Нямало да има нужда от помощ за бизнеса, газът вече бил евтин

Никола Стоянов обеща бум на инвеститори
5 окт 2022 19:43, Нели Христова
13
Нямало да има нужда от помощ за бизнеса, газът вече бил евтин
Снимка: БГНЕС

"Арсенал" е най-големият завод от българския военно-промишлен комплекс. Веднага, след като разбрах за случилото се имах разговор със събственика му и предложих всичката помощ, която държавата може да окаже, включително и специалисти, ако има нужда, тъй като държавният завод ВМЗ е сравнително близо до тях. Собственикът благодари и каза, че на този етап нямат нужда от помощ. В следващите дни предстоят разговори с какво можем да помогнем. Разговаряхме буквално половин час след инцидента и той не знаеше повече неща".

Това каза служебният министър на икономиката и иновациите Никола Стоянов пред bTV.

Той обеща бум на инвеститори в България. "Тази криза представлява и голяма възможност за България. Ковид кризата накара много компании да преместят по-близо своите производства или да сменят плановете си за откриване на такива далеч от дома. България и Източна Европа като цяло е интересна дестинация. Във връзка с войната в Украйна и енергийната криза. българия, благодарение и на усилията на служебното правителство е на път да се окаже остров на енергийна стабилност. След откриването на интерконектора в голяма степен сме обезпечени с газ за зимата - нещо, с което далеч по-развити държави от нас не могат да се похвалят. ние сме и сериозен производител на електричество, там също нямаме проблеми. Това ще се оказе втора притегателна точка за много компании. Не става дума само за надежда, интересът на инвеститорите е много голям", допълни той.

И обяви, че смята, че няма да има нужда от помощи за бизнеса: "Цената на микса на газта ще може да слезе под прага, който ни бе поставен от бизнеса - 250 лв. цената няма да надвиши тази сума". "Ако цената задържи тези нива, същото ще важи и за топлофикациите", добави Стоянов.

За него проблем обаче би била политическата нестабилност у нас. "Като служебен министър уверявам инвеститорите, че нашата политика по отношение на привличането на инвестиции няма да се промени, независимо кой ще е следващият премиер. Това са национални интереси и те ще останат", заяви министърът.

"Навсякъде, където съм сменил някой в министерството, вървят конкурси. Новите ръководства ще бъдат избрани по прозрачен начин, както е по закон", обясни той.

"В това министерство съм много преди г-жа Нинова да ме уволни. Имам опит в министерството и знам огромна част от администрацията. И по времето на Бойко Борисов са ме уволнявали", допълни служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Този е гола вода !Бизнеса не е с един разход ,а всичко хвръкна нагоре!
11
0
 
2
 
! Отговори
Зеле преди 1 година
А мене кой ли не ме е уволнявал)))))
10
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Мислех си че България не е Паднала толкова Долно като Украйна - Арсенал е Частна Фирма - НАЙ - ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ за Боеприпаси за Украйна , Лукойл е Защитен от България - ще му плащат Компенсации . Няма ли Политик като Пернишкия Кмет - събираме Подписи за запазване на Минна Дирекция Перник - Моля Включете се - Искат да я Продадат на Частен Съдия - ще строят Блок .
9
0
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Говорил сьс собственника на завода , ами с хората работещи в този завод условията на безопасен трудНямам думи
8
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 1 година
Обещал бум на инвеститори. Този има ли си идея как се прави инвестиция и какво гледат хората, които искат да инвестират парите си. Големи хвърчилети са станали нашите "политици" напоследък. Аз пък ви обещавам пътуване до съседни галактики след две седмици и то безплатни.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как при ГРОБ помощи. За тях какво ще остане..
6
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
Каква помощ за БГ "бизнеса" БЕ? Цените му минаха западноевропейските!!! Най - високи разходи за енергия ли ползва, най-високи наеми ли плаща, най-високи данъци ли, а за разходите му за труд е смехотворно да се говори дори!!! Та за чий трябва да подпогаме БГ "бизнеса"????
5
1
 
5
 
! Отговори
Ъъъ? преди 1 година
"Във връзка с войната в Украйна и енергийната криза. българия, благодарение и на усилията на служебното правителство е на път да се окаже остров на енергийна стабилност..."ПАВЕЦ "Чаира" не работи. Не на един гигават, не дори на четвърт гигават... Каква енергийна устойчивост, какви пет евро?
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българското пр-во и бизнеса са против народа си и го имат за стадо миризливи овце ! Така както и зеления от украина на хората на Донбас - те не са хора а са нещо като неопределен скот
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя как реши че производството на ток е заслуга на служебните? Те ли построиха аеца? Аз мислех че лошите руснаци ни го направиха... и въпреки че надето спря 4 блока да угоди на задокеанския пара3ит, все още с два явно може и за нас, и да изнасяме....
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция "Газпром" на Герб няма да е доволна. От Катар трябва да се докара газ, не от Азербайджан.
1
1
 
9
 
! Отговори
Dada преди 1 година
Ами няма да има, след като плащам 3 пъти по скъп ток и ме карат даже да предплащане затварям третия си последен обект.