ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО

Те настояват за военно-техническа помощ за Украйна
5 окт 2022 16:45, Нели Христова
459
ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на “Демократична България” ще внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, съобщиха от обединението в позиция.

"Демократична България" категорично настоява президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад гърба на обществеността позиции по ключови за евроатлантическата принадлежност и достойнство на страната въпроси.

Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отказа да се присъедини към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация срещу противозаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този свой акт и едва впоследствие обяви мотивите си за него.

Още по темата
Отказът да положи подписа си под съвместния документ заедно с лидерите на 9 страни от Централна и Източна Европа е всъщност отказ България да изрази пълна, включително военна, подкрепа за Украйна, отказ да заклейми и поиска съд за престъпленията на агресора, отказ да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Българският президент трябва да разбере, че няма легитимност сам да се произнася по стратегически за България избори и да поставя под съмнение нейната евроатлантическа ориентация. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с легитимното политическо представителство на формациите от новоизбраното 48-о Народно събрание в него и той да обсъди рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната срещу Украйна и политиката на Кремъл към ЕС и НАТО. Окончателната дума по нея има единствено Народното събрание.

От ДБ заявяват, че е позорно България, заедно с Унгария, единствена да не подкрепя Украйна с пряка военна помощ. Това става особено наложително, след като Путин анексира 15% от територията на нападнатата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти какъв си да казваш дали трябва да има помощ за украйна бе американски кпут? Ти си точно никой и мнението си го запази за вкъщи. Когато станеш президент тогава можеш да се изказваш по подобни въпроси. Да ти е66а маййката педдерастка безроддна
209
20
 
5
 
! Отговори
Радев=Боклук преди 1 година
Тва не ми е президент
208
21
 
3
 
! Отговори
Пикая на Радев преди 1 година
Тоя не ми е президент
207
2
 
23
 
! Отговори
Км преди 1 година
Ристьо,качвайте се в лодката и напред към Украйна.Точно един файтон хора сте,така,че лодката ще ви побере.
206
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Помощта трябва да бъде военна, да се покажете, че сте мъже! Не го давайте като американците - война до последния украински войник! Ние сме пацифисти и сме неутрални политически. Вие лаете по цял ден по Русия. Хващайте автоматите, вземете каските, манерките, по 3 пълнители и отивайте през Румъния в Украйна. От нас памперсите и спиртните напитки. Кога тръгвате, та да ви изпратим? Няма да се спотайвате като бълха в ***, г-да демократи!
205
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократична Украйна да ходят да ги мобилизира Зеленски и да ни отърват от себе си.
204
21
 
2
 
! Отговори
сводобна българка преди 1 година
Долу предателя Румен Радев
203
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ристо, вие кога ще се вдигнете с Гнома и ще воювате поне един месец в редиците на ВСУ? Покажете, че сте мъже, а не страхливи четириноги - само лаете, но бягате от боя с руснаците като дяволета! Така и баба знае: в залата на НС го давате русофоби, но някой друг да отиде да се бие.Съберете се веднаж заедно ДБ,ГЕРБ, ПП, ДПС,Викнете и БСП - и те са евроатлантици и си направете план-график - за 3 месеци по 2 партии на месец да чуете как пищят куршумите и взривовете на снарядите. Ега ти хитрите медузи
202
2
 
32
 
! Отговори
Toi преди 1 година
Ижето пак се е разпенил нещо. Ако толкова държи народа да си каже нвка свика референдум... Рогава няма да може обаче да се пени
201
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на НАТО! Слава на АЗОВ! Слава на Украйна!
200
3
 
28
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Скудоумната банда на снимката да навива партенките и бегом в Украйна!Не само да се плюнчат по медиите и да гледат лошо /особено оня гном отзад/...Пардон, да не ги обидя, може и да не знаят какво е партенка... накратко казано - да се пръждостват!
199
3
 
31
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Абе този от ДБ с какви претенции е към президента с някакви десетина процента от 39% гласували от имащите право на глас?!?ГЕРБ бе определена за първа политическа сила не за да покани Паси и Плевнелиев и първа точка от дневния ред е да решават за изпращане на оръжие за Украйна а за справяне с бедността, инфлацията, високите сметки за енергия. А те еврозона в потъваща Европа и Украйна. Няма да има правителство.
198
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либерална политика в действие. Когато не е на нашето вик до небесата и късане на ризи, докато не стане. Може и прайд на жълтите павета да се покажем.
197
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички държави дето пращат оръжие не виждам да са във война, нито да са мобилизирани, нито да са в окопите. Само шепа страхливи русофили реват против военно техническа помощ, но ще се прати, бъдете спокойни;)
196
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дадем оръжие,когато Украйна влезне в НАТО.Ако не дадем оръжие,това не ни прави антиевропейци.Осъждаме действията на Русия,застанахме зад санкциите,изгонихме техни дипломати,но сме за МИР.Оръжие и мир са антоними!Този носорог изпълнява поръчки и лобира за няколко кръга.
195
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на ДБ!
194
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе дебел, мазен брадясал чичка! Приоритет на тебе ти е добруването на народа ти, а не Украйна, кое не ти е ясно на тебе и бандата ти от плиткоумници?
193
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ристьо, защо тогава искаш Радев да продължи да управлява през служебните правителства като отказваш да преговаряш с ГЕРБ? Толкова ли е по-трудно да се "прегърнете" с тях отколкото го направихте с БСП?
192
34
 
8
 
! Отговори
Динев преди 1 година
И без нашата помощ Украйна ще ги натупа както и го прави,защото руската армия е затънала от корупция всеки лъжи другия там а всички лъжат Путин,също като в нашата армия ,си крадът чорапите помнят които са били войници през комунизма,пък нашите русофили да отиват там доброволци и Путин да им даде руско гражданство досвиданя ребята
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
NATO сега ли се сети за Украина?!Утре Радев като го питат ще каже,че е руска.В други ден олша ще е руска,България,Румъния и т.н.Русия ще стигне до Ламанша и там ще си стиснат ръцете със САЩ!Не виждате ли какви обороти правят заводите за оръжие в САЩ?!Светът направи оборот на ваксините,сега е ред на оръжейните фирми!Мизерия ни чака!