БСП иска среща на парламентарните партии за цените, доходите и бюджета

За левицата е безсмислено Зеленски да участва в откриването на НС
Обновена: 14 окт 2022 09:17 | 14 окт 2022 09:07, Нели Христова
48
БСП иска среща на парламентарните партии за цените, доходите и бюджета
Снимка: БГНЕС

БСП кани парламентарните партии на среща, на която да обсъдят цените, доходите и бюджета. Тя е  планувана за понеделник, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова във фейсбук.

И обясни, че дори да няма правителство, то бюджет ще има. За хората било важно да има предвидимост на цените. Разходите за ток, вода, газ и други режийни също ще са сред акцентите на дискусията.

Още по темата

Ето какво написа тя:

Каним парламентарните партии на среща в понеделник по спешните въпроси за цени, доходи и бюджет

Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е излишна и ние няма да участваме в нея.

Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г.

Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има.

Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни , често взаймно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023г, както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме Нинова! Не искаме Зеленски! Искаме да живеем спокойно! Искаме да можем да си плащаме сметките без да се притесняваме! Искаме да ни управляват хора със съвест! Искаме хората в парламента да работят за това,което са заявили,за това,за което са избрани! Толкова ли е трудно да отидеш на работа и да работиш ? Този парламент трябва да работи по предназначение , а не да бъде превръщан в сбирщина на алчни,злобни,лъжливи,продажни и подкупни жалки хорица!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е Нинова,но...само думи! До сега каквото и да е обещавала нищо добро не се е случило! Защо като министър се изказа,че цената на олиото над 3 лв. е спекула и ще се правят проверки?Е,не се случи!Защо обещаваше по-ниска цена на хляба-и това не се случи!?Защо говореше,че в цените на горивата също има спекула?Колко много приказки изприказва,но резултатите-космически високи цени и изкуствено създадена инфлация!Защо когато виждаше какви ги вършат Кирил и Асен се правеше,че нищо не се случва?
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са БСП, бюджет трябва да има, независимо дали ще има или няма да има правителство.
30
1
 
3
 
! Отговори
ВИДЯЛ И ЖИВЯЛ преди 1 година
НАЛИ БКП Е СОЦИАЛНА ПАРТИЯ ААААААА? И ЗАЩО НЕ УВЕЛИЧИХА ПЕНСИИТЕ НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ААААААА? ИЛИ Е СОЦИАЛНА ПАРТИЯ САМО ПО ПРЕДИ ИЗБОРИ А СЛЕД ТОВА КРАЖБИ И ПРОСТОТИИ АААААААА???
29
1
 
2
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
БСП и БКП се доказа ,че са едно и също. Каква модерна лява,като са живи сталинисти и такива ще бъдат завинаги. В този труден момент се показа кой какъв е. Радев,Нинова,Янев,Костадинов са с фашиста Путин на 100%(процента). Лапат парите на Европейския Съюз,а действат срещу него и НАТО. Те са предателите на България и заедно с феновете си ще си платят много скоро.
28
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Яжте и пийте К урнелия черпи на банкета :)))
27
1
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До баба мара - това ли пеете сега вие русоробските тр/олове - преговори за мир? А Путин ще върне ли преди това заграбеното? Защото ако не, да ви таковам на "мира"!
26
1
 
5
 
! Отговори
иво преди 1 година
Вдигне ли се тока с новите тарифи неминуемо ще има трупове по софийските улици.Трупове на политици.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"СОЦИАЛНАТА" ПОЛИТИКА НА БСП СЕ СВЕЖДА ДО ДВЕ НЕЩА: ЛЪЖИ С ЦЕЛ КРАДЕНЕ.
24
4
 
9
 
! Отговори
Джорджева преди 1 година
Триковете на Нинова , по нареждане на Москва, за отклоняване на вниманието.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвят се две тарифи за тока, които ще доведат до 100-200 процента скачане на тока за хората, които се топлят на ток, демек правят евтина тарифа само за софиянци с парно! Скоро ще има бунт!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалните измамници БСП са крадци и терористи
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА БСП Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ИЗМАМА
20
0
 
2
 
! Отговори
данс преди 1 година
ДАНС Е МАФИЯ
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като обявиха гаспадарите от руслямистан за терористи, е време да се обявят и слугите от БКП за такива и да върнем закона за защита на територията от тях от 20те,30те години. На площада!
18
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в мом в които нар-ко-манът от украина се появи на видеостената всички които искатмир и разбирателство да напуснат залата на нс не на воината и оръжията преговории мир избори 2023 г
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Корнела винаги е "удряла" всички по лъжи и кражби. На 28 години приватизира 2 външнотърговски дружества с милиарди, след това се прехвърли да "оправи" БСП олигарсите, че им беше малко награбеното. И, непрекъснато се "бори" за народа, заедно с Гечев, и радевите ПП и ДБ са страшна комбина, този път успяха да фалират България само за 7 месеца.
16
3
 
9
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Нинова говореше за олиото,но за 6 м някой направи милиони .Тая много куха ,мисли си че народа не вижда .
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 Покрай Кирчо и Асенчо и бузки направи
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, Корнела ги удари в земята! Кое им е по важно на герб, ПП и ДБ, бг гражданите и техните проблеми или зеленски и американските интереси? За това ли гласувахме?