Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

"Въвличането ни във военни конфликти би било пагубно за страната ни"
Обновена: 12 окт 2022 23:37 | 12 окт 2022 21:35, Йоана Цонева
64
Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

Руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да бъде допусната до парламента. Ако тя не бъде поканена, това говори много лошо за отношенията между България и Русия, заяви Борислав Гуцанов от БСП.

"Трябва ние да поддържаме такава политика, че да имаме нормални отношения. Ние трябва да подсигурим нормален живот на всяко българско семейство", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че от БСП настояват за мирно решение.

"Военни действия и въвличане на България във военни конфликти би било пагубно за страната ни. Нашата позиция е пределно ясна. Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните преговори. Трябва да се изгладят отношенията между САЩ и Русия, а не Европа да бъде големият губещ", посочи Гуцанов.

По думите му вината не е никога само в едната страна, но в момента този конфликт, който се разиграва, е възможно най-лошият сценарий.

"Няма нужда вината да се прехвърля на по-ниско ниво и да се прикриват реалните факти", допълни Гуцанов.

"БСП е с категорична позиция, че не трябва да изпращаме оръжия за Украйна. Най-вероятно има български оръжия в Украйна, но не са изпратени директно от нашата страна", коментира той и допълни, че от БСП не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ.

"Имаше мнозинство от ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, което свали управлението на държавата и е нормално сега да направят по-добро управление", смята той.

С "Продължаваме промяната" нека гледаме това, което ни събира, а не онова, което ни разделя. С тях 7 месеца имахме успешно управление", заключи Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Това е най после нещо положително от ГЕРБ до сега все помагаха индиректно на Путин.и бизнесът му тук.Щом сме неприятелска държава а не е необходимо да имаме приятели международни терористи бомбардиращи жени и деца а не военни обекти,което си е признак на слабост то и посланика им у нас не е желан.Над 60,%от войните на Руско турската освободителна война са били Украинци.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшевизмът премина в авторитарен див капитализъм в Русия, но на власт са бившите комунисти заедно с някои други бандити.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшевизъм много отдавна никъде няма. Боже, боже-е. Сега в Русия има див капитализъм.
18
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да си представим ситуацията, че редом до Митрофанова в парламента трябва да седнат посланиците на Украйна и ЕС и да си разменят "любезности". Някак не върви...
17
6
 
14
 
! Отговори
Баш Майстора преди 1 година
Трябва да бъде изгонена от България!
16
7
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Гуцанов,толкова си пр.ст,че нямам друг коментар.Посланник на държава,която ни обявява за вражеска,какво място има на откриването на Парламента на България?!Някой от малоумната ви комунистическа клика има ли връзка с главния мозък?!Гадните ченгета от КГБ нямат място в тази държава,а хора,като теб са срам за всяко общество?Никой за нищо не ви пита,а вие,начело с Крушовската Селяндурка навсякъде се опитвате да се наврете.МАРШ НА БУЗЛУДЖА,чинията ви зове!НЕКАДЪРНИ.И!
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Митрофанова ние сме вражеска държава , какво ще я каним? Русия ни е враг от девети век.
14
10
 
8
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Посланик Митрофанова трябва не само да бъде поканена, а тя трябва да открие парламента!
13
10
 
12
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
Путин първо трябва да се извини , че намеси България във взривяването на кримския мост( който сам си го взриви за да има причина да убива хора по градове и села с ракетите си ), а след това ще мислим дали да се покане мутрофанова на откриването на парламента.
12
11
 
9
 
! Отговори
зер преди 1 година
еми айде по дипломатически да ни пуснат газа от газпром, а? да, ама не, щото за руснаците ние сме им подопечни крепостници. А митрофановна трябваше да е на борда на озни самольот с печат нон-грата в паспорта.
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно ! Без разговори с Русия, за България остава само студ,глад и мизерия. И педесетина предателя платени от Козяк 16, смучещи кръвта на българите !
10
6
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Просртоията ще дозатрие тая дьржава - войната и дипломатическите отношения са нещо сьвсем различно - когато сащ сипа бомби в ирак , сьрбия трябваше ли да изгоним американските дипломатиМислех петков за умно момче *** сериозно се обьрках сега баце му приглася
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"много лошо за отношенията между България и Русия" - Ние не се стремим да имаме добри отношения с Путинска Русия, която ни спря газа и ни доведе кризата и инфлацията. Когато Русия е с ново демократично управление, тогава ще идват да се молят на всички да си подобряват отношенията.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те всички посланници се канят статията е представена подвеждащо - знаете - 129 то място по свобода на словото за бг
7
8
 
12
 
! Отговори
България преди 1 година
От болшевишки отре-пки от БКП акъл не ЩЕМ ! Мутрафонова трябва да бъде изгонена от България . Тя е ТЕРОРИСТ
6
9
 
19
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Че каква ни е Мутрофанова, за да я канят на откриването на нашия , българския парламент. Да не ни е генерал-губернатор? А от учтивост не си струва - тя е груба и арогантна като всички руски официални представители. ПП-тата не каниха патриарха, а сега някаква си КГБ-истка ли ще канят?!
5
14
 
10
 
! Отговори
Боц-боц преди 1 година
Митрофанова е гост на Президента, колкото и да се цупи Боцко.
4
2
 
14
 
! Отговори
Варна преди 1 година
Ми не, пък тебе отдавна трябваше да те изритат от политиката.
3
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Мижитурки сте бесепарите. Толкова сте безпринципни, че няма накъде. За да не дразните агресора и да мислите само за собствените си интереси сте готови да затваряте очите на очевадното нарушаване на международното право от Кремъл и да се правите на ударени с мокър пар*цал.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоа"гуцанов" фамилията му отговаря на състоянието.... от къде е?