Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

"Въвличането ни във военни конфликти би било пагубно за страната ни"
Обновена: 12 окт 2022 23:37 | 12 окт 2022 21:35, Йоана Цонева
64
Гуцанов: Митрофанова трябва да бъде поканена

Руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да бъде допусната до парламента. Ако тя не бъде поканена, това говори много лошо за отношенията между България и Русия, заяви Борислав Гуцанов от БСП.

"Трябва ние да поддържаме такава политика, че да имаме нормални отношения. Ние трябва да подсигурим нормален живот на всяко българско семейство", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че от БСП настояват за мирно решение.

"Военни действия и въвличане на България във военни конфликти би било пагубно за страната ни. Нашата позиция е пределно ясна. Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните преговори. Трябва да се изгладят отношенията между САЩ и Русия, а не Европа да бъде големият губещ", посочи Гуцанов.

По думите му вината не е никога само в едната страна, но в момента този конфликт, който се разиграва, е възможно най-лошият сценарий.

"Няма нужда вината да се прехвърля на по-ниско ниво и да се прикриват реалните факти", допълни Гуцанов.

"БСП е с категорична позиция, че не трябва да изпращаме оръжия за Украйна. Най-вероятно има български оръжия в Украйна, но не са изпратени директно от нашата страна", коментира той и допълни, че от БСП не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ.

"Имаше мнозинство от ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, което свали управлението на държавата и е нормално сега да направят по-добро управление", смята той.

С "Продължаваме промяната" нека гледаме това, което ни събира, а не онова, което ни разделя. С тях 7 месеца имахме успешно управление", заключи Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Правилна позиция - ще е смешно бсп да подкрепи - герб които ги свалиха