Янев: Разговори с всички, но коалиционно споразумение е дълъг процес

Отхвърли твърденията, че "Български възход" е президентска партия
9 окт 2022 11:46, Елка Василева
66
Янев: Разговори с всички, но коалиционно споразумение е дълъг процес
Снимка: архив, БГНЕС

"В диалога може да се роди истината и да се роди възможност за създаване на правителство. Това е нашата мисия. Ще участваме във всички възможни разговори. Интересите на гражданите и на бизнеса трябва да бъдат защитени по най-добрия начин. Стигането до коалиционно споразумение е дълъг процес, който ще изчисти въпроси, приоритети, политики. Разговори с всички - да, но коалирането е въпрос на резултат от тези разговори". Това каза пред БНР лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Още по темата
Той посочи, че въпросът с войната и отношението на България към Украйна е основополагащ за някои политически сили.

"България показа, че е солидарна с позицията на Украйна като жертва в този конфликт, като страна, обект на агресия от друга държава. България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна по отношение на бежанците, предлага различни видове помощ. Въпросът с предоставянето на оръжие има различни нюанси. Когато говорим за такава помощ, може да има две страни. В единия случай става въпрос за помощ от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна. А може да става дума и за помощ от инвентара на българската армия. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако има оферта, добре, бих подкрепил", каза Янев.

Той определи като внушение твърденията, че "Български възход" е президентска партия.

"В дългосрочен план имаме нужда от дебат за промяна в Конституцията относно държавното устройство. Но в момента не е времето и мястото да говорим за промяна в Конституцията, при положение че България има нужда да реши система от кризи. Когато имаме спокойствие, тогава можем да пристъпим към дебат за промени в Конституцията. Не е сега моментът. Концентрирането на власт в един център за вземане на решения не е отговор на проблема. Демокрация се лекува с повече демокрация", каза Янев.

Той посочи два законопроекта, които ще бъдат приоритет в работата на депутатите от "Български възход" - Закона за мълчаливото съгласие и законопроект за промяна на Закона за българското гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще говори с всички! Янев ще прави лаф-моабет, като кръжок в хоремага!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО СИ ОТГОВОРЕТЕ НА ВЪПРОСА - "КОЕ Е НАЙ-ПОСТОЯННАТА ВРЪЗКА НА РУСИЯ С ЕВРОПА?" И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО РАЗВИТИЕТО НА СИТУАЦИЯТА ОТ 20 ГОДИНИ НАСАМ. И ТУК НЕ СТАВА БОНКОВСКИЯТ ОТГОВОР, ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА Е В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ...
27
10
 
4
 
! Отговори
Българския Орбан преди 1 година
Янев е българския Орбан! Консервативна политика относно либертарианството против еврото да бъде прието веднага а когато България е готова. Очерта линиите- която партия е за влизане във войната - да се идентифицира Български възход е против! Какво не е ясно. Българския интерес е най-важен!
26
5
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тоя генерал ли беше ? Ако е такъв и изповядва ЕС ценности защо не е в Украйна ! Памперса е от мен !
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неутралитит - това е позицията, която политиците ни трябва да отстояват, ако са български! Не всичо е пари, но ще го разберете по трудния начин. Войната е бизнес за малцина.Войната е масови разрушения и смърт, но не е природно бедствие.
24
5
 
8
 
! Отговори
Итова доживяхме преди 1 година
Корумпиран военен ли.же краката на пожарникар престъпник!
23
2
 
13
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Готов да разговаря с всички, защото е поредният политик, който няма морал, няма прог-рама и е готов да се продаде на всеки, който му обещае малко власт. Жалко, че е бил български офицер и генерал. Това сигурно е последното творение на американското посолство за да може България да се въвлече във война против Русия.
22
2
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Интересно. Някоя друга американска опорка?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е поредният американски проект. Говори едно и прави точно обратното. Задачата му е да ни вкара в конфликта, а разприте с другите проамерикански партии са за парлама. Целите им са едни и същи.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много далечни прозрачни планове на едно посолство.Генерал, възникнал от нищото, близък до президента - служебен министър-председател -България е НАТО и НАТО е България"...Военен министър в служебно правителство. "Отстранен" за "неправилна реч".Дадоха му една десета повече от ИТН.ИТН даде втория мандат на президента.Натрапват вторачаст по план.Като го "махнаха" като военен министър смятат елементарно, че му имам доверие.Играта е проста и много нагла.Ще поживеем и ще видим.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E, съветофил си е фуражката, ама има разминаване с др. Путин докъде да се простира чергата на новото СССР. Същото мнение изразяват и доста от путиновите фуражки, ама ги е страх и от бой, и от орязване на $-те. Тук червените спонсори играя /финансират /на няколко фронта та празно да няма. Няколко от протежетата им дадоха фира, ама си изиграха ролята и си получиха хонорара, а някои останаха за калабалък демокрация, в Европа сме все пак. Важното е Б.Б. да не е на 51%+ че им играе от техните номера
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дълъг, дълъг .....до другите избори!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман..аман от доброзорно преквалифицирани пенсионери - тип нищо неможещ зелен чорап - в спасител на нацията...АманБългария - не е комунистическа казарма- вече неТоест би трябвало ..ам май ..май Е
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УПРАВЛЕНИЕТО БЕЗ ГЕРБ! ГЕРБ ДА СТОЯТ ДАЛЕЧЕ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ НАЗНАЧЕНИ ОТ РЕШЕТНИКОВ РАДЕВ! ДАЛЕЧЕ!СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА! ТОЗИ Е НАЙ-НОВОТО ПОЛИТИЧЕСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ! НИТО РИБА НИТО РАК!НЕКАДЪРНИКА ЗЛОБЕН СЪСИПА ДЪРЖАВАТА
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изявен натовец, когото представиха като русофил, за да вземе повече гласове. С всеки готов да управлява, за да изпълни поръчката от господарите си!
14
14
 
3
 
! Отговори
Вълчо преди 1 година
Ген.Янев,единствената надежда са има редовен кабинет е третият мандат да бъде даден на Български възход! Огромна отговорност ще падне на плещите Ви! Изберете 5-6 НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ, за които да получите пидкрепата на Герб,ДПС,БСП и евентуално част от ПП! ИЗбягвайте спорните и щекотливи тем...като помощ за Украйна и т.н.УСПЕХ ген.Янев,Вие доказахте вече като служебен премиер,че може да водите Родината в тези тежки времена! Ние сме с Вас!!
13
3
 
10
 
! Отговори
НЕ Е ПРЕЗИДЕНТСКА преди 1 година
Американска е. Създадена и вкарана в парламента, за да се създаде проамериканско правителство, което ще обере негативите от факта, че ще ни вкара във война и цените ще връкнат до небето, след като приемем еврото и излезем на свободния пазар на тока и след като затворим Мариците, както сме обещали в плана за възстановяване.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е еднакво удобен за Борисов и Радев. Спазарили са се отдавна. Зад него ще застане и най-яркото лице на мафията - ДПС!
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ще направи коалиция с ГЕРБ, после ще ритне столчето и ще обеси правителството, също като Славуца.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рядко мрачен човек !