Даряваме на Украйна шуби, шапки, ризи, ботуши

Дрехите и обувките са от резерва на армията ни
55
Даряваме на Украйна шуби, шапки, ризи, ботуши
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна хуманитарна помощ, чрез Сухопътните войски на следните количества облекла и обувки: 5 000 (пет хиляди) броя полушуба с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя клин с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя риза с дълъг ръкав; 5 000 (пет хиляди) броя шапка; 5 000 (пет хиляди) чифта обувки. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвидените за предоставяне движими вещи - облекла и обувки, не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите.

Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: украйнадрехидарение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
А на нас кой? преди 1 година
Кой ще помага на България? Ние затъваме в криза, мизерия и свирепа инфлация. Това което се дава на България не са дарения, а само заеми и дългове които поколения наред ще се изплащат докато се мъчат и страдат българите с високи данъци, скъп живот и нисък стандарт на живот. В България болници изпадат дългове и нямат пари. НО ПЪК ДА ПРАВИМ дарения за Украйна.
37
0
 
2
 
! Отговори
ЕХеее Браво бе преди 1 година
България с население около 6 500 000 да помага на Украйна с близо над 41 000 000 население. В България има дефицит недостиг на държавната хазна вземаме дългове и заеми. Топи се нашето население, но пък хайййдееее сега да помагаме на Украйна, а не на българите в България. 6 и половина милион срещу над 41 милиона украиноси.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Далай Лама Ще подарим теб ДА ПРАВИШ .........на зеленски .....
35
0
 
2
 
! Отговори
За Пенсионерите в БГ преди 1 година
НЯМА да има нито дрехи нито пари нито храна да оцелеят зимата. Това е да се управлява България от управници, които не са българи.
34
1
 
2
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 година
Да не забравим да им дарим и Костя Копейкин , Рундю Радев и Нинова !
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 5000 ли? Украинската армия е над 1 милион. Канада ще им дари 500 000 зимни облекла и ще им струва само 15 милиона долара. Нашите политици крадат стотици милиони долари всеки месец от нас българите.
32
0
 
1
 
! Отговори
3 преди 1 година
И ние едно време дарявахме дрехи за Карея!1953 г. И какво ?Тя пак си остана разделена!
31
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а за хората от наводнените села които останаха с дрехите на гърба си за тях каквозащо се занимаваме с украина защо се бутаме зорлем между шамарите които искада ходи да се бие на фронта да изпраща дарения да си слага знамена по къщите
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ЗАЩО??? Това са моите данъци. Как така??? Ако в МО постъпи искане да си изпратят жените там да спомагат за хормоналното уравновесяване на украинските войници - Ще ги изпратят ли? Как така ще пилеят народна пара? Ще раздават наляво и надясно??? Къде е прокуратурата ни? Ще цитирам абзац от "Време разделно" - "Можеш да дадеш САМО ТОВА, което е твое. Чуждо не можеш да дадеш"!!!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте ,бе давайте и г А зо си дайте ,продажници с продажници
28
0
 
7
 
! Отговори
волк преди 1 година
подарявайте на бандеровците шуби -обувки -т н Те ще ви пратят красиви бандеровки?
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интенданството се е вътрило мощно
26
16
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Да дадем и оръжие, много оръжие! Украинците се бият с Мордор, ако не са те, вие трябва да се биете! България е обречена с толкова много *** почитатели на Мордор. Оръжие, оръжие дайте!
25
0
 
7
 
! Отговори
Натовски Резервист преди 1 година
Това е добре - Путин като дойде тук ще ме пратят да пазя по чорапи и с дървен кол в ръце. Надявам се толкова да се разсмеят руските узурпатори, че да ме пощадят.
24
2
 
8
 
! Отговори
Български син преди 1 година
Бог си знае работата кои какви одеяла ще постели е негова работа, там вие евроатлантиците не можете да се лакомите. Всекиму според заслугите.
23
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Евроатлантико Ескариотски, продадохте вярата си, забравихте близките си и тръгнахте глави от Матея да ми цитирате. Аз живея честно, в смирение но помня рода си, преди 120 години моя пра-пра дядо имам снимки негови на кон как е тръгнал да мре за вярата Българска Православна. Кучета атлантическо- турски Библията ще ми цитирате.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност хората искаха старите ви съветски оръжия, които скоро никой няма да иска да купи дори за старо желязо. Не е тяхна вината, че някой е решил да си успокои гузната съвест и да им праща шапките ви, дето и те ви се досвидяха вече..
21
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не ми цитираи Библията бе продажник, Юда
20
4
 
1
 
! Отговори
Вин преди 1 година
*** за зеле не става от ***, назоваващ се най общо "българи"! Матей 7:16-20 По плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, се отсича и се хвърля в огън. И така, по плодовете им ще ги познаете.
19
2
 
6
 
! Отговори
Български син преди 1 година
Да емигрирам ли :) преди да емигрирам ще дойда в София ще лисна две туби с нафта щеси взема и един чувал с амониева силитра ще ви ги набъкан в народното събрание и после ще емигрирам в балкана до дето Бог ми е написал.