преди 1 година
От 30 държави в Нато, 11 са подписали, а останалите?!!!
18
3
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Никога няма да имате моят глас и на близките ми
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо не са ядосани на американците, защото и те като Радев са против да влезе в НАТО... ЩО ТАКА ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ***...
16
2
 
33
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Ей брадат дявол, още национален предател, ела ми лице в лице, аз да ти кажа кого и как подкрепям!
15
2
 
19
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Ако той и семеството му отиде на фронта първа линия, аз съм за.
14
7
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
пълен неутралитет ние сме в нато и ес без референдум това е воина между сащ и русияза нов световен ред украина е мюре в случая искаите финансов одит на украина да севиди къде са парите от траншовете на ес никаква военна помощ не са опрели донашето оръжие тяхното нахалство минава всякаква граница
13
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На другите избори Възраждане ще спечели като гледам
12
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мирните преговори украинците и държавите, подкрепили Украйна, ще диктуват условията, а Радев ще стои отстрани и ще подсмърча. ДБ са прави, много е важно да измием позора от България.
11
5
 
35
 
! Отговори
Сетила се Мара преди 1 година
Смешници. До вчера стискаха ръката на Нинова. Борисов ги покани за да има страната кабинет, чиято позиция да не е пропутинската на Радьов. Те обаче не можели с Бойко?! Ама с Корнела може. Кьоксал баба, скрий се. Твоето място на следващите избори е при Слави и и т.н.