Ще бъде ли съставено правителство или ще има нови избори?

Предстои да се види докъде ще стигне предложеният от ГЕРБ формат
9 окт 2022 17:12, Елка Василева
94

Седмица след парламентарните избори все още няма яснота дали ще може да бъде съставено правителство, след като спечелилата най-много гласове партия ГЕРБ предложи разговори с останалите политически сили.

Още по темата
"Нека да видим този формат, който сме предложили, докъде ще стигне. Правителство на малцинството отново означава правителство, което се ползва с мнозинство в НС. Едни нови предсрочни избори могат да играят ролята на каската, която ще доведе до разпад. При следващи избори съставянето на правителство ще бъде по-трудно, отколкото е в момента. Правителството се самосвали. И това, че внесохме вот на недоверие, спасихме държавата от едно правителство, което се ползва с недоверие", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"Нека не подценяваме колегите от ГЕРБ, както те казват - опитна партия са, управлявали са с кабинети на малцинството. Когато дойде вторият мандат, ще проведем Национален съвет и преговори. На нас ни пука за България. Миналата година, когато като неочакван победител в изборите щеше да ни е най-изгодно, ние не отидохме на избори. Ние поехме тежката отговорност, успяхме да сглобим една невъзможна коалиция", коментира съоснователят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Иван Ченчев от БСП изрази мнение, че ГЕРБ трябва да понесе отговорността за правителство, тъй като са свалили предишните управляващи, без да имат план какво ще правят.

"Ако третият мандат дойде към БСП, сме готови да я понесем. Имаме политически разговори, ние излъчихме нашите представители", добави бъдещият депутат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков - артистчето от Натфиз, става за придворен банкянски шут, нищо друго!
52
1
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Третият мандат даде ли го президента на БСП изборите са сигурни както предните три пъти.
51
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гербавите трудно и бавно започват да стоплят,че си вкараха автогол с тези избори.Токсични са и всеки бяга от тях.Ако се стигне до нови избори,ще запишат доста по-нисък резултат.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори трябват! Всяка година по 3 пъти, така че да не виджат смисъл да купуват гласове и да разберат че трябват смислени дебати по същество, а не като някои мишки да се крият и бягат от дебати. Да си излъчват "директно" от джипката във Фейсбук или да ползват ***. Доколко медиите правят смислени дебати е друг въпрос. "Останаха ви 10 секунди, кажете на какво ще наблегнете в бюджета"
49
2
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
На България правителство не и трябва нека си управлява Радев
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ставаме парламентарна република и да се свършват тези мъки.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми от избори.
46
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
Къде се крие банкянския шебек?
45
8
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС+ГъЗРАЖДАНЕ преди 1 година
ГЕРБ+ДПС+*** да си направят коалиция. Бутнаха предното правителство - тяхна е отговорността сега да управляват.
44
7
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
ПРАВИТЕЛСТВО - НА МЛАДИТЕ В ГЕРБ, НО ФИНАНСОВИЯТ ТРЯБВА ДА Е ЧОВЕК С ОПИТ, НЕ КАТО АСЕН ВАСИЛЕВ. ПОДКРЕПЕНИ ОТ ДПС, БВ И ДБ. КОЙТО НЕ ЩЕ - ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА ИТН.
43
5
 
13
 
! Отговори
Новак преди 1 година
Вече се уморих от избори, повече няма да ходя.
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогнозата е на ГЕРБ правителството да не бъде прието.После на ПП също.После Янев ще събере с всички и всички ще са доволни.Междувременно ще се образува хубава нова партия от Пеканов и Витанов и ще изместят изцяло Пълното Падение.Който е гласувал за БСП ще получи 2 на цената на 1.
41
2
 
6
 
! Отговори
Дон преди 1 година
Години мръсни!!!
40
2
 
11
 
! Отговори
Събуди се българино преди 1 година
То е ясно, отново ще се похарчат стотици милиони за нови избори. За съжаление на голяма част от българите не им дреме, не гласуват, а от това печелят партийте с твърд електорат (ГЕРБ, ДПС, БСП), а губим всички българи!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66 а сега какво правим ?
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е сакатия инвалид с закърнял мозък да сложи край на тази агония. А да точно там където трябва - в небитието
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тома биков на каже защо е внесъл закон с ДПС с който всички турци могат да станат българи и да вземат български паспорт. Този закон трябва ВЕДНАГА да се премахне.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toма Кравова я знаем-достойна ГЕРБ-Лелка, но въпроса ми е къде е ботоксовата принцеса госпожа Перчем, професорката Костадинка Ангелова ? Залежала се е да се въргаля по креватите с пищни мъжорля напоследък и не й остава време да ни разсмива по медиите :)
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този си говори сам. Както и повечето от българските политически лидери. Кого пита и защо ? Нали са победители, според лидера им Методиев от Банкя. Ако ме пита мен, отговарям срещу заплащане. Безплатните неща сръвшиха с времената на някогашния им лидер на БКП-то Тодор Живков.
34
9
 
9
 
! Отговори
Мислете с главите преди 1 година
До Анонимен 36 Ако това, което пишеш, че ГЕРБ+ДПС+ВЪЗРАЖДАНЕ са се обединили и са бутнали Редовни избраното Правителство на България, ЗАЩО сега не се обединят и не излъчат правителство ? Отговора е ***, ЗАЩОТО НЕ Е ВЯРНО И ТИ ЛЪЖЕШ. Правителството го бутнаха ГЕРБ И ДПС, но без ВЪЗРАЖДАНЕ. Искате да очерните ВЪЗРАЖДАНЕ, защото набраха скорост и ви е страх от тях нали ? Те ще вкарат всички заслужили в затвора и те ще предотвратят вкарването на БЪЛГАРИЯ във войната между Украйна и Русия.