Биков: Политическа криза се решава по неудобен за лидерите начин

Според него ПП са по-радикална левица от БСП
9 окт 2022 12:37, Елка Василева
65
Биков: Политическа криза се решава по неудобен за лидерите начин
Снимка: архив, БГНЕС

"Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление". Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Още по темата
Той допълни, че между партиите има теми за разговор. "Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг".

Биков посочи, че ПП са по-радикална левица от БСП.

"Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата. Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирали. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния", каза Биков.

По думите му успех за партия ГЕРБ е, че не се е радикализирала и е продължила да бъде отворена формация. "Всяка радикализация води до маргинализация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия с помощта на иранските дронове е унищожила всички американски химарси -- артилерийските ракетни системи. Иранските дронове са изключително ефективни -- нищо не може да им се противопостави. Проблемът с живата сила също е решен -- мобилизацията обхваща и хора от бившите съв. републики получили руско гражданство,ако откажат -- губят го. Има голям интерес от граждани на азиатските републики за руско гражданство -- могат да го получат срещу служба на фронта.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът крачи неумолимо напред. евроатлантизмът отива на бунището. Нашият печеливш ход е само един -- никакви резки движения и пълно безразличие към призивите на нато -- т.е. сащ за ангажиране във украинската катастрофа. Всички предани натовчета трябва да бъдат извадени от състава на българската администрация. Ха-ха, хи-хи !
13
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Разберете че Световните Сили командват в БГ- Марионетни Правителства диктуват всичко в БГ! Дори през Комунизмът ние пак бяхме Марионетки! България никога не е била свободна независима държава!!! НИКОГА!!! Тогава бяхме под "шапката' на СССР --- НИЕ сме продажни жалки и едно географско бяло петно за което на никой не му пука как живее народът--ПРОСТО МЯСТОТО ГЕОГРАФСКИ Е СТРАТЕГИЧЕСКО! НЕЩО ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА АРЖЕНТИНА?? ИЛИ ЗА МАДАГАСКАР? ТЕ ПРОСТО НЕ СА "ИНТЕРЕСНИ" "В БАНКЕТА СА"
12
3
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
САЩ ни натискат да има редовно Правителство което да гласува в полза на войната срещу Русия и да прати жива сила -да ни въвлекът във война и после Янките да гледат какво ще се случи с Източна Европа която ще бъде покосена от новите ядрени оръжия на Русия--Бойно Поле с опитни мишки ше стане Източна Европа а може би цяла Европа!!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"демократични партии, България" -- пълни нелепости.Така наречени "демократични партии", това са клики за ограбване на национални богатства с помощта на западната пропаганда, благодарение на тях в момента България е в кризи, тяхната цел е разрушаване на икономиката и заблуждаване на населението, че виновен бил някой лош диктатор навън. Всичко е прозрачно.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков подхващай роднините хора от партията съмишленици и се подготвай няма време войната тропа ,но знай обикновения човек няма да е пушечно месо на твоите чуждоплоклонически изпълнения .
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното от всичко е, че Кирил Петков никога вече няма да управлява и да мачка българския народ, така както и турчин не го е мачкал.Останалото няма значение!
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Богу, че българският народ се надигна и захвърли на бунището диктатурата на ***. Благодарение на ГЕРб, на СДС и на други демократични партии България има реален шанс да се пребори с ляват дикатура и нейните разклонения -ПП, ДБ, БСП и др.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходът с посредниците на герб, паси и плевела, на пръв поглед някаква безсмислица. На втори поглед много хитър и единствен ход на герб, но той няма да сработи. Единственият начин, с който могат да направят коалиция е по линия на евроатлантизма, друга възможност няма, затова и бяха оповестени тези натовски пропагандисти и предатели.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се оплакват тези от ГЕРБ. Свалиха предишвоно провителство заедно с ДПС и Възраждане. Това е част от политиката. Сега трите партии имат възможност да направят свое правителство и да водят прощарват решения, които ПП, ДБ и БСП не искаха. Не им стоска да управляват и се опитват да се скрият зад експертно правителство. Да се прави мръсно и далавери могат, но трите партии да упранляват не им стиска.
5
4
 
8
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Ех,как хубаво говори,даже и си вярва. На всеки му е ясно за какво иде реч,гледат да отърват затвора. Че на новите избори,не се знае кой ще дойде и с какви намерения. Хипотетично,ако ВЪЗРАЖДАНЕ бяха спечелили,да изгонят американците,кой ще спасява после ГРЕРБ. Всички ще лежат в затвора
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече ГЕРБ и герберащина!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравов пък е много наясно с другите партии ...
2
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ПП са си младежкото БСП, ама се срамуват да си го признаят.
1
8
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тома Биков,пледира за Кабинет за...спасение на Бойко. Явно последния...разбра,че вече ще е...трудно да се краде,защото втори Гешеф,няма да има.